SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Valiliği İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın amblemiyle ilgili olarak malatyahaber.com'da yayınlanan eleştirel haberlerin yayınlanmasından itibaren 10 gün sonra Valilikten açıklama geldi. Konunun, Malatya'nın kullanılan "kayısı" sembollü mevcut amblemle ilgili olmadığı, Valiliğin kullanacağı bir logo için çalışma yapıldığı belirtildi. Valiliğin lognun olmadığı yolundaki iddiaya karşın, Valilik resmi sitesinde yanda görülen amblem yeralıyor.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konuya ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:

"Birçok ilde mevcut olduğu halde Malatya Valiliği resmi yazışmalarda ve etkinliklerde kullanabileceği bir logoya sahip bulunmamaktadır. Hâlihazırda Malatya Belediyesinin kullanmakta olduğu logodan ayrı olarak, Malatya Valiliği logosunu ve bu logoda yer alacak tarihi ve kültürel unsurları belirlemek amacıyla kendileriyle fikir alışverişinde bulunulmak üzere farklı kurum temsilcilerinin katıldığı bir toplantı yapılmıştır.

Yapılan toplantı, fikir alışverişinde bulunulmak üzere yapılmış bir ön değerlendirme toplantısı olup, Malatya Belediyesince kullanılan logoyu değiştirme amacı taşımamakta, yalnızca il valiliğine bir logo kazandırmayı hedeflemektedir. Ayrıca bu konuda herhangi bir resmi açıklamada yapılmamış olup bunun dışında yapılan değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bilgilerinize rica olunur."

10 GÜN SESSİZ KALIP, SONRA..
Malatya Valiliğinin 10 gün sonra yanıt verdiği haber 10 Temmuz Cuma günü "İlk İş Amblem Yarışması!" başlığıyla yeralmıştı.

İhlas Haber Ajansı'nın servise koyduğu 10 Temmuz tarihli haber şöyleydi:

"..Malatya'nın yeni Valisi Ulvi Saran'ın talimatıyla Malatya'nın yeni ambleminin belirlenmesi için yarışma düzenleneceği bildirildi.

Valilik'te, Vali Yardımcısı Erdinç Filiz'in başkanlığında kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile yeni amblem yarışması konusunda toplantı yapıldı. Malatya'nın yeni valisi Ulvi Saran'ın talimat vermesiyle düzenlenen toplantıda, Malatya'nın yeni ambleminin belirlenmesi için yarışma düzenlenecek olmasıyla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.

Yarışma şartlarıyla ilgili bilginin kamuoyuna önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi."

Bu habere herhangi bir açıklama yapılmamış, konu daha sonra AKP'li 2 milletvekili ve AKP'li belediye başkanına sorulmuş ve "Haberleri bile yok ama.." başlıklı bir haber daha yapılmıştı. Ayrıca, daha önce yayınlanan "Neler Oluyor? (80)" kulis yazısında da konu ele alınmıştı.

Malatya'nın değil Valiliğe bir amblem yapılmasını içeren herhangi bir bilginin yeralmadığı ilk haberle ilgili açıklamanın, AKP'li siyasilerin konuya ilişkin değerlendirmeleri alındıktan sonra yapılması dikkat çekti.

Valiliğin, kullanılacak bir logo olmadığına ilişkin açıklamasına karşın, Malatya Valiliğinin resmi veb sitesinde yukarıda da görülen bir amblem yeralıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız