SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yaşasın da.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Amatör Küme Futbol Ligi’nde mücadele eden Malatyaspor’un eski futbolcusu Eren Talu, Malatyaspor’da güzel bir futbolculuk dönemi geçirdiğini kaydederek, Malatya futbolunu daha üst liglerde görmek istediğini söyledi.

1984-1989 yılları arasında Malatyaspor’da forma giyen ve efsane olarak adlandırılan kadroda yer alan Adana Demirspor Altyapı Teknik Koordinatörü Eren Talu, U-13 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları için geldiği Malatya’da anılarını tazeledi.

Malatyaspor’da güzel günlerinin geçtiğini ifade eden Talu, “Malatyaspor’da müthiş bir kadromuz vardı. Malatya halkı da kenetlenmişti. Ligde iyi işler yaptık ve 3’üncü sırada bitirdik. İçerde 14-15 puan kaybetmesek, takım şampiyon olurdu. Öyle bir kaliteli takıma sahiptik. Malatya bizden sonra biraz geriye gitti. Yeni yeni toparlanıyor. İnşallah daha iyi yerlere gelirler. Malatya benim ikinci memleketim. Adana’dan sonra Malatya’da çok iyi günlerim geçti. Ziya Doğan’ın teknik direktör olduğu dönemde takım bayağı iyi işler yaptı. Bizim devamımız gibi oldu. Ama daha sonra takım fazla açıldı ve toparlanamadı. Malatyaspor’un önce yapılaşması lazım. Yapılaşmadan şampiyon olmak çok zor. Malatyaspor’un durumunu soruyorum. Amatörde olduğunu öğrenince çok üzüldüm. Spor Toto 2. Ligde Yeni Malatyaspor var. Malatya yaşasın da ismi ne olursa olsun” dedi.

Malatya’nın üst liglerde takımının olmasını dileyen Talu, “Hocamız Yılmaz Vural başta olmak üzere saygı duyduğumuz bir büyüğümüz olan kaleci Yaşar ağabeyimiz vardı. Bizlere babalık yapardı. Kalite yüksek seviyedeydi ve mükemmel bir arkadaşlık vardı. Çok iyi futbolculara sahiptik. En önemlisi de Malatya halkı bize çok güveniyordu. Bizde bu güveni boşa çıkarmadık. Çok başarılı olduk. Bunda bütün futbolcuların payı çok büyüktü. Bizden sonra takım küme düştü. Malatyaspor’u yine üst liglerde görmek istiyoruz” diye konuştu.

Talu, Malatyaspor’un efsane başkanı rahmetli Nurettin Soykan’ın Malatya ve Malatyaspor’a büyük katkı sağladığını kaydederek, “Nurettin Soykan babamız gibiydi. O olmasaydı ben buralara gelmezdim. Hiçbir zaman bize karşı kötü bir düşüncesi olmadı. Bizim bir şeylere sahip olmamızda çok büyük katkısı ve faydası vardı. Bizde kendisine saygı duyuyorduk” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız