SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Valisine Adıyaman'da Nemrut Soruları!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Derya Kadıoğlu ile Adıyamanlı basın mensupları arasında Nemrut Dağı'nın hangi ile ait olduğu tartışması yaşandı. Adıyaman'a gelen Vali Kadıoğlu'nu soru yağmuruna tutan basın mensupları, Nemrut Dağı'nın Adıyaman'a ait olduğunu söyledi.

Adıyaman'la Malatya arasında bulunan Nemrut Dağı paylaşılamıyor. Her 2 ilin de sahip çıktığı bölgenin en önemli tarihi ve turistik mekanı Nemrut Dağı, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu'nun Adıyaman ziyaretinde bir kez daha gündeme geldi. Adıyaman Valisi Hikmet Tan'ı makamında ziyaret eden Malatya Valisi Derya Kadıoğlu, burada basın mensuplarının Nemrut Dağı'yla ilgili sorularıyla karşılaştı. Basın mensuplarının Malatya Valiliği'nin web sitesinde Nemrut Dağı fotoğrafların yayınlanmasının ve sahiplenilmesinin doğru olup olmadığının sorulması üzerine Vali Kadıoğlu, "Biz idareciler için yerin kime ait olduğu önemli değil, önemli olan buraya daha iyi nasıl hizmet götürdüğümüzdür. Tarihi yerler hepimizindir. Kaldı ki Adıyaman daha önce Malatya'nın ilçesiymiş. Aramızda ayrım yok. Önemli olan, Nemrut'un Adıyaman'a, Elazığ'a ya da Diyarbakır'a bağlı olup olmaması değil, hizmetlerin daha iyi nasıl yapılacağının gözetilmesi." dedi.

Başka bir basın mensubunun turizm rehberlerinde ve diğer mecmualarda Nemrut Dağı'nın Malatya'nın gibi lanse edildiğini hatırlatması üzerine Vali Kadıoğlu, "Bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Malatya'dan Nemrut Dağı'nın kaç kilometre olduğunu herkes biliyor" dedi. Bu sırada söze giren Adıyaman Valisi Hikmet Tan, konunun özel bir havayolu şirketinin uçaklarda yolcuların okuması için koltuk ceplerine konan dergilerde Nemrut Dağı'nın Malatya'da gösterilmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bir basın mensubunun, Nemrut Dağı'nın Kommagene Uygarlığı olduğunu ve buraların SİT alanı olmasına rağmen Malatya tarafından zirveye kadar yol yapıldığını hatırlatması üzerine Malatya Valisi Derya Kadıoğlu, "Bu beni enterese etmiyor. Ne güzel işte zirveye kadar yol açılmış" diye cevap verdi.

Basın mensuplarının Malatya Valisi Kadıoğlu'yla yaşadığı Nemrut Dağı tartışmalarına müdahale eden Adıyaman Valisi Hikmet Tan, gündemlerinin Nemrut Dağı olmadığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız