SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Yolcuları da Oradaydı"

A- A+ PAYLAŞ

Van'da Çarşamba gecesi meydana gelen ve 2'si otel olmak üzere bazı binaların yıkılmasına neden olan deprem sırasında, otellerden birindeki otobüs bürosunda Malatya ve Diyarbakır seferi için bekleyen yolcuların da bulunduğu, bunların da enkaz altında kaldığı ifade ediliyor.
 
Yıkılan binalardan Bayram Oteli'nde deprem sırasında 30-35 müşterinin bulunduğu, ayrıca bu binanın altındaki otobüs yazıhanesinde Malatya ve Diyarbakır'a gitmek üzere 10'dan fazla kişinin servis beklemekte iken binanın yıkıldığı belirtiliyor. Otobüs firmasının bulunduğu enkazda adının Ayşegül olduğunu belirten bir yolcunun kurtarma ekiplerine seslendiği belirlendi.
 
47 YILLIK BİNA..

Depremde yıkılan 5 katlı, 60 odalı Bayram Otelinin 47 yıl önce açıldığı ve geçen yıl 1 milyon dolar harcanarak onarımdan geçirildiği öğrenildi. 23 Ekim tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından otelde konaklayan inşaat mühendisleri binayı incelemiş ve gazetecilere otelin sağlam olduğunu söylemişlerdi.
 
Cumhuriyet Caddesi ile Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinin kesiştiği noktada yer alan ve 1964 yılında temeli atılan Bayram Otel, kentin en eski çok katlı binaları arasında yer alıyordu.
 
2010 yılında 1 milyon dolar harcanarak yapılan ve 3 ay süren çalışma ile onarımdan geçirilen 5 katlı otelde 60 odanın bulunduğu bildirildi
 
MALATYA'YA GETİRİLDİLER..
Bu arada Van'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremin ardından çeşitli hastanelerde tedavi edilen 4 kişi, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi.
 
Van 100. Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında bulunan hastaların bölgedeki hastanelere gönderilerek tahliye edildikleri bildirildi. Bu kapsamda 4 hasta Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopterle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirildi. Aralarında bir de yabancı uyruklu kişi bulunan hastalar Turgut Özal Tıp Merkezi'nin pistine iniş yapan helikopterlerden alınarak ambulansla servislerine götürüldü. Lösemi hastası Sıddık Berke (40), iç kanaması bulunan Şaban Bulum (55), kalp yetmezliği bulunan Özgür Karadağ (11) ve kalp hastası olan Caref Durde'nin (61) tedavilerine devam ediliyor.
 
Öte yandan Van'daki deprem nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ön çalışma yapıldığı ve ekiplerin her ihtimale karşı hazır bekletildiği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız