SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve Elazığ'da Kredi Vermeye Başladık"

0
Güncellendi - 2020-02-17 03:22:46
A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trabzon'da katıldığı bir toplantıda, Elazığ ve Malatya'ya müjde vermek istediğini belirterek şunları kaydetti:

"Deprem felaketinin hemen ardından, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla KOSGEB'in Acil Destek Kredisi Programı'nı uygulamaya almıştık. Bu kapsamda Elazığ ve Malatya'da depremden zarar gören KOBİ'lerimize 100 bin liraya kadar faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi vermeye başladık. Şimdi buna ek olarak bölge ekonomisinde durgunluğun önüne geçmek ve üretimde sürekliliği sağlamak için yeni bir adım daha atıyoruz. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler, depremden fiziki olarak zarar görmese de KOSGEB'in İmalat Sanayi İşletme Kredisi Faiz Desteği Programı'ndan faydalanabilecekler. Bu şu anlama geliyor. 50 ve altı çalışanı olan işletmeler, 100 bin liraya kadar kullanacakları kredide, 50'den fazla istihdamı olan işletmeler 150 bin liraya kadar kullanacakları kredide, faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz KOSGEB'in faiz desteği programından yararlanacak."

Bakanlık olarak üretimde sürekliliği sağlamak adına imkanlarını seferber ettiklerini vurgulayan Varank, uyguladıkları yenilikçi programların yanında acil destek programlarını da yeri geldiğinde devreye aldıklarını ifade etti.

Bu sene ekonomide yatırımların öncülüğünde bir büyüme olması, bu büyümenin istihdamı artırması ve yapısal temellerin daha da sağlamlaşması adına var güçleriyle çalışacaklarını belirten Varank, "Sizlerle birlikte ülkemizi daha ileriye, hak ettiği yerlere taşıyacağız." dedi.

Bakan Varank, daha sonra ilgililerle Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Sözleşmesi'ni imzaladı.

Trabzon, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Cumali (4 yıl önce)
    Depremden etkilenen Her esnafa 50 bin TL verin sıkıntı yok ama etkilenmeyene niye veriyorsunuz...arabaları yenilesinler diyemi. Kimin parasını dağıtıyoruz...para verene kadar milletin elektrik ve doğal gazında indirim yapın Benden söylemesi. .......
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (4 yıl önce)
    evi yıkılanlara verin krediyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Alptekin (4 yıl önce)
    Sayın bakanımız bir sürü zorluk ve presedür var kim müracaat etse yok oda borcu memur kefil, bağkur borcu ve bir sürü şey lütfen bunları kaldırınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MÜJDE (4 yıl önce)
    Öncelikle bu müjdeli haberi verdiğiniz için çok teşekkür ederiz syn bakanımıza,yaklaşık 2-5 gündür müjdeli haber alamıyorduk.Önümüzdeki hafta içinde siyasetçilerimize ve bürokratlarımıza verecekleri müjdeli haberler için şimdiden peşin teşekkür ederiz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay Paşa (4 yıl önce)
    Devlet memurlarına da faizsiz kredi verilsin. Verilsinki piyasa canlansın. Esnafa var memura niye yok, memurda depremde etkilendi, evleri , eşyaları hasar gördü..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahu siz memurlari bu devlet bir turlu doyuramadi gozunuzu Allah doyursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet Sevici (4 yıl önce)Turgay Paşa isimli kullanıcı yorumuna
    İnsaf ya, şu an geliri garanti olan tek kesim devlet memuru, ağlayan yine devlet memuru. Üretici üretmezse, esnaf satmazsa ne özel sektör olur ne de memur. Esnaf kan ağlıyor, çalışan işinden oluyor, ureticinin beli bükülmüş adam evin perdelerini, koltuklarını yenilemek için kredi istiyor. Helal !
    0
    0
    Yanıtla
  • Oguzhan (4 yıl önce)
    Şartlar ve evraklar kefil ipotek borcu olanlar borçlarını ödesin gibi...çok saçma bu prosedürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali. (4 yıl önce)
    Sadece tesekkur etmemiz yetmez tabi. Şükretmek de lazim boyle bi iktidar boyle devlet adamlari var ki basimizda 1 hafta boyunca deprem bolgesinde vatandaslara omuz verip orda bulundular. Cok deil gölcük depremine baktigimizda vatandaslar o enkaz altinda bagira bağıra can verdiler. Kim vardı orda kimse? Yani yapilan hizmetleri begenmemezlik etmesin ne yapsinlar herkesin cebine para koyacak k değil. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pakize (4 yıl önce)
    Kredi veriyorlarmıs aman allahım hemen cekeyım desem 3 yıllık bılanco istiyor yok o yetmez bırde tapu getir sana zahmet eee sımdı bırde memur ve esnaf kefil bul ya pardonda Sız kredi vermiyorsunuz sız insanlar ile dalga gecıyorsunuz bılancoya bakıyor tamam sorun yok sonra diyor tapu ee tapu yok o zaman kredi yok ve daha bir dünya engel sadece verdik demek ıcın ortalıkta bagırıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    50 çalışanı olan bir yere 100 bin kredi, bütün çalışanların 1 aylık maaşını bile karşılamaz. bu meblağ imalat sektörüne nefes aldırmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)
    Krediyi kim alıyor onu açıklayın Adamı olan mı yoksa gerçek ihtiyacı olan mı Geçmişte olduğu gibi adamı olan almasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (4 yıl önce)
    O krediyide herkese vermiyorsunuz yok sigorta borcu olmayacak yok vergi borcu olmayacak yok sicilin bozuk olmayacak yok kefil yok teminat vermemek için uğraşıyorsunuz milleti aldatmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli (4 yıl önce)
    Sizin vereceginiz kiredi bukadar olur yok teminat yok tabu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Sadece esnafa değil vatandaşa da verin. Vatandaşın daha çok ihtiyacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyfo (4 yıl önce)
    Ooo büyük lütuf. Kredi veriyorlarmış, müjdeymiş. Çok sağolun ya. İnan nasıl teşekkür edeceğimizi bilemedik. Kredi veriyorlarmış. Helal be .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali. (4 yıl önce)Seyfo isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece tesekkur etmemiz yetmez tabi. Şükretmek de lazim boyle bi iktidar boyle devlet adamlari var ki basimizda 1 hafta boyunca deprem bolgesinde vatandaslara omuz verip orda bulundular. Cok deil gölcük depremine baktigimizda vatandaslar o enkaz altinda bagira bağıra can verdiler. Kim vardı orda kimse? Yani yapilan hizmetleri begenmemezlik etmesin ne yapsinlar herkesin cebine para koyacak k değil. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaskade (4 yıl önce)Seyfo isimli kullanıcı yorumuna
    Yorum yapmak icin birşeyler yazmışsınız hepsi bu kadar
    0
    0
    Yanıtla