SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Zirve Yaptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:01:13
A- A+ PAYLAŞ

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen “Kadın ve Demokrasi Buluşması”na katıldı.

Konuşmasının büyük bir bölümünü paralel devlet iddialarına ayıran Başbakan Erdoğan, “Bu ülkeyi artık manşetler yönetmiyor. Bu ülkeyi artık holding patronları yönetmiyor. Bu ülkeyi Pensilvanya çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitneciler de yönetmiyor. Kapılara gelen ablalar olabilir. Bizim ablalarımız burada. Çünkü bu ülkeyi millet yönetiyor, siz yönetiyorsunuz. Bizim ablalarımız onlara gereken cevabı verecektir buna inanıyorum. Yurtlarda evlerde kızlarımıza gece beddua seansları yaptırıyorlar. Şahsıma, eşime, kızlarıma beddualar ettiriyorlar. Bazı illerde kızlarımız yanımıza geliyor. ‘Bizi bu beddualara katılmadığımız için yurttan atıyorlar’ diyorlar. Ben de onlara şunu söyledim. ‘Asla üzülmeyin. Hanginizi atıyorlarsa bize müracaat edin. Kredi yurtlar kurumu yurtlarına sizi yerleştireceğiz. Oralar yetmiyorsa sizi otellere yerleştireceğiz. Oralar yetmiyorsa sizi devletin sosyal konutlarına yerleştireceğiz’ Böyle bir zulüm görülmedi. Bu zulüm karşısında Türkiye Cumhuriyeti gücünü tam anlamıyla ortaya koyacaktır. Türkiye’yi kurumlarını ele geçirmek suretiyle huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.Konuşmasının büyük bir bölümünü paralel devlet iddialarına ayıran Başbakan Erdoğan, “Bu ülkeyi artık manşetler yönetmiyor. Bu ülkeyi artık holding patronları yönetmiyor. Bu ülkeyi Pensilvanya çiftliğinde oturup buraları karıştıran fitneciler de yönetmiyor. Kapılara gelen ablalar olabilir. Bizim ablalarımız burada. Çünkü bu ülkeyi millet yönetiyor, siz yönetiyorsunuz. Bizim ablalarımız onlara gereken cevabı verecektir buna inanıyorum. Yurtlarda evlerde kızlarımıza gece beddua seansları yaptırıyorlar. Şahsıma, eşime, kızlarıma beddualar ettiriyorlar. Bazı illerde kızlarımız yanımıza geliyor. ‘Bizi bu beddualara katılmadığımız için yurttan atıyorlar’ diyorlar. Ben de onlara şunu söyledim. ‘Asla üzülmeyin. Hanginizi atıyorlarsa bize müracaat edin. Kredi yurtlar kurumu yurtlarına sizi yerleştireceğiz. Oralar yetmiyorsa sizi otellere yerleştireceğiz. Oralar yetmiyorsa sizi devletin sosyal konutlarına yerleştireceğiz’ Böyle bir zulüm görülmedi. Bu zulüm karşısında Türkiye Cumhuriyeti gücünü tam anlamıyla ortaya koyacaktır. Türkiye’yi kurumlarını ele geçirmek suretiyle huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Türkiye topraklarında ameliyat yapılmasına asla izin vermeyeceklerinin altın çizen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne kasetler, ne montajlar ne iftiralar bu ülkenin dirliğini, birliğini bozamaz. Son iki yılda Türkiye’de 509 bin 516 kişinin telefonu dilenmiş. Bunların ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. Bu hainler kayıtları sildikleri için izleri yok. Bunun için skandalın boyutları bilinmiyor. Eşinizle çocuklarınıza dostlarınızla yaptığınız görüşmeleriniz de dinlenmiş olabilir. Peşindeyiz kovalıyoruz. Milletvekillerini, bakanları, genel başkanları dinleyenlerin yapmayacağı hiçbir şey yok. Artık bu kayıtları dinleyenlerin dönemi 30 Mart akşamı inşallah sona erecek. 77 milyona sesleniyorum bu dinlemelere karşı öyle bir tavır koyun ki kaset siyaseti yapan siyasetçiler 30 Martta rezil olsunlar. Gelişmiş demokrasilerde bunlara müsaade edilmez. İngiltere’de bazı gazeteciler dinleme yaptılar, yayınladılar. Hukuk karşısında hesabı verdiler. ABD’de devlet sırlarını açıklayanlar hesabını ağır verdiler. Bu casusluktur, bunun hesabı ağırdır. Türkiye’de de bunun hesabı sorulacaktır.”

"MALATYA ZİRVE YAPTI"

Bu arada, odatv.com'un toplantıya ilişkin haberinde, Erdoğan'ın konuşmasında, düzenledikleri mitinglere gösterilen ilgiye de değinerek, "Eskişehir’de dün 18. Mitingimi yaptım. Meydanları hiç böyle görmedim. Hele Malatya’da zirve yaptı.Gittiğimiz her şehirde adeta tarih yazılıyor."dediği belirtildi.

Haberde, Malatya'da işlenen Zirve Yayınevi cinayetlerinin asli faillerinin serbest bırakıldıkları da hatırlatılarak, "Türkiye bu cinayet sanıklarının tahliyesinin konuşurken, Başbakan Erdoğan’ın  Kadınlar Günü dolayısıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Kadın ve Demokrasi Buluşması" programı sırasında söylediği “Eskişehir’de 18. Mitingimi yaptım. Meydanları hiç böyle görmedim. Hele Malatya’da zirve yaptı.” sözleri tartışma yarattı. Erdoğan’ın bu sözlerinin yoğun alkışla desteklenmesi “acaba bir gönderme mi?” sorularını da akla getirdi."denilirken, odatv.com'un haberindeki bu ifadenin, Başbakanın Malatya mitinginin görkemini ifade etmesine rağmen, Başbakanın sözleriyle Zirve cinayetlerinin sanıklarının tahliyesi arasında "zorlama bir irtibat kurma çabası" olduğu da öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız