SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Zirve ve Şemdinli'ye de'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:17:26
'Malatya Zirve ve Şemdinli'ye de'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli olan, 'askeri casusluk' davası kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesinde görev yaptığı sırada gözaltına alınan ve tutuklanan, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bugün tahliyesine karar verilen 5 tutukludan biri olan Astsubay Adnan Yılmaz, tutuklu kaldığı Eskişehir'deki askeri cezaevinden tahliye edildi. 

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’ndaki askeri cezaevinde tutuklu bulunan iki çocuk babası Adnan Yılmaz’ın tahliye haberini alan ailesi, heyecanla askeriyenin nizamiyesinde bekledi. Yılmaz’ın gelişi ile annesi Fevziye Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrakları ile karşılanan Adnan Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tutuklu kaldığı süre içerisinde kendisine destek verenlere teşekkür etti. Yılmaz, “Çok mutluyuz herkes fazlasıyla konuştu zaten bu süreçte, bizim çok fazla konuşmamıza gerek yok. Bize destek olan insanlara teşekkür etmek istiyorum. Başta Türkiye Emekli Subaylar Derneği olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından silah arkadaşlarım, dünyanın her bir tarafından yurtseverlerin desteklerine çok teşekkür ediyorum. Mektuplarıyla, kitaplarıyla büyük destekler verdiler. İnşallah bundan sonra her şey daha güzel olacak” dedi.

“KUMPAS DAVALARI TUTUKLULARI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞSUN”

Malatya Zirve Yayınevi ve Şemdinli davaları kapsamında tutuklanan askerlerin özgürlüğüne kavuşması gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Bu arkadaşların özellikle Şemdinli davasında aldıkları cezalar 39 sene. Yaklaşık 10 seneye yakındır da 2005’deki kurulan ilk kumpas davasından cezaevindeler. Bu arkadaşlarımızın da bir an önce özgürlüğe kavuşacak yolunun bulunması gerekiyor” diye konuştu.

"ADALET GEÇ DE OLSA YERİNİ BULDU"

Yılmaz’ın tahliye kararı sonrası mutluluğunu dile getiren eşi Gökçe Yılmaz ise, “Geç de olsa adalet yerini buldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de çarçabuk adalet yerini bulur. Mutluyuz, olması gereken biraz geç oldu ama oldu” ifadelerini kullandı.

Oğlunun tahliyesi sonrası mutluluk gözyaşları içinde konuşan anne Fevziye Yılmaz, “Çok mutluyum oğlum evlatlarına kavuştu hak yerini buldu” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız