SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Vefasını Gösterdi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:21:00
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “7 Haziran seçimlerinde halkımızın vermiş olduğu mesajı en iyi okuyan parti AK Parti’dir. Bu nedenle AK Parti, milletimize karşı sorumluluğunu sonuna kadar her şartta sürdürecektir" dedi.

Malatyalılara teşekkür eden Çalık, “7 Haziran milletvekili genel seçimi sonuçlarının ülkemiz ve Malatya’mız için hayırlı olmasını diliyorum.. Malatya; vefasını bir kez daha göstermiş ve AK Parti’ye 5 milletvekilliğini yeniden vermiştir. Malatyalı hemşerilerime teşekkür ediyorum, bu büyük destek karşısında şükranlarımı iletiyorum. AK Parti’ye yeniden zafer kazandıran AK Parti’nin tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Malatyalının bu vefası hiçbir zaman karşılıksız kalmayacak ve 5 arkadaşımız ile birlikte Malatyalı hemşerilerimin her zaman yanında olacağız.  Malatyalıların bu desteği gelinen noktada çok büyük bir önem arz ediyor, bunun bilincindeyiz” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık şunları söyledi, “7 Haziran seçiminde AK Parti 11.’kez birinci parti olarak çıkmıştır, ancak milletimiz bu kez tek başına iktidarı vermemiştir. Karar milletindir, sonuç milletimizin takdiridir.  Milletimizin bu tercihini saygıyla karşılıyoruz. Milletimiz, sadece AK Parti’ye değil, bütün partilere ‘uzlaşma’ ve ‘önyargıları yıkın’ mesajını vermiştir. O nedenle; AK Parti’nin önceliği partimizin geleceği değil, öncelik ülkemizin ve milletimizin geleceği olacaktır. AK Parti, üzerine düşen hiçbir sorumluluktan kaçmayacaktır.  AK Parti olarak 13 yıllık kazanımların kaybedilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz, milletimizin ekonomik ve sosyal alanlarda mağdur olmasına da göz yummayacağız.  AK Parti hareketi milletin hareketidir. Milletimizi asla kaoslara ve krizlere karşı feda etmeyeceğimizin bilinmesini isteriz.  Bu nedenle AK Parti,  siyasi ikbal üzerine milletimizi sonu belirsiz serüvenlere sürüklemeyecektir. Atacağımız her adımı milletimizin lehine olacak şekilde düşünerek atacağız.”

Çalık, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır‘a  İlçe Belediye Başkanlarımıza, AK Parti İl Başkanımız Hakan Kahtalı’ya, AK Parti İl Teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza yapmış oldukları çalışma ve üstün gayretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Malatya İl Teşkilatımız, bu dönemde tarih yazmıştır. Tüm teşkilat mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

TÜFENKÇİ'NİN AÇIKLAMASI..

AKP'den Malatya Milletvekili seçilen Bülent Tüfenkci, düzenlediği basın açıklamasıyla seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tüfenkci, “Halkımız koalisyon istemiştir” diyerek muhalefet partilerinin söz verdikleri vaatleri tutmaları için kendilerine bir fırsat doğduğunu belirtti.

AKP'de 5. sıradan milletvekili seçilen Bülent Tüfenkci, bir basın açıklaması düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Tüfenkci, kendisinin Meclis'e gitmesini sağlayan seçmenlere teşekkür ederek, “Sizlerin duası ve gayretiyle bu noktaya geldik. Sizlerin ve teşkilatımızın gayretiyle sürpriz denilebilecek bir noktaya geldik. Malatyalı hemşerilerimizin bütün karalamalara, oyunlara AK Parti'nin yanında durarak cevap vermiştir. Bu seçimlerin sonucuna kimlerin sevindiğini, kimlerin üzüldüğünü görüyoruz ve ne kadar büyük bir zafer kazandığımızı bir kez daha görmüş oluyoruz” dedi. 

CHP ve MHP'nin toplamının AKP kadar etmediğini söyleyen Tüfenkci, "Halkımız koalisyon istemiştir, bu seçim bir handikap gibi görülebilir ancak biz milletimizin kararına saygı duyuyoruz. Koalisyonun nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu seçim boyunca izah etmeye çalıştık. AK Parti bu milletin omurgasıdır, istikrarsızlık uzun süre devam etmez. Muhalefet partilerinin verdikleri vaatleri yerine getirmeleri için artık önlerinde bir fırsat” diye konuştu. 

Tüfenkci, ülke olarak sonuçlardan ders çıkarmak gerektiğini ifade etti.

KAHTALI'NIN BASIN TOPLANTISI..

Bu arada seçim sonuçlarını değerlendiren AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, 13 yıl içerisinde her tür engellemelerle karşılaştıklarını belirterek, ‘’13 yıl içinde büyük sınavlardan geçtik hiçbir zaman eğilmedik, hiçbir zaman eğilmeyeceğiz. Çünkü biz, ‘’milletten geldik, milletle yürüyoruz, kaderimiz milletin kaderidir’’ diyerek siyaset yapıyoruz. Kıymetli arkadaşlar, 13 yılda her türlü engelle karşılaştık. Kurucu Genel Başkanımız yasaklı ilan edildi, 2007'de e-muhtıra vermeye kalktılar, her türlü darbe, vesayet ile karşı karşıya geldik, partimizi kapatmaya çalıştılar ama biz hep, 'Milli irade’ dedik, hep, 'Milli irade' demeye devam edeceğiz” dedi.

Her dönemde AKP’nin milli iradeye vurgu yaptığını belirten Başkan Kahtalı, “Her dönemde milli irade vurgusu yapan AK Parti, bir kez daha milli irade diyecek ve sandık mesajının gereğini yapacak. AK Parti kavgacı bir görüntü vermeyecek ve koalisyon için tüm partilerle görüşecek” diye konuştu.

“3 temel kırmızı çizgiden asla taviz verilmeyecek” diyen Kahtalı, “Paralel yapı ile mücadeleden, çözüm iradesinin devam etmesinden ve yüzde 52 halkoyları ile seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan'ın konumu ve meşruiyetinin tartışılmasına asla izin verilmeyecek” diyerek, paralel yapı ile mücadelede kararlılığa dikkat çekti. 

Başkan Kahtalı, AKP’nin 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin de galibi olduğunu belirterek, “Değerli Arkadaşları, Herkesin de görmesi gerekir ki AK Parti bu seçimin galibidir ve birincisidir. Bundan şek ve şüphe yoktur. Kimse kaybettiği seçimden zafer çıkarmaya kalkmamalıdır. Herkes kendi muhasebesini yapmalıdır. AK Parti 76 ilde milletvekili çıkardı, 56 ilde birinci oldu. 6 bölgede birinci olan parti, AK Parti'dir. Her bölgede olan, her vilayette olan, her vatandaşla kucaklaşabilen yegane parti, AK Parti'dir. Bu siyasi tablodan kesinlikle istikrarımıza zarar gelmemesi, 12, 13 yıllık Türkiye kazanımlarının herhangi bir zarar görmemesi için her türlü tedbiri alacağız. AK Parti olarak devletin bekası, milletin refahı ve vatanın huzuru için nöbette olduk, nöbette olmaya devam edeceğiz. Milletimiz rahat olmalıdır. 12, 13 yılın sınavlarından zorlu süreçlerinden geçmiş AK Parti kadroları, bu ülkede istikrara, huzura zarar verilmesine asla izin vermeyecektir. Bu milletin geleceğinin teminatı, AK Parti'dir, AK Parti olmaya devam edecektir. Bu neticelerden hareketle herhangi bir çevre kriz senaryoları üzerine yatırım yapmaya kalkarsa bilsin ki AK Parti'nin iman dolu, azim dolu, kararlı kadroları, dimdik ayaktadır, ayakta olacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmamalıdır. Vatandaşlarımız görevini yaptılar, oylarını kullandılar. Hepsine hürmet ediyoruz. Onların iradesi her şeyin üstündedir. Biz kendi değerlendirmemizi yapacağız ancak şu da bilinsin ki bu değerlendirmeyle birlikte milletimizin huzuru için atılması gereken adımları, istişare ederek atılması gereken vakitte atacağız” dedi.

“Milletimiz huzur içinde olmalıdır, milletimiz her zamanki gibi geleceğe güvenle bakmalıdır” diyen Başkan Kahtalı, “Çünkü milletin omurgası AK Parti görevinin başındadır. Bizim yolumuz hikmet yoludur. Bizim yolumuz irfan yoludur. Allah bu yolun yolcusu olan AK Parti kadrolarının gücünü artırsın, azmini, kararlılığını artırsın, birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, geleceğe omuz omuza yürüme kararlılığımızı ebediyen sürdürsün diyerek sözlerimi son veriyorum’’ diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız