SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya 'Vegan' Yemekleri Uluslar Arası Festivalde

0
Güncellendi - 2018-09-12 03:39:39
Malatya 'Vegan' Yemekleri Uluslar Arası Festivalde
A- A+ PAYLAŞ

Vegan ve Vejetaryenler Derneği tarafından İstanbul Life Park'ta 8-9 Eylül tarihinde düzenlenen "Uluslararası İstanbul VegFest" Vegan* Festivalinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stant ile Malatya ve Malatya Vegan Yemekleri tanıtıldı.

Tanıtım standını gezen Vali Ali Kaban, Malatya’nın kadim kültürünün zenginliğinin yemek kültürüne de yansıdığını belirterek, "250'den fazla tarifinin olduğu Yemek Kültüründe Vejetaryen Yemeklerin, hatta bugün sergilendiği gibi Vegan Yemeklerin oluşu çok önemli. Ülkemizin önde gelen gurme yazarlarının da belirttiği gibi Malatya bu yönü ile Doğunun Egesi’dir."dedi,

Vali Kaban, bu kültürün tanıtımı için yurtiçinde ve yurtdışında bu yıldan itibaren hem Arslantepe hem de Gastronomi başlıklarıyla tanıtım atağı başlatıldığını belirterek Vegan Festivali'nde Malatya Standına ve Vegan Yemeklere olan ilginin çok önem arzettiğini bildirdi ve "Malatya Mutfağı ünlü tava, fırın yemekleri, kebaplarının yanında vegan vejetaryen köfteleri ile dikkat çeken bir mutfak olmuştur" diyerek etkinliğin organizasyonunda emeği geçen Vegan Derneği ile Büyükşehir Belediyesini kutladı.

İki gün süren etkinlikte tanıtım ve tadım için yapılan yemekler Yeşilyurt Kadınlar Derneği tarafından hazırlandı ve İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç tarafından tanıtıldı. Malatya'nın en önemli yöresel yemeklerinden olan kiraz yaprağından ekşili köfte, kaju yağından yapılan yoğurtla pişirilerek ikram edildi. Bu yemeğin haricinde yavandan ıspanaklı içli köfte, ekşili ıspanaklı içli köfte, mercimekli köfte, yavan külah dolması ve lahana sarması, zeytinyağlı kayısı tatlısı ve malatya kurabiyesi vegan sofrada beğeniyle yenildi.

Vegan Festivaline Malatyalı vatandaşlar ve bazı sanatçılar da gelerek hasret giderdiler. Festival için Valilikçe hazırlanan Malatya Yemek Kültürü Kitabı'ndaki yemeklerden derlenen, vejetaryen yemeklerin yer aldığı yemek kitabı Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtıldı.

Bülten- malatyahaber.com

*Vegan, Veganlık, Vejeteryenlik: Veganlık beslenme ihtiyacını hayvansal gıdalardan sağlamama anlamını taşımaktadır. Vegan yaşam tarzına göre hayvandan gelen et ve süt ile birlikte, yine hayvansal yağlarla üretimi gerçekleştirilen ürünlerin kullanımı doğru bulunmamaktadır. Bu felsefede sağlıklı yaşamak kadar çevresel etiğe uygun beslenmek de önem arz ediyor. Vejetaryenlik ya da et yemezlik, çeşitli nedenlerle et, balık, kümes hayvanları tüketmemeye denir. Et tüketmemenin yanında ayrıca hayvanların ürettiği yumurta, süt, bal vb. ürünleri de yemeyenlere ise vegan denir. Vejeteryanlar gibi vegan beslenme biçimini de daha çok hayvanseverler benimsiyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • İsim yok (5 yıl önce)
    Yalnız kiraz yaprağı yemeği yoğurttan yapılıyor haliyle vegan yemekler arasında değil başlıktaki fotoğrafı düzeltin bence :D EDİTÖR: Haber vegan ve vejeteryanla ilgili, sadece vegan değil!
    0
    0
    Yanıtla