SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 12 Ova Daha 'Büyük Ova' Kapsamında

0
Güncellendi - 2020-10-23 22:08:26
Malatya'da 12 Ova Daha 'Büyük Ova' Kapsamında
A- A+ PAYLAŞ

TARIM DIŞI FAALİYET İÇİN KULLANILAMAYACAK.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye tarımının kurtarıcı projesi ve tarımsal üretimde küresel liderlik yarışının en önemli aracı olarak nitelendirdiği ‘Büyük Ova’ projesi kapsamında. Malatya’da 12 ova daha koruma kapsamına alındı. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tarımsal üretim potansiyeli yüksek; erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızlı geliştiği ovaların”, ‘Büyük Ova Koruma Alanı’ projesi ile koruma altına alınmasını amaçlayan proje kapsamında Malatya’da 12 ova korumaya alındı.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile, birinci sınıf tarım arazilerini içeren bu ovalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu kararı ile bir başka deyimle “Tarımsal Sit Alanı” ilan edilmiş oldu ve bu ovalardaki arazilerin tarım dışı faaliyetlerde kullanılmasının önüne geçilmiş oldu.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre Malatya’da koruma altına alınan 12 ovanın isimleri şöyle:

Balaban Ovası, Başdirek Ovası, Çömlekoba Ovası, Güzelköy Ovası, İçmece Ovası, Kaynarca Ovası, Ormaniçi Ovası, Yavuzlar Ovası, Yeşiltaş Ovası, Yolkuru Ovası, Yukarı Selimli Ovası ve Yuvalı Ovası.

Aynı kararla, Malatya'nın dışında Gaziantep, Uşak, Van ve Nevşehir'de de bazı ovalar, 'Büyük Ova' kapsamına alındı.

Bu arada, Malatya'da daha önce Büyük Ova Koruma Alanı projesi kapsamında, Malatya Ovası, Yazıhan Ovası ve Doğanşehir Ovası’nı Büyük Ova Koruma Alanı olarak belirlenmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet (3 yıl önce)
    Çok güzel bir haber. Emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asi (3 yıl önce)
    Emeği geçenlere ve haberler ile desdek veren , habercilerin ellerine sağlık
    0
    0
    Yanıtla