SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve Battalgazi'yi Tanıtıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-04-25 18:47:01
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı ve 53 ülkenin katılım sözleşmesi imzaladığı EXPO 2016 Antalya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı.  Fuarın açılışına; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik,  AIPH Başkanı Bernard Oosterom ve BIE Genel Sekreteri Vincente Loscertales ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin ilk EXPO’su olan EXPO 2016 Antalya, Nisan-Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.Felsefesi “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olan EXPO 2016 Antalya’nın teması ‘Çiçek ve Çocuk’, sloganı ise “Geleceği Yeşertmek.” Tarih, Biyo-çeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Şehirler EXPO 2016 Antalya’nın alt temalarını oluşturuyor. Ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği EXPO 2016 Antalya’da kültürel ve sanatsal etkinlikler de ziyaretçilerle buluşacak. 6 ay boyunca açık kalacak olan EXPO’ya bugüne kadar EXPO’lara yapılan en yüksek uluslararası katılım ve yerli-yabancı 8 milyon ziyaret hedefleniyor. EXPO 2016 Antalya, Aksu’da bin 121 dekarlık alanda gerçekleşiyor. EXPO 2016 Antalya’da tüm dünya için yepyeni bir gelecek yeşerecek. Çiçeklerin güzel kokusu, çocukların cıvıl cıvıl sesi daha yeşil bir dünya umuduyla Antalya’dan yükseliyor.

“MALATYA VE BATTALGAZİ’Yİ TANITIYORUZ”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi standında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu önemli merkez olmasının göstergesi de burada 53 devletin katılımı ve diğer büyük illerin katılımı ve sadece Battalgazi İlçesi’nin burada olması da Battalgazi’nin tarihinde kazanmış olduğu bu misyonun tezahürüdür” ifadelerini kullandı. Gürkan, Battalgazi’nin ‘Anadolu’yu Anayurt yapan’ yer olduğunu kaydederek, “Biz Battalgazi’yi ilden ilçe olarak görüyoruz. Hatta devlette il ve ilçe olduğunu görüyoruz. Battalgazi, Anadolu’yu Anayurt yapan yerin adıdır. Battalgazi, 350 yıl önce Anadolu’nun fetih sürecini üstlenen devletin, sancağın ismidir. Dolayısıyla Battalgazi’yi bir ilçe olgusunda düşünmek ne derece doğru bilemiyorum. Biz,geçmiş dönemde il idik, daha önceki dönemde de Anadolu’yu Anayurt yapan Türk devletinin ismiydi. Bu anlamda da Battalgazi’yi sadece içe boyutuyla görmemek lazım. Battalgazi demek, Malatya demektir. Battalgazi demek, Türkiye demektir” şeklinde konuştu.

“MALATYA VE MALATYA KÜLTÜRÜNÜ TANITIYOR”

Gürkan, sergide yer almalarının önemli olduğunu ifade ederek, “ Sergi 6 ay sürecek daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilerek, aynı hüviyetini ve tanıtım noktasındaki görevini devam ettirecek. Dolayısıyla burada Malatya’nın ve Battalgazi’nin bir evi var. Bu ev her zaman Malatya ve Malatya insanını ayrıca kültürünü tanıtma noktasında işlevini yerine getirecektir. Bu standın temel amacı EXPO 2016 Antalya fuarına katılmak ve bununla birlikte EXPO’nun getirmiş olduğu getirileri hem Malatya hem de Battalgazi toplumuyla paylaşmak; uluslararası bir konsepte Malatya ve Battalgazi’nin tanıtımı noktasında burada bu standı açtık. Stant, kısa sürede çok geniş bir alan içerisinde, güzel bir organizasyon ve güzel bir yapılaşma ve aynı zamanda Battalgazi’nin Ulu Cami, Kervansaray, Namazgah, Emir Ömer Mescidi ve oradaki tarihi eserler tek bir mekan üzerinde toplandı. EXPO 2016 Antalya fuarı içerisinde bu anlamda en prestijli stant olması Battalgazi açısından önemli bir kazanım. Bütün stantlar iki gündür açık ve bu stantlar içerisinde e yoğun ilginin Battalgazi’ye ait bu stantta olduğunu görüyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ziyaretçi akını olan bir stant hüviyetindeyiz. Buradaki amacımız Malatya’nın, Battalgazi’nin tarihini, kültürünü, kimliğini bütün Türkiye’ye ve dünya ülkelerine tanıtılması” diye konuştu.

Bülten

b8b5

b6

b7

b9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • eyyup (7 yıl önce)
    teşekkürler başkan
    0
    0
    Yanıtla