SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yeni Sürece Girdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:55
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir sürecinde ilçe ve belde gezilerini sürdüren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt ve bazı daire müdürleriyle birlikte Hatunsuyu, Hasırcılar ve Hanımınçiftliği beldelerini ziyaret etti. 

İlk olarak Hatunsuyu Beldesini ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belde yöneticileriyle kahvaltılı bir toplantı yaptı. Toplantıya, AKP İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam, Hakan Kahtalı ile AKP  Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak ve ilçe teşkilat yöneticileri de katıldı.

Hatunsuyu Belediyesinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehirle Malatya’mız yeni bir sürece girdi. Büyükşehir statüsüyle birlikte Malatya’mızın tamamına Malatya Belediyesi olarak hizmet götürme zorunluluğu ortaya çıkıyor. Bizler de teknik ekibimizle birlikte ilçe ve beldelerimizi ziyaret ederek hem beldelerimizin mevcut sorunlarını tespit ediyoruz, hem de başkanlarımızla istişare ediyoruz” dedi.

Özellikle altyapı ve üstyapı sorunlarını tespit ederek, Büyükşehir uygulamasının başlayacağı 2014 yılına Malatya’yı hazır hale getirmek için çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Çakır, “Malatya’da Büyükşehir’le birlikte çok daha hızlı bir hizmet akışının sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

Başkan Çakır, Büyükşehir statüsünün büyük avantajlar getireceğini vurgulayarak, “Hem kaynak anlamda daha güçlü bir belediye olacak, hem de teknik anlamda belediyenin güçlendirilmiş iş makinesi filosuyla hizmetler daha etkin ve hızlı sunulacak” açıklamasında bulundu. 

Malatya Belediyesi’nin teknik olarak ciddi bir birikiminin oluştuğunu belirten Başkan Çakır, “Bu birikimi hizmet olarak ciddi bir şekilde sahaya nasıl yayacağımızın şimdiden planlama çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Hatunsuyu Belediye Başkanı İbrahim Karadeniz’e teşekkür eden Başkan Çakır, “Bundan sonraki süreçte de hizmet daha çok nasıl gelir, buraların sorunları daha hızlı nasıl çözülür, bunu da inşallah birlikte götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Hatunsuyu Belediye Başkanı İbrahim Karadeniz de yaptıkları çalışmaları anlatarak sorunları dile getirdi ve Malatya’ya hizmetlerinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür etti. Karadeniz, “Çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Hakikaten yaptığınız çalışmalarla Malatya’nın şeklini değiştirdiniz” dedi.

Hatunsuyu Beldesi’ndeki değerlendirme ve inceleme çalışmalarının ardından Başkan Çakır ve beraberindekiler Hasırcılar Beldesi’ne geçtiler.

Hasırcılar Belediye Başkanı Mehmet Tav’ın karşıladığı heyet, belediye hizmet binasında kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı. 

Hasırcılar Belediye Başkanı Mehmet Tav, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı Hasırcılar’da görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, Hasırcılar Belediyesi olarak imkanları doğrultusunda bir takım çalışmalarda bulunduklarını, ihtiyaç duydukları konularda da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kendilerine her zaman yardımcı olduklarını söyledi. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise büyükşehirle birlikte yeni bir sürecin başında olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Hem sizleri ziyaret ediyoruz,  hem de sorunları dinliyoruz. Altyapıdan sorumlu Başkan Yardımcılarımız, üstyapıdan sorumlu Başkan Yardımcılarımız, müdürlerimizle birlikte 2014’de büyükşehir statüsüne hazırlık olarak sağlıklı bir planlama yapmak için çalışıyoruz. Statüleri değişecek belediyelerimiz başta olmak üzere bütün belediyelerimizi geziyoruz. Buralara daha çok hizmet nasıl götürülebilir, buraların eksiklikleri nelerdir diye tespitler yapıyoruz.”

Başkan Çakır, ayrıca hizmetlerinden dolayı Mehmet Tav’a teşekkür etti.

Başkan Çakır ve beraberindeki heyet daha sonra Hanımınçiftliği Belediyesi’ne geçerek Başkan Aldulvahap Şerefhanlı’yı ziyaret etti. Muhtar ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği ziyarette konuşan Şerefhanlı, “Büyükşehir Belediye Başkanımızı beldemizde görmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. 

Çalışmalarından dolayı Başkan Çakır’a teşekkür eden Şerefhanlı, “Sayın Başkanım ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum. Göreve geldiği günden bu yana her konuda yanımızda oldular. Olmaya da devam ediyor. Başkanımız, gerçekten Malatya’nın görünümünü değiştirdiler. Malatya’ya farklı bir kimlik kazandırdılar. Bundan dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Beldelerin kısıtlı imkanlarla hizmet sunmaya çalıştığını anlatan Şerefhanlı, “Bizim sadece kendi imkanlarımızla hizmet etmemizin yeterli olmayacağının farkındayız. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak kaydıyla yatırımcı kurumlarla insanımıza hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmalarından dolayı Şerefhanlı’ya teşekkür ederek, “Hizmetlerinden dolayı kutluyoruz, tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, Büyükşehir süreciyle birlikte neler yapılması gerektiği konusunda istişarelerde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız