SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Yolcusu Şaşırınca!..

A- A+ PAYLAŞ

Yapılan sayımda içinde fazla yolcu olduğu anlaşılan İstanbul-Van seferi yolcuları uçaktan indirildi. Uçak her ihtimale karşı bomba uzmanı tarafından aranırken, Malatya uçağı yerine yanlışlıkla Van uçağına binen genç yolcu, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

İstanbul-Van seferini yapan Türk Hava Yolları'nın (THY) 802 sayılı 12.20 uçağında, yolcular bindikten sonra yapılan kontrolde uçakta bir kişinin fazla olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine yolcular uçaktan indirilerek fazla yolcunun kim olduğu bulunmaya çalışıldı. Uçak her ihtimale karşı bomba uzmanı tarafından aranırken, daha sonra fazla yolcunun Malatya uçağı yerine yanlışlıkla Van uçağına bindiği anlaşılınca uçakta bulunan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 124 yolcu İç Hatlar giriş katında özel bir salona alındı. Yolcuların bagajları burada prosedür gereği tekrar güvenlik kontrolünden geçirildi. Ancak Van'daki hava şartlarının elverişsiz olması nedeniyle uçuş iptal edildi.

Yolcuların da bagajlarını alarak havalimanından ayrılması beklenirken, yanlış uçağa binen yolcu ise uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle emniyette ifade verdi.

Sorgusunun ardından savcılığa sevk edilen 18 yaşındaki Süleyman G. isimli yolcu, polis eşliğinde götülürken kendisine yöneltilen sorular üzerine "Evet yanlış uçağa binmişim" diye yanıt verdi.

Fazla yolcu nedeniyle uçaktan indirilen ve sonrasında Van'daki olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular ise, "Uçakta fazla yolcu olduğunu söylediler. Yolcunun biletli olduğunu ancak yanlış uçağa bindiğini söylediler. Burada bekledik daha sonra da uçağın iptal edildiğini söylediler" şeklinde konuştu. Uçak korkusu olduğu söyleyen bir yolcu ise, "Benim uçak fobim vardı. Uçağa zaten ilaç alarak binmiştim ancak bu olaydan sonra bir daha nasıl binerim bilmiyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız