SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yeniden Üreten Bir Kent Olacak"

0
Güncellendi - 2018-06-12 06:18:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 Haziran Salı günü Malatya’da gerçekleştireceği miting öncesi Malatyalılara mesaj gönderdi. Kayısısı ile dünyaca ünlü Malatya’da olacağı için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Akşener, Malatya’nın sorunlarına değinerek vaatlerini sıraladı. Akşener, kayısının İyi Parti iktidarıyla yeniden para edeceğini ve kayısı ürünlerinin işleneceği entegre tesisinin kurulacağını söyledi.

TARIMDA KOTA KALKACAK

Kota ve taban fiyatlar yüzünden dünyaca ünlü kayısı ile ünlü Malatya’da üreticilerin zor günler geçirmesinin oldukça üzücü olduğunu söyleyen Akşener, “Ekonomisi tarıma ve tarımsal sanayiye dayalı Malatya’da çiftçilerimiz bir zamanlar buğday, arpa, nohut, tütün, şeker pancarı ekerdi. Tütüne ve şeker pancarına kota getirdiler. Mahsulü elinde kalan çiftçilerimize iktidar sahip çıkmayınca çiftçimiz torağına küstü. Şeker fabrikalarını satarak şeker pancarı üreticimize son darbeyi vurdular. AKP gelmeden önce ülkemiz tahıl ambarıydı, yurtdışına tahılı biz satardık. Şimdi buğdayı Rusya’dan, nohudu Meksika’dan, arpayı Ukrayna’dan alan iktidar, yerli ve milli olduğunu söylemeye utanmıyor. Malatyalı çiftçilerimize söz veriyorum, İYİ Parti iktidarıyla çiftçilerimiz mazotu yarı fiyatına kullanacak, kotalar ortadan kalkacak. Türkiye yeniden kendi kendine yeten bir ülke olacak.”diye konuştu.

KAYISIMIZ PARA EDECEK

İktidarın senelerdir Malatyalılara kayısı entegre tesisi sözü verdiği halde Malatya’ya hiç yatırım yapmadığını ifade eden Akşener, “Devlet olarak kayısıya sahip çıkmayan iktidarın, taban fiyatı belirlemediği için üreticilerin özel sektör altında ezildiğini biliyorum. Dünya kayısı piyasasına en çok katkıyı verdiği halde üreticilerimiz işçilerinin parasını bile veremez hale geldi. İYİ Parti iktidarıyla kilogram başına üreticimizi destekleyeceğiz. Malatyalı çiftçimizin özel sektör altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kayısıdan yapılan ürünlerin işlendiği büyük bir entegre tesisi kurarak Malatya’da istihdam alanı yaratacağız. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesiyle Malatya yeniden üreten bir kent olacak.”dedi.

ŞEKER FABRİKASINA KİMSE DOKUNAMAZ

Malatya’da satılan fabrikaların hesabının sorulacağını dile getirerek, AKP’nin fabrikaların arazilerini yandaşlarına verdiğini  söyleyen Akşener, “Malatya’daki Sümerbank Fabrikası’nı yandaşlarına devredip yerine ruhsatı olmadığı halde AVM ve rezidance yaptılar. Tekel Fabrikası’nı kapattılar. Binlerce kişiyi işsiz bırakan AKP, şimdi de gözünü şeker fabrikalarına dikti. Malatyalı hemşerilerimin şeker fabrikasının kapatılacağı endişesi yaşadığını biliyorum. Hiç merak etmeyin, şeker fabrikanıza dokunmak isteyen karşısında beni bulur. 15 yıl önce tekstil sanayide binlerce kişiye iş imkanı sağlayan kuruluşların yok olması gibi Malatya’da ayakta kalmayı başarmış fabrikalarımızın kapanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

HIZLI TRENİ BİZ YAPACAĞIZ

Malatya gibi bir ilde hala çevre yolu ve hızlı tren olmadığı gibi iktidarın 15 yıldır aynı vaatlerle Malatyalıları oyaladığını söyleyen Akşener, şunları belirtti:

“İnşallah Malatya’ya hızlı treni de çevre yolunu da yapmak bize nasip olacak. Kalesi, çarşısı, camileri, kümbetleri, kervansaraylarıyla tarihi ve kültürel yapısıyla turizm potansiyeli olan Malatya’nın değerlerini ortaya çıkaracağız. Turizm gelirleri hem kentin ekonomisine katkı sağlayacak hem de Malatyalı gençlerimize iş imkanı sağlayacaktır. Biz gençlerimize iş bulma sözü vermiş bir partiyiz. Üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar maaş bağlayacağız.”

MALATYALILAR SANDIKTA HESAP SORACAK

Başta üzüm, elma, nar ve kiraz olmak üzere meyve üretiminde önemli yer tutan Malatya’da İyi Parti iktidarıyla üretimin artacağını belirten Akşener, hayvancılığa da teşvik verileceğini söyledi. Akşener, “Plato, yayla ve zengin çayırlarıyla hayvancılığa müsait olan Malatya’da iktidarın yanlış politikaları yüzünden hayvancılık da bitti. Önceden Malatya yaylalarında koyunlar, kıl keçileri, sığırlar otlardı. Eti Malatya’dan almak varken Fransa’dan Polonya’dan hastalıklı etleri getirip milletimize yedirenlere Malatyalı hemşerilerim sandıkta hesap soracağından hiç şüphem yok” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in, 12 Haziran Salı günü saat 12.30'da Emeksiz Caddesi üst kavşağında partisi tarafından düzenlenecek mitingde konuşacağı bildirildi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Kırkdort (5 yıl önce)
    Reis ten başkası yalan dolan.DEVAM !
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    İnşallah bir vekil cikartirda malatyamizi meclisde 4 parti temsil eder kadina hep camur atıyorlar ama. Sn erdogan adini bile anmiyor bune celiskidir anlamiyorum oyum aksenere oyum malatya ya
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı Adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, vallahi helal olsun malatyanın sorunlarını nasıl biliyor, 15 yıldır çevre yolu kuzeydenmi geçsin Doğudanmı geçsin bir türlü karar verilemedi sonunda kuzeye karar veridi şimdide bazıları kendi aralarında anlaşamadıki kuzey yolunu çok yavaş ilerletecekler, daha cok bekleyecek Malatya lı Kuzey yolu için , Nerde şehir Hastanesi; nerde Kaysı Borsa sı kadın Malaty' ya hizmet için geliyor kıymetini bilmeli malatya yoksa aynı bu şekilde kaysı ayak altı malatya sahipsiz gidilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Valla malatyadan sana oy cikmaz bosuna paralamissin kendini. Biz erdogana asigiz asik
    0
    0
    Yanıtla
  • Başar pekin (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    kendi adına konuş. samanı,eti, buğdayı ithal ettiren bir insan ben aşık değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • size aşkınızla mutluluklar
    0
    0
    Yanıtla
  • ARADAŞLAR MUHALEFETİN BU SAMAN MERAKI NERDEN GELİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybora (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi adına konus bıktım akp den yeter ben iyi partiye oy vereceğim zaten attıgınız iftiralar da boşa çıktı... Neyin ne oldugunu gördük : Ya chp ya iyi parti bu kadar...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    tamam tamam
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Malatyalılar her zaman siyasete yön vermişlerdir. Kime ve kimlere oy vereceklerini 24 haziran akşamı göreceğiz. Milli şef döneminde İnönü demiş, 51 den sonra Menderes demiş, 80.lerde Özal ile devam edip 2002 den beri de R.Tayyip ERDOĞAN demiştir. Adıyaman Elazığ Baskil Muş Bingöl Diyarbakır bilmem nereli dediklerinizle de hep tümüyle yine bildiğini yapacaktır. Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Millet ve de Güçlü Türkiye için...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (5 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Yalnız 51 den sonra menderes dememiş inönü hep malatya vekilidir bakarsan bilmeden atma
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (5 yıl önce)
    Yav he he :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasanpaşa (5 yıl önce)
    Malatya Türkiye ye İYİ gelecek
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    değişim İYİ dir İYİ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Malatyalilar neyin hesabini soracak? Bize devlet hastanesi yapmislar Karaciger nakil hastanesi Ne zaman bitecegi belli olmayan kuzey cevreyolu basladi gerisi Allah kerim Firat gumruk tic. Binasini da kurdela kesip actilar Malatyali Allahtan daha ne isteyecek? Malatyali sorgulamaz cebinde parasi olmasa bile acliktan olsede gider akpye oy verir. Oznur hanim hizli trenin vaadiyle milletten oy topladi yillarca bakalim bizim Malatyali yine oy verecek mi gorecegiz? Ayrica akape surekli muhalefetin projesi yok diyor peki mhp nin projesi nedir o da akape gibi millet kiraathanelerine benzer cay ocagi acip katmer mi yapip dagitacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok güldüm katılıyorum ancak Malatya lı bilinçli bir kesim var bilinçsiz olan bir kesim var ancak Malatya da Malatyalı çok az hatta Malatya da Malatyalılar derneği dahi var çoğunluk Adıyaman Elazığ Baskil muş Bingöl Diyarbakır bilmem nereli dolu
    0
    0
    Yanıtla
  • TELEFERİK VARDI TELEFERİK REŞAT ERDOĞAN İYİ PARTİ MALATYA BELEDİYE BAŞKANI OLACAK ... MALATYA DA YENİLENME BAŞLAYACAK... İŞTE O VAKİT MALATYA GELİŞECEK
    0
    0
    Yanıtla
  • Resat bey ankara 3. Bolgeden milletvekili adayi iyi partiden
    0
    0
    Yanıtla
  • Hahahahaha?????
    0
    0
    Yanıtla