SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da "1" Nüfuslu Köy!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:55
Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürü M. Salih Uras, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2012 sonuçlarına göre köy istatistiklerini açıkladı. 

Uras’ın açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin nüfusu en kalabalık köyünün 15 bin 720 kişi ile İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Zekeriyaköy ve 14 bin 382 kişi ile Şanlıurfa’nın Kadıkendi köyleri oldu. Van’ın Bardakçı köyü 8 bin 561 nüfusu ile 3., Şanlıurfa’nın Yenice köyü 8 bin 360 nüfusla 4., Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Kabaoğlu köyü 5 bin 833 nüfusla 5., Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyü 5 bin 679 nüfusla 6., İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Bahçedere köyü 5 bin 640 nüfusla 7., Batman’ın Kuyubaşı köyü 5 bin 418 nüfusla 8., Balıkesir’in Çayırhisar köyü 5 bin 120 nüfusla 9., İstanbul’un Başakşehir ilçesine bağlı Şamlar köyü ise 5 bin 81 nüfusla 10. sırada yer aldı. Türkiye’nin en kalabalık köyü olan İstanbul’un Zekeriyaköy’ü Türkiye’de 535, Şanlıurfa’nın Kadıkendi köyü ise 523 ilçe merkezinden daha büyük nüfusa sahip. ADNKS verilerine göre Türkiye’nin yedi köyünde sadece birer kişi yaşıyor. Bingöl’ün Adaklı ilçesine bağlı Cevizli, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Odabaşı, Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Parmakkaya, Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Kışla, Muş’un Yörecik, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe ve Tunceli’nin Ovacık ilçesine bağlı Tepsili köylerinin nüfusu sadece bir kişiden oluşuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız