SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yazıyor" Ödülleri

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Kent Konseyi 2011 Malatya Yazıyor kampanyası kapsamında düzenlenen, "Neden Yazmalıyız?" yarışmasının büyük ödüllerini Erzurum, Batman ve Malatya aldı.

"Neden Yazmalıyız?" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni İl Özel İdaresi Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım katıldı. Yoğun katlımın olduğu ödül töreninde bazı misafirler oturacak yer bulamadı.

Programın açış konuşmasını yapan ve "Malatya Yazıyor" kampanyası hakkında bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, yazmak eyleminin disiplini, üretmeyi ve düşünmeyi sağlayan zor bir süreç olduğunu söyledi. Yıldırım, "Malatya Kent Konseyi olarak 2011 yılını Malatya Yazıyor kampanyası ile sürdürelim istedik. Bu kampanyanın bir etkinliği de "Neden Yazmalıyız?" konulu kompozisyon yarışması. Bu yarışmaya ülke genelinden çok değerli kompozisyonlar geldi. Bu kompozisyonları değerlendiren jüri üyelerine ve bu yarışmaya katılan yarışmacılara teşekkür ederim." dedi.

Malatya Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, " Malatya Kent Konseyi 2011 yılını "Malatya Yazıyor" yılı ilan etti. Fakat Kent Konseyi yaptığı etkinliklerle Malatya Yazıyor kampanyasını ülkemizin bütün illerine ulaştırmayı başardı. Bunu Türkiye'nin dört bir tarafından gelen kompozisyonlarla görmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Törende alanında uzman jüri üyelerinin ilköğretim, lise ve üniversite düzeyinde yaptıkları değerlendirme ve desteklerinden dolayı Malatya Belediyesi Başkan Vekili Ertan Mumcu tarafından plaketleri takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karagöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut tarafından ödülleri ve plaketleri takdim edildi.

Üniversite, lise ve ilköğretim kategorisinde birinci olan kompozisyonların okunması ile

bu üç kategoride tüm dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

İlköğretim kategorisinde birinci olan Polis Amca İlköğretim Okulu öğrencisi Nida Böcek'in babasının kendisine ölmeden önce bıraktığı satırlardan yola çıkarak kaleme aldığı "Söz Uçar Yazı Kalır" başlıklı kompozisyonu salondakilere oldukça duygusal anlar yaşattı ve büyük alkış aldı.

"Neden Yazmalıyız?" yarışmasının büyük ödüllerini Erzurum, Batman ve Malatya aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız