SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sevmeyenler İçin Kötü Haber.. Malatya Yok!"

0
Güncellendi - 2017-10-20 02:49:30
A- A+ PAYLAŞ

  • Başkan Çakır, 6 kişinin ihraç edildiği yolsuzluk iddiası, İnönü Stadı yerinin satılacağı söylentileri ve istifası istenen belediye başkanları ile ilgili soruları yanıtladı..

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirildikten ve işe başladıktan 3 ay sonra Yol Asfalt İşleri Daire Başkanlığı bünyesine devredilen kaldırım ihalesiyle ilgili başlatılan ve 6 personelin ihraç edildiği soruşturmada, ihalenin yüklenicisi firmayla ilgili de yargıya başvurulduğunu söyledi.  Çakır, “Müteahhit firma ile ilgili de yargıya başvuruldu ve şu anda yargı sürecini bekliyoruz. Çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Ama tamamlanmamış çalışmalarımız da var” dedi.

Müteahhit işe devam etmiş

Büyükşehirde aralarında üst düze yöneticilerin de bulunduğu 6 personelin ihraç edilmesine rağmen soruşturmada bir diğer taraf olan ve belediyeden haksız kazanç sağladığı ileri sürülen yüklenici firmanın neden işe devam ettirildiği yönündeki soruya ise “Bazı caddemizde iş yüzde 80-90 boyutuna gelmiş dolayısıyla da bunun durdurulması ve uzun müddet bekletilmesi farklı rahatsızlıklara da yol açacak. Ama bunun dışında resmi prosedürde doğru adım atmamız lazım.  Çünkü iş hukuksal boyutta ve hukuku da dikkate alarak bütün prosedürleri sağlıklı bir şekilde götürmemiz gerekiyor” diye yanıtladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyenin kentin çeşitli merkezlerinde devam eden yatırımlara ilişkin inceleme gezisi sırasında basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

“Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın sözleri bizim için emir niteliğinde”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Başbakan Binali Yıldırım’ın AKP Grup toplantısında yaptığı “Bazı belediyeler ellerindeki parayı bütçeyi doğru dürüst kullanmıyor, çarçur ediyor, para bitince vatandaşın malına göz dikiyor” şeklindeki sözleri hatırlatılarak “Malatya Belediyesi olarak bu konuşmalardan üstünüze aldığınız bir pay var mı?” sorusu yöneltildi.

Yatırımlar, personel giderleri, cari harcamalar açısından bakıldığı zaman belediyenin notunun iyi bir noktada olduğunu savunan Çakır, “Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın söylediği sözler bizim için emir niteliğinde. Bizler de tabi ki her yıl aslında cari giderleri azaltmak üzere bütün çalışmalarımızı bunun üzerine kurduk. Özellikle daha önemli olan yatırımlara yöneliyoruz. Dolayısıyla kaynaklarımızı Büyükşehir olarak sınırlı ve en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Sürekli yapılan değerlendirmeleri de gözden geçirmemiz gerekiyor. Biz bu konuda belediye olarak da sürekli dikkat ediyoruz. Yatırımlar, personel giderleri, cari harcamalar açısından da bakıldığı zaman belediyemizin notu iyi bir noktada diyebiliriz” şeklinde yanıtladı.

Cumhurbaşkanının özellikle mimarideki yatay yapılaşma vurgusuna rağmen Malatya’da bunun dikkate alınmadığı ve belediye meclislerinde dikey yapılaşma kararlarının alındığının hatırlatılması üzerine de Çakır şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız bu konuda çok hassas çevre konusunda ve yeşilliğin arttırılması konusunda. Ve sürekli yoğunluğun düşürülmesi ve dikey yapılaşmadan daha ziyade yatay yapılaşmanın yapılması konusunda sürekli vurgu yapıyor. Bizler de tüm çalışmalarımızı buna göre planlıyoruz. Birçok şehirde yüzde 7 yoğunluk görüyorsunuz. Yüzde 5 yoğunluklar var. Bunlar şehircilik anlamında gerçekten konut alanında da olsa, yerleşim alanında da olsa son derece sakıncalı ama biz ilimizde yoğunlukları özellikle tanımsız yerlere verdiğimiz yoğunluklar konut anlamında baktığımız zaman 1.20’lerde, 1.30’larda olan örnek yoğunlukta. Biz bunlara baştan beri dikkate ediyoruz. Ben özellikle söyleyeyim ben göreve geldiğimden beri de buna dikkat ediyoruz. Malatya anlamında bakıldığı zaman gerçekten bu noktada sıkıntımız yok.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a yöneltilen gündeme dair diğer sorular ve Çakır’ın verdiği yanıtlar şöyle:

Cumhurbaşkanımız ısrarla bazı belediye ve teşkilatlarda metal yorgunluğu olduğunu söylüyor. Metal yorgunluğu olduğu ifade edilen ve bu nedenle istifası istenen belediyeler arasında Malatya Belediyesi de var mı?

Malatya yok. Sevmeyenler için kötü haber, sevenler için müjde belki.

Yol Asfalt ve Koordinasyon Dairesi bünyesinde başlatılan soruşturmada 6 personel ihraç edildi ancak Belediyeyi zarara uğrattığı ileri sürülen firma işe devam etti.  Müteahhit firma neden işe devam etti? Firma ile ilgili herhangi idari ve adli bir işlem başlatıldı mı?

-Birincisi biz hemen yok demekle, evet demekle alakalı değil. Bunların hepsinin incelenmesi, ölçülmesi gerekiyor. Ve bu da bir süreç gerektiriyor. Bununla ilgili oluşturulan komisyonlar vardır. Disiplin kurulu vardı ve kendi içerisinde çalıştı. Ve bizim oluşturduğumuz teknik arkadaşlarımız da ortaya konulan iddialar veya bizim tespit ettiğimiz bulguların gerçekliği hangi boyutlarda olduğu, bunların ölçüm çalışmaları devam etti. Bir yandan da ikincisi diğer boyutu şu, örneğin iki ana caddemizde iş yüzde 80-90 boyutuna gelmiş dolayısıyla da bunun durdurulması ve uzun müddet bekletilmesi farklı rahatsızlıklara da yol açacak. Ama temel neden, bir prosedürün resmi olarak doğru adım atmanız lazım. Çünkü iş hukuksal boyutta ve hukuku da dikkate alarak bütün prosedürleri sağlıklı bir şekilde götürmemiz gerekiyor. Bütün çalışmalar, evraklar detaylı şekilde incelendi ve bir yandan da sahadaki yapılan işin mahiyeti, kullanılan malzemeler, şartnamelere uygun mu değil mi diye bununla ilgili komisyonlar oluşturularak bir süreç tamamlandı. Ve ihale iptal edildi. Arkadaşlarımız da yine inceliyorlar. Eksik kalan işler varsa mevcutlardan bunlar düşülecek, haksız yere alınan ve ödenen bedeller varsa bunlar da tahsil edilecek.

Peki müteahhitle ilgili yargıya bir başvuru var mı?

-Tabi tabi. Ve şu anda yargı sürecini bekliyoruz. Çalışmalarımız büyük oranda tamamlandı. Ama tamamlanmamış çalışmalarımız da var.

TOKİ’ye devredilen İnönü Stadı’nın satılacağı söyleniyor.  Bu yerin Malatya’ya kazandırılması konusunda Belediye’nin çalışması var mı?

-Tabi o yerleri TOKİ’den daha ilk dönemde de istedik. Oraların belediyelere bırakılması, bütün Malatya’nın faydalanabileceği bir sosyal alan olarak da kullanılabilmesi için istedik. Şehir merkezlerinde kalan yerleri ne kadar toplum menfaatine olacak şekilde taleplerimiz var. Ancak daha olumlu cevabı alamadık. Şu anda bize gelen bir şey yok ama bizim orayla ilgili talebimiz var.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • ABUZER (6 yıl önce)
    sayın başkan: belediye aracına binerken kartınızı vadilatöre okuttunuzmu bu millet kaç paraya gidip geliyor yoksa sizdemi araçlara bedava bindiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Yolsuzluk yapmadigi icin değil, referandumda malatya dan yuzde 70 aldiklari için
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Adam canla başla çalışıyor vizyonun ne olduğunu bilmeyen kafalar burda vizyondan bahsediyor belediyenin öneri sayfası var ordan projelerinizi gönderin o kadar iyi kafanız çalışıyorsa hep birlikte malatya için proje üretip gönderin sonra 40 cvb verirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yargisiz infaz yapma Mehmet kardeş...Onlarca mesaj atıyorum belediyeye, kurumlara vs. yasal cevap verme suresinin son gunu son dakikası tamam isleme aldik diyorlar, 1 ay sonra ben mevzuyu bile unuttuktan sonra 5 kelimelik cevap veriyorlar... Bir adami sevebilirsin, partiye gönül verebilirsin bu kimseyi ilgilendirmez ama koru korune, at gözlükleri ile bir parti veya bir kisi desteklenmez.... Daha dun gibi hatırlarım, akpartiyi, sayin cumhurbaskanini ölümüne destekleyip, fetucu akrabaları, arkadaşları kovulunca, hükümeti bu defa koru korune atıp tutanları...Onlardan olma sende..Yarin baskan istifa ettirilirse, yarin da belediyeye kan degisimi diye yazma buradan..Hadi rastgele...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ben sana vizyonu öğreteyim... vizyon? Raylı sistem dururken şehrin her yerine tel çekerek direkler dikerek yan yola elektrikli otobüs mü yapmaktır? Vizyon? İstasyon kavşağı üniversıte kavşağına köprülü kavşak yapacak olan karayollarına engel olup yaptırmamaktadır..vizyon? Malatya’nın buz gibi akan sularının altyapısını yerin 3 metreden geçen borusunu iptal edip 1,5 düşürüp halka sicak su mu içirmektir... vizyon?beylerderesi viyadüğü yapılırken hani bunun tren yolu payı ben tramvay yapacaktım dememekmidir., vizyon! Altgecitleri 2x2 yaparak bittikten sonra aaa burası çok dar oldu trambüs geçemiyor yada tramvay yapamıyoruz yan yola verelim mi demektir..sen gel Kayseri’ye Antep’e de ben sana vizyon göstereyim.. sana iyi uykular
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya lı ne kadar anlatırsan anlat kesin belediye ye iş yapıyordur muratttttttttttttt beyyyyyy
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Hiç unutmam Ramazan Özdemir universiteden ayrılırken, sayin bakan Bülent Tufenkci, ona da bir kalp hastanesi yapalım kalsın Malatya da ayrılmasın demisti...Yoneticilerimizin vizyonunu var burdan anla...Ne plan var ne programlama..Gunluk gelişmelere gore plansız yapılar..ABD de avrupa da bir bina yapılırken, hangi katin hangi odası kime verilecek onun hesabi yapılarak mimari çizilirken, bizimkilerin aciklamasi bu... Demem o ki suan en yetkili adamin vizyonu buysa digerlerini var sen dusun
    0
    0
    Yanıtla
  • perihan (6 yıl önce)
    sayın başkan siz tek engelli olarak fatma ç.. hanımı görüyorsunuz adil olun lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kadir (6 yıl önce)
    Yahu yeni ihalenin beklenmesi diyorsun. 3 günde esenliğe verdin ya ihaleyi. Onu söylesene. Gizli mi kalacak sanıyorsun. EKAP a düşünce tarihi de düşüyor başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kadir (6 yıl önce)
    Kim ben yokum diye açıklama yaptıysa gidiyor. Abbas yolcu beyler
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    bence malatyahaber olarak siz sevindiniz....
    0
    0
    Yanıtla
  • sami (6 yıl önce)
    Güzel bir haber, ama başkan Allah in bize ikram ettiği su faturalarını çok sisirdiniz.. Allah in nimetleri üzerinden çok fazla hesap yapmayin, klasik diyecekler ki, malatya en ucuz suyu içiyor. İnanır mısınız suyun tadı değişti. İkinci konu bir kurumda yolsuzluk veya usulsüzlük varsa seçilmiş en yetkili kişi olarak bizzat sen sorumlusun. Beş kişiyi görevden almakla bu iş temizlenmez. O kişiler gerekli cezayı almadan vicdanını rahatlatamaz siniz. Mahkemeye verecen ve sonuna kadar takipçisi olacaksınız. Çünkü burada size emanet edilmiş bir kurum var. İmanlı insanlar için emanet ağır bir yüktür.
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf (6 yıl önce)
    O kadar kendine Güvenme Son Söz Milltet Sandıkta Senin hakkında Gereken Yapılacaktır Hiç Sevinmeye Gerek yok Sen Yeni Caminin Tuvalet Kapısı Arızalı Olarak yapamadıgından Aciz olan bir Belediye başkanı 150 TL Tuvalet kapısını yapamadıgından dolayı O Belediye Başkanına Yazıklar olsun Cümlesini Kullanan Vatandaş Olup Eger 150 TL lik Parası Yokmu Yoksa Vatandaş Kapıyı Yapsın Ama Belediye Başkanına Yakıştıramıyoruz YAZIKLAR OLSUN BELEDİYEYE BAŞKANINA SÖZÜM ONA YANLIŞ ANLAŞILMASIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (6 yıl önce)
    Biz gideceğini duyduk ahmet bey bence bu açıklamaları yapma topun ağzındasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan (6 yıl önce)
    Kernek meydanını eski haline döndürün, beton istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatya lıyım. ben hizmeti beledıyecilik ve sıyasi güç olarak bakarım.. sevgi olarak bakmam... madem sevgi başlığı atılmış, buna göre: Malatyalı olarak degil de bir sivaslı ve Elazığlı olsam Malatyalı bu sıyasılerin be başkanın kalmasına bende sevınırdım... ne demek istedıgımı onların haberlerini okuyunca yapılan yatırımları duyunca Malatya’yı nasıl yok ettıklerini ve Malatya’yı küçük sehırler karşısında nasıl ezdıklerini görünce anlayacaksınız..ben cumhurbaşkanının yerinde olsaydım bu başkanın kulaklarından tutar Malatya’nın her yerini tel, direk yaparak bir ulaşım sistemi kurduğu için tavana asardım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehriban Özdemir (6 yıl önce)
    Kıskananlar ............C şehirleici 5 ci belediye başkanım nasıl oluyorsa istifası isteniyor halk arasında fisildamalara kulak asmadim asmamda duyduğum an Başkanının yanina ziyarete giderim halhatır eder saygılarımızı iletiriz Allah razi olsun secim öncesi otobüs istedim engelli çocuk larimiza Bostan başı ni mastı karşısında çevirdi şimdiye kadar hangi muhtar yada başkan yaptı sorurum size
    0
    0
    Yanıtla
  • VATAN PERVER (6 yıl önce)
    Zeki SARILAR eğer Allahtan korkuyorsa çıkar babayiğitçe kendinin üzerinden yapılan bu algıyı ortaya kor diğer içlerinde mahsum olan insanların ekmeğine sebep olmaz kendide inanıyorum mahsumdur ama bu kendisinin üzerinden yapılan bir algı başkanla aralarında ne var ne yok ortaya döker kim haklı kim haksız ortaya çıkar. Kendisini neden harcadılar kendisine bu komployu kim kurdu hepsini bilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan Gündüz (6 yıl önce)VATAN PERVER isimli kullanıcı yorumuna
    Diğer yorum yazanların isimleri siyah renkliyken sizin neden kırmızı? Malatya haber yoksa siz mi yazıyorsunuz admin olarak bu yorumları? Açıklama bekliyoruz??
    0
    0
    Yanıtla
  • web adresi yazarsan link var diye kırmızı çıkıyor mesela benim isme tıkla mliiyet.com a gider
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim konumun ne kadar önemli olduğunu anlamadınmı 6 insan birilerinin yönlendirmesi ile memuriyetlerinden oldular işlerini kaybettiler. Bu insanlar millete vurguncu soyguncu diye lanse edildi bunu da çok kıymetli Başkan bey yaptı ondan sonrada olay yargıda dedi ee bir bekleseydin ya yargıyı insanları böyle töhmet altında bırakmak yakıştımı.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    sayın başkan daha çok var görevde alacağın müdürler inşaallah onları da kısa zaman da görevde alırsınız malatya ya huzur gelir saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (6 yıl önce)
    Allah aşkına bu nasıl bir haber başlığı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Somun kafa (6 yıl önce)
    TAMTAKIR KURU BAKIR ASLAN BAŞKAN AHMET ÇAKIR
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (6 yıl önce)
    Vatandaşın cebine göz diken belediyelerin başında maalesef malatya b.şehir ve yavru belediyeleri gelmektedir...artık malatya da su faturası elektrik faturasindan fazla geliyor..elektrik su doğalgaz aboneligi yapanlardan en az 1500 tl.alinmakta...bence ilk gorevden el cektirilecek belediye malatya belediyeleri olmalaydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert özyaprak (6 yıl önce)
    Biz sevenler için müjdeli haber sempatik başkan :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (6 yıl önce)
    Yav Başkan İnönü Stadını Belediye alıp Yeşil alan yapsın bak herkes arkandan sana inan dua edecek,Bak Cemal Akın Eski Belediye yerini Park alanı yaptı herkes duacı sen de Malatyalının duasını alırsın inan ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal Akın Eski Belediye yerini Park alan yapmadı amale pazarı yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nadir Geyik (6 yıl önce)
    Ama üzülcek şimdi o koltuğa göz dikenler :) neyse üzülmesinler 2024’e çalışsınlar onlarda :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (6 yıl önce)
    Malatya için büyük kayıp
    0
    0
    Yanıtla