SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve 37 İlde İHD Gözlemi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:19:40
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “30 Mart seçimlerinin demokratik yarış içerisinde geçmesini bekliyoruz” dedi.

Dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, yerel seçimleri Malatya dahil 38 ilde gözlemci olarak tarafsız şekilde takip edeceklerini söyleyen İHD Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, “İnsan Hakları Derneği, kurulduğu 1986 yılından beri Türkiye’de gerçekleştirilen milletvekilliği genel seçimlerini, yerel seçimleri ve halk oylamalarını gözlemleyerek sonuçları hakkında dönem dönem açıklamalar yapan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi ile AGİT Demokrasi ve İnsan Hakları Departmanıyla bu hususlarda görüş alış verişinde bulunan, devletten, hükümetten ve siyasi partilerden bağımsız gönüllü bir sivil insan hakları örgütüdür” ifadelerini kullandı.

“Anayasamızın 90. maddesi uyarınca yürürlükte bulunan temel hak ve özgürlüklerle ilgili uluslararası sözleşmelerin kanunlarla çelişmesi halinde bu sözleşmelere öncelik ve üstünlük tanınacağı kuralı bulunmaktadır. Taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerde düzenlenen siyaset yapma hakkı ile siyasete katılma hakkı gereği ve içerisinde yer aldığımız Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı kararları uyarınca genel ve yerel seçimlerde sivil toplum örgütlerinin bağımsız seçim gözlemleri yapabilmeleri gerektiği vurgulanmaktadır “diyen Akbudak, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Türkiye’de bir grup sivil toplum örgütünün seçim günü seçimleri gözlemlediğini ve bu konuda il ve ilçe seçim kurullarının herhangi bir engel çıkarmadığını da not etmiştir. İHD, 2011 yılı genel seçimlerini Malatya dahil otuzdan fazla ilde izlemiş ve raporda belirtildiği gibi bir engelle karşılaşmamıştır. AGİT Demokrasi ve İnsan Hakları Departmanı sık sık Türkiye’ye ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin bağımsız seçim gözlemi yapabilmesi konusunda izin verilmesini tavsiye etmektedir.

Bu nedenlerle İnsan Hakları Derneği’nin ekte/aşağıda isimleri belirtilen Malatya Şube yönetici, üyeleri ve aktivistleri ilimizde 30 Mart 2014 günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde bağımsız seçim gözlemi yapacaklardır.

30 Mart seçimlerinin demokratik yarış içerisinde geçmesini bekliyoruz.”

Akbudak, seçimlerde şaibe görüldüğünde güvenlik güçlerine haber verilmesini istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız