SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Yemek Kültürü'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yemek Kültürü ve Kayısı, Metro Gastro Dergisi'ne konu oldu.

Valilikçe, bu konuda yayınlanan bülten şöyle:

"Metro Grosmarket tarafından 10 yıldır yayınlanan Metro Gastro Dergisinin 56 ncı sayısında Malatya Yemek Kültürü ve Kayısıya geniş yer verildi.

Valiliğimizce davet edilen Derginin Yayın Yönetmeni Yemek Kültürü Araştırmacısı, Ayşe Nilhan ARAS ve Can ÜNAL’dan oluşan ekip İlimiz merkez dahil olmak üzere, Yeşilyurt, Doğanşehir (Polat ), Hekimhan, Arapgir, Akçadağ İlçelerimizin yemek kültürü, yemek çeşitleri, kullanılan yöresel malzemeler, hakkında araştırmalarda bulundu. Yöresel yemeklerin detaylı fotoğraf çekiminin yapılarak tariflerinin alındığı çalışmada, Arapgir İlçemizin Tahta Çivili Kundura imalatına da yer verildi.

Dergide Dr. Francesca Balassi Retsalli’nin “6000 yıl önce Malatya Mutfağı”, Halid ZAHİR’in “Malatya dan Halk Bilim Notları”, İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bayram Murat ASMA’nın “Malatyalıların Mişmiş Dediği “ Dr. Ahmet UHRİ’nin “Bir Kent ve Bir Meyve”, Nazlı PİŞKİN’nin “Eski Dünyanın Yerlisi “ başlıklı Malatya Mutfağı ve Kayısı ile ilgili makaleleri de yer aldı.

Titiz bir çalışma örneği sergilenerek hazırlanan, bilinen yemek dergilerinden farklı bir çizgide yayınlanan dergide Malatya ya 83 sayfa yer verildi.

Metro Gastro Dergisi İlimizdeki gazete bayilerinde ücretli olarak satılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız