SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 11'inci Cenaze

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:52:29
Malatya'da 11'inci Cenaze
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da 97 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısında ölen Malatyalı Seyhan Yaylagül’ün cenazesi Akçadağ’ın Kürecik Dumuklu Mahallesi'nde (köyünde) toprağa verildi.

Ankara’daki canlı bomba saldırısında en çok kayıp veren illerin başında yer alan Malatya’da bugün bir cenaze daha toprağa verildi. Patlamada hayatını kaybeden Seyhan Yaylagül’ün (fotografı yanda) cenazesi Elbistan'daki törenin ardından Malatya’ya getirildi. Akçadağ ilçesi Dumuklu'daki cenaze törenine HDP Milletvekillerinden Nursel Aydoğan, HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel ve HDP Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan da katıldı.

Cenaze töreninde konuşan HDP Malatya 1. Sıra Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, “Bu kardeşlerimizin hepsi barışı istemek için Ankara’ya gittiler. Düğün havasında, halay havasında, şenlik havasında. Ama şimdi onları toprağa uğurluyoruz. Onları toprağa uğurlarken anılarının önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Seyhan Yaylagül’ün cenazesi omuzlarda taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ankara'daki miting için Malatya'dan gidenlerden Onur Tan, Sezen Vurmaz, Umut Tan, Mehmet Hayta, Eren Akın, Mehmet Ali Kılıç, Kasım Otur, Gülbahar Aydeniz, Gözde Arslan ve Canberk Bakış'ın yanı sıra, Doğanşehir- Dedeyazılı olan Metin Peşmen'in Tarsus'tan, Akçadağ- Kürecik Dumuklulu olan Seyhan Yaylagül'ün de Elbistan'dan gittikleri ve saldırıda yaşamlarını yitirdikleri belirlenmişti. Malatya'dan giden 10 kişinin yanı sıra Seyhan Yaylagül'ün cenazeleri Malatya'da toprağa verilirken, Peşmen'in cenazesi ise ailesinin yaşadığı Tarsus'ta defnedilmişti.

Aslen Akçadağ Kürecik Dumuklu'dan olan Seyhan Yaylagül'ün, eşi Hasan Yaylagül ile birlikte Elbistan'da yaşadığı, Ankara mitingine buradan gittiği bildirildi. 41 yaşında ve 2 çocuk annesi olan Seyhan Yaylagül'ün HDP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Meryem Yıldız'ın kardeşi olduğu da belirlendi.

MAZLUM DER'DEN KINAMA..

Bu arada Mazlumder Malatya Şubesi Ankara’da meydan gelen ve 97 vatandaşın hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı kınadı. 

Mazlumder Malatya Şubesi Yönetim kurulu Üyesi Mehmet Ay, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Ay “Canilerin patlattığı bu bombalar barışa ve kardeşliğe yapılmıştır. Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış mihrakların oyunudur. Ülkemiz son 2 yıldır derin bir iç ve dış operasyonun hedefinde oldu. Sadece son bir yılda akla hayale gelmeyen birçok tuzak kuruldu. Ülkemiz tıpkı Irak ve Suriye gibi her an ve her yerde bombaların patladığı, farklı toplumsal kesimlerin birbirini boğazladığı bir ülkeye çevrilmek isteniyor. Ülkemizi etnik ve mezhepsel çatışmaya sürüklemek için her şey yapıldı. Bundan sonra da yapacaklar ama bu emellerinde başarıya ulaşamayacaklar. Biz inanıyoruz ki, halkımız bu oyuna gelmeyecektir. Mazlumder Malatya olarak bu vahşeti yapanları kınıyor ve lanetliyoruz. Bir an önce faillerinin bulunmasını ve açığa çıkartılmasını bekliyor, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız