SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yemekleri Tanıtılacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:26:55
Malatya Yemekleri Tanıtılacak
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya yemeklerinin İstanbul ve Ankara’da tanıtılacağı bildirildi.

Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “Anadolu’nun dört bir yanından unutulmaya yüz tutmuş özgün tarifleri ve değişik tatları derleyerek günümüze taşıyan Tadında Anadolu, ‘Anadolu’nun Lezzet Hazineleri’ projesi ile bu misyonunu taçlandırıyor. Proje kapsamında yöresel mutfakların en iyi restoranları ağırlanıyor. Hatay ve Gaziantep’in ardından Tadında Anadolu’nun bu seferki konuğu ‘Malatya Sofrası’ olacak. Tadında Anadolu misafirleri, Malatya mutfağına özel olarak düzenlenecek hafta boyunca benzersiz lezzetleri tatma fırsatı bulacak.

Malatya Sofrası, çalışanları ile birlikte bu etkinlik için özel olarak Malatya’dan gelecek; yörenin lezzet harikaları restoranın şefleri öncülüğünde pişirilerek servis edilecek. Bu sırada Tadında Anadolu’nun ehil ustaları da Malatya mutfağına dair bilgilerini zenginleştirme fırsatı bulacak. Malatya haftası boyunca Tadında Anadolu noktalarında tadılabilecek yemekler arasında, ismi bile insanı acıktırmaya yeten birçok yerel lezzet bulunuyor. Yumru köfte, peynirli pide, aya köfteli kulak çorbası, tavuklu yahni, ayva galyesi, ekşi erikli kabak dolma, kiraz yaprağında ekşili köfte, pestil kavurma, peynir köftesi ve kayısı dolması bunlardan sadece bazıları.

Malatya’nın lezzet hazineleri 27-31 Ocak arasında İstanbul Atatürk Havalimanı ve 31 Ocak’ta Yenikapı İDO Hızlı Feribot İskelesi’ndeki Tadında Anadolu noktalarında keşfedilebilir. Malatya Sofrası, 5-7 Şubat’ta da Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki Tadında Anadolu’ya misafir olacak” denildi.

Foto : www.malatya.gov.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız