SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Üvey Evlat mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:06
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya’daki açıklamaları ile elektrik ve doğalgaza önümüzdeki aydan itibaren yüzde 9 zam yapılacağı açıklaması değerlendirdi. 

MHP Malatya İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Malatya ziyaretinde, memleketi Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımları gizlemek için partisinin yayınlamış olduğu “Ak İcraatlar” kitabını yalanladığını iddia etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya’da temelini attığı ve açılışını yaptığı tesislerle ilgili değerlendirmelerde bulun MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, Bakan Eroğlu memleketi Afyonkarahisar’a 2014 yılında Devlet Su İşleri kapsamında 81 milyon 737 bin lira bütçe ayırmasına karşın, Malatya’ya 37 milyon 584 bin lira bütçe ayırmış olmasını ‘ Malatya üvey evlat mı?” diye sordu.

AYFON’A 71, MALATYA 14 GÖLET

Bakan Eroğlu Malatya’daki ziyaretinde Afyonkarahisar’a 400 milyon TL Orman ve Su İşlerinin yatırım yaptığı söylemini hatırlatan Yıldız, Bakanın partisinin yayınlamış olduğu 12 yıllık “Ak icraatlar” kitapçığında Afyonkarahisar’a 1 milyar TL yatırım yapıldığını vurguladı. Yine aynı kitapçıkta “Bin Günde Bin Gölet Projesinden” Afyonkarahisar’da 71 adet gölet ve sulaması inşa edildiği, Malatya’da ise sadece 14 gölet projesinin yatırım programında olduğuna yer verildiğine dikkat çeken Yıldız, Afyon’daki gölet ve barajların çoğunun bittiğini ama Malatya’daki gölet ve barajların ise hiçbir gelişme olmadığını söyledi.

“BAYRAMI BİLE AĞIZ TADIYLA GEÇİREMEYECEK MİYİZ?”

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın elektrik ve doğalgaza önümüzdeki aydan itibaren yüzde 9 zam yapılacağı açıklamasının özellikle Kurban Bayramına sayılı günler kala yapılmasının vatandaşların bayramı bile ağız tadıyla geçiremeyeceği anlamında olduğunu söyledi. Yıldız, Malatya’nın son yılların en büyük felaketi olan kayısının, zirai dondan yüzde 95 zarar gördüğü bir yılda, hem elektrik hem de doğalgaza yüzde 9 gibi bir oranda zam yapılmasını kabul edilebilir hiçbir yanı olmadığını belirterek, şunları kaydetti: 

“Malatyalılar bu yıl nasıl karınlarını doyuracaklarını, çocuklarını nasıl okutacaklarını düşünüyorlardı. AKP’liler yaptıkları zamlarla esnaflarımızın kepenklerini kapatmalarını, kayısı üreticilerimizin de kayısılarını kurutmalarını istiyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız