SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya ve 4 İl Hariç!

A- A+ PAYLAŞ
AKP’nin yeni kurduğu bakanlıklardan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda, Suat Kılıç’ın atanması sonrasında yeni çalışma kadrosu da oluşturuldu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski genel müdür yardımcıları Nuri Demirci ve Atilla Ferah’ı müşavir kadrosuna atayarak, ilk icraatını gerçekleştirdi. Kılıç, daha sonra 81 ilden 76’sının Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri’ni değiştirdi. Bakan, bu il müdürlüklerine de ağırlıklı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) görevli müdür ve öğretmenlerden atamalar yaptı. 
 
Müdürü değiştirilmeyen 5 ilden biri de Malatya oldu. AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı'nın kardeşi olan Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yeni bakanın yaptığı atamaların dışında tutuldu.
 
Ayrıca, Bakan Suat Kılıç’ın yardımcılığına Doç. Dr. Yusuf Tekin getirildi. Tekin, bu göreve atanmadan önce Polis Akademisi’nde öğretim üyeliğinde bulunuyordu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın müsteşarlığına da başka bir öğretim üyesi getirildi. Müsteşarlığa, Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Hakan Hakyemez atandı.
 
Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Yavuz Çelik’in de Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine ataması yapıldı.
 
-Genel müdür ve yardımcıları da değişti- Bakan Suat Kılıç, makamına oturduktan kısa bir süre sonra görevde bulunan tüm yetkililerden istifa dilekçelerini aldı ve yeri geldiğinde görev değişikliği yaptı.
 
Yeni adıyla Spor Genel Müdürlüğü’nden (SGM) Yunus Akgül’ü alırken, yerine de Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Baykan’ı getirdi. Baykan, şu anda her iki görevini de sürdürüyor.
 
Mehmet Baykan’ın atanmasının ardından genel müdür yardımcıları Nuri Demirci ve Atilla Ferah da görevlerinden alınarak müşavir kadrosuna atandı. Bu iki ismin yerine de Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar ve Dursun Türk atandı. Genel müdür yardımcılarından sadece Mehmet Kocatepe görevinde kaldı.
 
Yeni genel müdür yardımcılarından Dursun Türk ise daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, bakanlık müşavirliği görevini yürütüyordu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda son olarak müşavirliğe Emre Topoğlu atandı ve görevine başladı.
 
-Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Akkaya atandı- Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne de Spor Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Şevki Akkaya getirildi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız