SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Unutulacak Şehir Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski valisi, şu anda Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Malatya unutulacak şehir değil. Tek üzüntüm 91 bin dev öğrenci projesinin devam etmemesidir" dedi.

Malatya'dan Amasya'ya giden 15 kişilik gazeteci grubunu ağırlayan ve Amasya'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiren, Malatya'da 2006-2009 yılları arasında Valilik görevinde bulunan ve 3,5 yıllık Malatya Valiliği'nden sonra geçtiğimiz Haziran ayında Amasya Valiliği'ne atanan Vali Halil İbrahim Daşöz, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. Birçok yerde görev yapmasına rağmen Malatya'nın ayrı yeri olduğunu söyleyen Vali Daşöz'ün, 91 bin dev öğrenci projesinin devam etmemesi konusunda da buruk hisleri olduğu görüldü. Bir sosyal sorumluluk, genç öğrencilerin içinde bulunan dinamikleri harekete geçtirme projesi olarak adlandırdığı 91 bin dev öğrenci projesini 65 bin dev öğrenci projesi olarak Amasya'da sürdürdüğünü söyleyen Vali Daşöz, "Malatya'da sosyal proje olarak uyguladığımız 91 bin dev öğrenci projesi ile okullar yapıldı. Amasya'da fazla okul ve dersliğe ihtiyaç yok. Bu ilde ise 65 bin dev öğrenci projesi çerçevesinde sosyal çalışma yaptığımız gibi, bu projeden elde edilecek gelirle de planetaryum (gökyüzü keşif küresi, eğitim ve eğlence aracı) kuracağız" şeklinde konuştu.

Amasya Valisi olarak görev yaptığı 11 aylık sürede Malatya'dan 500'e yakın tanıdığın Amasya'yı ziyaret ettiğini söyleyen Vali Daşöz, "Malatya'da 3,5 yıl görev yaptım. Unutulacak bir şehir değil. Malatyalıları artık fahri hemşehri gibi görüyorum. Amasya'da 21-23 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 65 bin dev öğrenci sevgi festivali'ne tüm Malatyalıları davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Amasya'daki basın mensupları gezisine katılan Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise Vali Daşöz'e tepside kuru kayısı hediye ettikten sonra yaptığı konuşmada Amasya'nın tarihi dokusu ve güzelliği nedeniyle adeta büyülendiklerini belirtip, "Tarihi, kalesi, deresi, bilin bakalım burası neresi diye sorarlarsa Amasya hatıra gelecektir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız