SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Uyuma, Fabrikana Sahip Çık'

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme kapsamında satılan Tekel Malatya Sigara Fabrikası işçileri, meşalelerle yürüyüp fabrikanın satışını protesto etti.

Elazığ'dan gelen Tekel çalışanları ile birlikte Tekel Malatya Sigara Fabrikası'ndan PTT önüne kadar ellerinde meşalelerle yürüyen işçiler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "İşçi burda, esnaf nerede", "Malatya uyuma, fabrikana sahip çık", "İş ekmek yoksa, barış da yok","TEKEL'e uzanan eller kırılsın" "Elazğ Malatya omuz omuza" gibi sloganlar atıldı. Özellikle çocukların "İş ekmek yoksa barış da yoktur"diye slogan atmaları dikkat çekti

İşçilere çocukları da eşlik etti. PTT önünde basın açıklaması yapan Tek Gıda İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak, "Tekel'in mücadelesi sadece Malatya ile sınırlı değildir. Türkiye genelinde 50'yi aşkın işyerinde çalışan 14 bin işçiyi kapsayan mücadeledir. Dolayısıyla ülke ve Türkiye mücadelesidir. Tütün üreticisi köylü ile esnafın mücadelesidir" diye konuştu.

"TEKEL'in fiyatı sadece 1 milyar 700 milyon dolar değil. Sadece 2007 yılı içerisinde Özel Tüketim Vergisi olarak devlet bütçesine aktardığı kaynağın toplamı 2,5 milyar YTL'dir. Yani verilen fiyatın iki katıdır. Bu resmen sömürüdür, talandır ve geleceğimize saldırıdır. Çocuklarımızın geleceğine saldırıdır"diyen Akbudak, Malatya'nın TEKEL çalışanlarına gerekli desteği vermediğini ileri sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız