SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya ve 2. Ordu da Dinlenmiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:34:05
Malatya ve 2. Ordu da Dinlenmiş
A- A+ PAYLAŞ

Yasadışı telefon dinlemelerine yönelik İçişleri Bakanlığı'nca yapılan inceleme ve soruşturma sonucu, Malatya'nın yanı sıra 2. Ordu'nun da dinlendiğine ilişkin bilgilere ulaşıldığı öne sürüldü.

Milliyet Gazetesi'nde yeralan ve Sabah Gazetesi'nin de Milliyet kaynaklı olarak yayınladığı haber şöyle:

"Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda, 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından ortaya çıkartılan yasadışı telefon dinleme, izleme ve takiplerine yönelik tespitler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir Bursa, Adana gibi büyük kentler olmak üzere 30 kentte inceleme ve soruşturma başlatmıştı. Halen 30 kentte söz konusu adli ve idari soruşturmalar devam ederken, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi'ndeki devam eden araştırmalarda yeni bilgiler elde edildi.

KAYITLAR İNCELENECEK

Bu çerçevede, mevcut 30 kentin dışında, Malatya, Şanlıurfa, Siirt, Hakkâri, Iğdır ve Sivas'ta da yasadışı telefon dinleme ve izleme yapıldığı yönünde tespitlere ulaşıldı. Bunun üzerine, İçişleri Bakanlığı, altı kentte ilk kez telefon dinleme ve izleme işlemlerinin incelenmesi amacıyla yeni müfettişler görevlendirdi. Yeni inceleme başlatılan kentler arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki 4 ordu komutanlığından birisi olan 2. Ordu Komutanlığı'nın konuşlandığı Malatya'nın yer alması dikkati çekti.

2. ORDU'YU DİNLEDİLER

Malatya merkezli pek çok kentteki askeri birliğin komuta kademesinin yer aldığı 2. Ordu Komutanlığı'nda görev yapan bazı üst düzey komutanlar ile karargâhtaki kritik ve önemli görevlerde yapan askeri personele yönelik yasadışı telefon dinlemesi ve takibi yapıldığı tespitlerinin bulunduğu kaydedildi. Bu amaçla, Malatya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin kayıtlarının müfettişlerce incelemeye alınacağı öğrenildi."

ARŞİV FOTO: 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir Malatya ziyaretinde gittiği 2. Ordu Karargahı'ndaki karşılama

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız