SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya ve Adana Sahipsiz''

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılması yönünde hükümet tavrı giderek netleşen Tekel'in Malatya ve Adana fabrikalarının çalışanları eylemlerini sürdürüyor. Adana'daki eylemde konuşan Tek-Gıda İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık, özelleştirilemeyince kapatılması kararlaştırılan Tekel Adana Sigara Fabrikası'nın yılda 3.5 trilyon lira kar eden bir kurum olduğunu söyledi. Diliçıkık, "Tokat, Samsun ve İstanbul'daki fabrikalar, yatırım yapılarak kapatılmaktan kurtarıldı. Malatya ve Adana sahipsizlikten kapatılmak isteniyor."dedi.

Tekel Adana Sigara Fabrikası çalışanları, eş ve çocuklarıyla bugün bağlı oldukları Türkiye Tütün, Müskirat, Gıda ve Yardımcı İşleri Sendikası (Tek-Gıda İş) Güney Anadolu Bölge Temsilciliği binası önünde toplanarak, kapatma kararını protesto etti.

Yağmur nedeniyle sendika binasının girişindeki koridorda ellerinde Türk bayrakları, "IMF Defol, Bu Memleket Bizim", "Tekel Vatandır, Vatan Satılmaz" yazılı dövizlerle bir araya gelen Tekel işçileri, hükümet aleyhine sloganlar attı.

İşçiler adına konuşan Tek-Gıda İş Güney Anadolu Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık, "Tekel Adana Sigara Fabrikası kapatılamaz. Çünkü, zarar değil kar ediyor. Kuruluşundan 2000 yılına kadar hiçbir yatırım yapılmayan, ancak 2005 yılına kadar 10 trilyonluk yatırım ile modernizasyonunda kompresörler, toz ünitesi, buhar kazanları, toz boruları ile tüm mekanik tesisatı yenilenmiş olmasına rağmen, piyasada artan rekabet çerçevesinde üretim makinelerinde maalesef yenileme yapılmamıştır. Bazı önemli yatırımlar da son anda geri çekildi. Tokat, Samsun ve İstanbul'daki fabrikalar, yatırım yapılarak kapatılmaktan kurtarıldı. Malatya ve Adana sahipsizlikten kapatılmak isteniyor." dedi.

Tekel Adana Sigara Fabrikası'nın kapatılması halinde burada çalışan 700 işçinin ortada kalacağını, bunların aileleriyle birlikte 3 bin 500 kişinin çok yakında ruh hastası olacağını ileri süren Diliçıkık, "Buna mutlaka 'dur' denilmelidir. Bu fabrikaya 20 milyon dolar yatırım yapıldığı takdirde mevcut sistemi bozmadan sigara üretimi durdurulmadan hem ülkemizde yetişen Oriental tip tütünle Maltepe, Samsun sigaralarının imal edileceği gibi Amerikan tipi Virjinya tütünü de işlenerek yabancı sigara üreticileri gibi sigara üretilecek, artan piyasa rekabetinde yerine koruyabilecek bir fabrika haline gelecektir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız