SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Verimliliği Artırma Projesi

A- A+ PAYLAŞ

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından Malatya'da yürütülecek olan Verimliliği Artırma Projesi'ne başlandı.

Malatya Verimliliği Artırma Projesi nedeniyle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) binasında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Milli Prodüktivite Merkezi Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Ünal, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçü ve Ayarlar Genel Müdürü Atilla Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve işadamları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MPM Eğitim Bölüm Başkanı Yıldız Artar, MPM'nin kuruluş amacının verimliliği arttırmak ve bunu toplumda yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. Artar, Malatya'da ki çalışmalar esnasında yapılacak bazı araştırma konuların şu şekilde belirtti:

"Rekabet gücü, Pazarlama sorunları, Kalite alt yapısı, Bilişim altyapısı ve sorunları, Teknolojik seviye, Kapasite kullanım oranları, Kuru kayısı üretim ve pazarlama, Girişimcilik kültürü ve Kurumsallaştırma düzeyi."

TSO Başkanı Mücahit Fındıklı ise toplantıda yaptığı konuşma da, 2007 yılını eğitim yılı ilan ettiklerini belirterek, MPM ile yapılacak projenin yanı sıra, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile de bir eğitim çalışması yürüteceklerini ifade etti. Verimlilik Artırma Projesi kapsamında Malatya'nın 10-15 yıllık programlarını da ortaya çıkacağını vurgulayan Fındıklı, Malatya'nı stratejik hedeflerinin belirleneceğini kaydetti.

MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, Milli ile başlayan ancak ismi yabancı olan kurumlarında ilk verimlilik adımını isim değişikliği yaparak başladıklarını anlatıp, "Kurumumuz ile ilgili kanun tasarısı hazır. Kurum ismimiz Milli Verimlilik Merkezi olacak. Biz talep olduğunda ücret karşılığında araştırma yapan bir kuruluş olarak biliniyorduk. Hizmetin talep edildiği ile yetinmeyip, hizmeti yaygınlaştırmaya başladık. Biz para vermiyoruz, akıl veriyoruz" dedi.

Ünal, MPM'nin ilköğretim çağındaki öğrenciye tasarrufu öğretmede organize sanayi bölgelerine kadar büyük bir alana hitap ettiğini ifade etti.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçü ve Ayarlar Genel Müdürü Atilla Şahin ise Türkiye'de bilimin sanayi ile buluşması gerektiğini söyleyerek, bu yönde Türkiye'nin çok gerilerde bulunduğunu kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz'de verimlilik politikalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini kaydederek, verimlilik kavramının top toplum da yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, Malatya'da özel sektöre yönelik olarak yapılacak olan projede kamu kurum ve kuruluşlarını da önemli ölçüde faydalanacağını ifade edip, yıllardan beri var olan verimliliğin hep özel sektörde beklenileceği düşüncesinin artık silinmesi gerektiğini kaydetti. Daşöz, "Temelinde bilimsel çalışma, eğitim, insanın niteliğini yükseltme amacı olmayan hiç bir çalışma başarıya ulaşamaz" dedi.

Konuşmalardan sonra Malatya Verimlilik Artırma Projesi Protokolü, Vali Halil İbrahim Daşöz'ün başkanlığında MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal ile TSO Başkanı Mücahit Fındıklı tarafından imzalandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız