SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya ve Elazığ'da da..'

A- A+ PAYLAŞ

Aras Kargo'nun ÇEKÜL Vakfı'yla beraber başlattığı "Yeşile Hayat, Hayata Yeşil" adlı ağaçlandırma kampanyasının ikinci adımı 18 Mayıs'ta Kars'ta atıldı. Aras Holding'in kurucusu Celal Aras'ın anısını yaşatmak amacıyla doğup büyüdüğü Kars'ın Selim ilçesinde 'Celal Aras Hatıra Ormanı'nı oluşturmak için 50 hektarlık alana 100 bin ağaç dikildi.

Bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan Aras Kargo, küresel ısınmayla mücadele için Çekül Vakfı'yla birlikte ülke çapında ağaçlandırma çalışması başlattı. Bu sosyal sorumluluk projesinin 2.'si Kars'ın Selim ilçesinde gerçekleştirildi. Ulusal ve yerel basının ilgi gösterdiği proje kapsamında ilçeye 100 bin ağaç dikilmesine başlandı. 30 bin sarıçamın dikildiği organizasyonda 70 bin huş ağacının dikimi için uygun olan sonbahar mevsimi beklenecek.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Şahin, Selim Kaymakamı Yunus Kalaycı, Selim belediye Başkanı İlhan Çiftçi ve Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen'in yanı sıra Kars'ın önde gelen işadamlarının da katıldığı ağaç dikim töreninde bir konuşma yapan Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, 2007'de Sivas'ın Divriği ilçesinde 7 bin ardıç ağacı dikerek başladıkları Aras Kargo Türkiye Ormanları projesinin ikincisi için Kars'a
geldiklerini söyledi.

18 Mayıs'ın Celal Aras'ın doğum günü olduğunu belirten kızı Evrim Aras ise, bu projenin de babasının vasiyeti olduğunu anlattı. Projelerinin bundan sonra Malatya ve Elazığ'da devam edeceğini belirten Aras, doğadan aldıklarını doğaya verme bilinciyle ülkenin neresinde ağaca ihtiyaç varsa orada olacaklarının altını çizdi. Her bireyin hayatı boyunca 7 ağaç tükettiğini kaydeden Aras, geleceğimizi kurtarmak için herkesi ağaç dikmeye davet etti. Çekül Vakfı'yla beraber 5 yıl içinde 200 binin üzerinde ağaç dikmeyi hedeflediklerini söyleyen Aras, doğa için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.

ÇÖPLÜK ARTIK ORMAN
Celal Aras Hatıra Ormanı, 500 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacak. Bu alanın 20 bin metrekaresi ilçenin çöplüğü durumundaydı. Bu alan, ağaç dikimi öncesinde temizlenerek ağaç dikimine uygun hale getirildi. Halkın sağlığı için tehdit oluşturan bölge gelecek nesillere bir orman olarak bırakılacak. Törende Karslı öğrencilerin halkoyunları gösterisinden sonra konuklara bir cirit müsabakası da sunuldu. Galip gelen takıma çeşitli armağanlar sunan Evrim Aras, daha sonra babasının adına yapılan hatıra ormanına annesi ve diğer konuklarla birlikte ağaç dikti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız