SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'da 100 Bin Kişiyiz''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Rışvanlıları Derneği'nin açılışı gerçekleştirildi.

Dernek açılışına, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan gelen Rışvanlılar Derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesinde Malatya Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "Senede birkaç kez buraya gelip kendimi arındırmak, sizlerle hemdert olup, sizleri dinlemek, özellikle büyüklerimizden geçmişimize dair bilgiler almak beni her zaman mutlu eder zannediyordum. Her geldiğimde de mutlu oluyordum. Ama giderken de, çok üzgün dönüyordum. Çünkü Rışvan aslında 21. yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yapmak istediği şeyi bin yıl önce gerçekleştirmişti. Aile farkı gözetmeden, din, mezhep, ırk farkı gözetmeden hepsinin müşterek bir değer altında birleştirebilme becerisini göstermişti. Rışvan aşireti federal bir yapıdır" dedi.

Fırat, yılda bir kez Rışvan Festivali'nin düzenlenmesi gerektiğini belirterek, "Bu size yetmez. Hayırlı olsun ama yeterli değil. Ümit ediyorum ki, Türkiye'deki Rışvanlılar Federasyonu'nu hayata geçirdiğiniz zaman bundan çok daha muhteşem bir kalabalık olacaktır. Ve hiç olmazsa yılda bir kez dedelerimizin, atalarımızın konakladığı bir yaylada Rışvan Festivali'ni hep beraber kutlarız" diye konuştu.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Biz biliyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden itibaren biz aynı topraklarda, aynı ülke ve ülkü uğruna hep beraber mücadele ettik. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, milliyetçilik ayrımı yapmadan, mezhep ayrımcılığı yapmadan yolumuza devam ettik. Hele son sürece dönüp baktığımız zaman Türkiye artık dünyada gündemi belirleyen değil, gündem belirleyen bir ülke oldu. Bunda en önemli etken bizim inanç birliğimiz oldu. Ve ekonomide, eğitimde, sağlıkta
yapılan çalışmaları bir tarafa koyduk, "Bu ülkenin en çok demokrasiye ihtiyacı var" dedik. Kardeşliğe, barışa, huzura ihtiyaç var dedik. Bunun içinde hep beraber, sizlerin desteğiyle milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. Bu ülke, sizlerle birlikte ayakta ve devam edecek" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Türkiye'nin neresinden gelirse gelsin, 780 bin kilometre kare içerisinde hangi noktadan gelirse gelsin bugün şehrimizde yaşayan herkesi şehrimizin gelişmesi ve kalkınması noktasında sorunların çözülmesi noktasında böyle sivil toplum kuruluşlarımızın desteği bizim için çok büyük önem taşıyor. Bu derneklerimiz, hem kendi üyelerinin hem de Malatya'da yaşayan insanların sıkıntını dile getirip, çare olmaktadır. Bu derneklerimizin sayısı ne kadar artarsa, şehrimizin de o kadar ileri gideceği kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin de, "Bu toplantı, bir birleşmenin, bir memlekette huzurun, güvenin, komşuluğun ve dostluğun pekiştirilmesinin büyük bir örneğidir" dedi.

Malatya Rışvanlılar Derneği Başkanı İsmet Çelik ise, "Rışvanlılar, bulundukları şehirlerde 500 yıldan fazladır, ikamet eden; Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden bir araya gelerek, kardeş ve akraba olan hayırlı bir toplumdur. Malatya'da da 100 binden fazla Rışvanlı bulunmaktadır. Rışvanlılar, şehrimizde barış ve huzura katkı vermektedir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız