SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 13 Okulda Korona Var' İddiası

0
Güncellendi - 2020-09-24 04:51:10
'Malatya'da 13 Okulda Korona Var' İddiası
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), 76 eğitim kurumunda koronavirüs vakası belirlendiğini bildirdi. Bu okullardan 13'ünün Malatya'da olduğu öne sürüldü.

odatv4.com'da yeralan habere göre, Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin yayımladığı raporun, kamu yöneticilerini çok daha etkin önlemleri zamanında almasını zorunlu hale getirdiği belirtildi. Açıklamada, “TTB kapatılsın ve yöneticileri yargılansın” çağrılarının aslında salgınla mücadelede yaşanan başarısızlığın üzerinin örtülmesinin arayışı olduğu belirtildi.

Eğitim-Sen açıklamasında şöyle denildi:

"- 2020-2021 eğitim öğretim yılı, 21 Eylül 2020 tarihinde yoğun tartışmalar arasında başladı. Ne yüz yüze eğitime ne de uzaktan eğitime tam anlamıyla hazırlık yapan MEB yaşanan sorunlara çözüm üretememektedir. Aslında MEB açısından çocuk işçiliği, milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitime erişiminin olmaması gibi konular temel bir sorun alanı olarak kabul edilmediği için adım da atılmamaktadır. Ancak tüm öğrencilerimizin eğitim hakkından eşit yararlanabilmesi için mutlaka adım atılması gerekmektedir. Eğitim Sen bu konuda tüm il ve ilçelerde önümüzdeki dönemde mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır.

- Yeni eğitim öğretim yılına öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitimle başladı. Mart ayından bu yana geçen süre içinde, uzaktan eğitimde yaşanan temel sorunlara çözüm üretilmemiş, EBA’nın teknik altyapısı güçlendirilmemiş, uzaktan eğitime erişim sorunu çözülmemiştir. 22 Eylül 2020 sabah saatlerinden itibaren EBA’ya giriş yapılamamış, okul yöneticileri öğretmenleri farklı programları kullanmaya yönlendirmiştir. Uzaktan eğitim başladığında EBA’ya giriş problemi yaşanacağı bilinen bir durumdu. EBA’da yaşanan yoğunluk beklenmedik bir durum veya anlık bir sorun değildir. Öğrenci sayıları ve ders programları dikkate alındığında bu yoğunluğun yaşanacağını öngörmek zor değildir. MEB’in bu duruma dair bir önlem almamasına rağmen, özel okullarda uzaktan eğitimin devam ediyor olması oldukça manidardır. MEB hızla soruna müdahale etmeli ve çözüm üretmelidir. Bu süre içerisinde öğretmenler;

a- Yaşadıkları sorunları yazılı hale getirmeli, mümkünse tutanak altına almalı ve okul yönetimlerine bildirmelidir.

b- Okul yönetimlerinden yaşanan sorunları yazılı olarak MEB’e iletmelerini istemelidir.

c- Okul yönetimlerinden ve il/ilçe eğitim yöneticilerinden öğretmenlere lisanslı çevrimiçi platformlar sağlamasını istemelidir.

d- Yapılan her dersin linkini kayıt altında tutmalıdır.

Eğitim Sen, sorunun çözümü için girişimlerini sürdürmektedir.

-Öğretmenlerin ek dersleri ile ilgili tartışmanın sonlanması için MEB’in açıklayıcı bir yazıyı illere mutlaka göndermesi gerekmektedir. Öğretmenlerin emeklerinden tasarruf yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Telafi döneminde yapılan tüm derslere karşılık olarak ek ders ücreti ödemesi yapılmalıdır. Uzaktan eğitimde derse hazırlık ve planlama ücreti artırımlı olarak ödenmelidir."

MALATYA'DAKİ 13 OKUL..

odatv4.com, Eğitim Sen'in iddiasındaki 76 okulun listesini yayınlarken, bu listede yeralan Malatya'nın 13 okulu şunlar:

-Malatya Battalgazi Abdülkadir Eriş İlkokulu

-Malatya Battalgazi Atatürk Ortaokulu

-Malatya Battalgazi Cumhuriyet İlkokulu

-Malatya Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi

-Malatya Battalgazi Malatya Lisesi

-Malatya Battalgazi Rahmi Akıncı İlkokulu

-Malatya Pütürge Pazarcık Ortaokulu

-Malatya Yeşilyurt 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesi

-Malatya Yeşilyurt Beydağı Anadolu Lisesi

-Malatya Yeşilyurt Özalper İlkokulu

-Malatya Yeşilyurt Topsöğüt Akpınar İmam Hatip Ortaokulu

-Malatya Yeşilyurt Şehit Asteğmen Feyzullah Taşkınsoy Ortaokulu

-Malatya Yeşilyurt Yeşilyaka Ortaokulu

Haberin tamamını odatv4.com'a aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://odatv4.com/76-okulda-koronavirus-var-22092026.html

odatv4.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Furkan (3 yıl önce)
    Şehit Feyzullah Taşkınsoy İlköğretim okulu yıkılmadı mı orada eğitim yok zaten şuan öğrenciler başka okullara misafir edildi diye biliyorum.Neyse haber olsun işte yazalım şuraya üç beş okul.
    0
    0
    Yanıtla
  • Karaagac (3 yıl önce)
    Orhan bey nerden biliyorsun ben özalper ilkokulunda çalışıyorum. Düpedüz yalan bildiğin biri varsa yarın okula gel söyle bizde bilelim veya buraya yaz cevabını vereyim. Tipik muhalefet olayı okullar gayet temiz ve hijyen kuralına uyuyor görmeden kaynağına ulaşmadan sallamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine Gümüş (3 yıl önce)
    Devlet okulları kapalı ama özel okul ve dershane lerrr sonuna kadar açık neden acaba????birleri eğitim haneyi tacarethane yee çevirdiler parası olan okuyor olmayan yine bakıyor her zaman ki gibi!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (3 yıl önce)
    Abdulkadir eriş ilkokulu benim bildiğim Yeşilyurtta,Battalgazide değil.Yada ben yeşilyurtta değil Battalgazi de oturuyorum haberim yok :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    oda tv den al haberi koy buraya.Oda tv nin ne olduğunu ,nasıl provakatörlük yaptığını biliyoruz.Virüs henüz açılmamış bir okulda nasıl oluyor da tesbit ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmenler okullardaydı seminer çalışması için
    0
    0
    Yanıtla
  • yola getiren (3 yıl önce)Sedat isimli kullanıcı yorumuna
    Sedat bey laf anlatamazsınız bu zihniyete kafa makarnadan hamur olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap (3 yıl önce)
    okulda taşınmazda korona olmaz insanlarda olur bu salakca bir düşünce dedikodu ayıp be ne yapmaya çalışıyosunuz çocukların eğitiminimi engellemeye çalışıyosunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (3 yıl önce)
    Salgın kol geziyor ve her türlü devlet dairesi açık, özel işyerleri açık, çoluk çocuk sokakta ama okullar kapalı.. En ufak sıkıntıda ilk vazgeçtiğimiz eğitim olduğu sürece öyle muasır medeniyet seviyesine çıkıp aleme nizam filan veremeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Oda TV geri ve CHP li başaramadılar darbeyle çoçuklarin eğitimini engelleyip bir mevkiye gelemiyeler geri kalanlar diye yapılan bir pilanli düzen herkes uyanık olsun oda TV k
    0
    0
    Yanıtla
  • İki kelimeyi bir araya getirip cümle bile kuramamışsın. Bundan sonra yorum yazacaksan yanına bir tercüman alda ne demek istediğini anlayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • birbilen (3 yıl önce)
    diğer kamu kurumlarında korona yok mu? diğerleri neden açıksa okullarda gerekli önlemlerle açılmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlk (3 yıl önce)
    Onlar az bile daha fazla okulda olduğuna eminim hatta olmayan okul yok gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Liseler kapalı nasıl oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet kapalı ama, 12.sınıflar da dyk (üni hazırlık kursları veriliyor) yine tüm idareciler her gün okullarına giderken, diğer öğretmenlerde sırayla okullara gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Eğitim Sen in yaklaşımı ancak bu kadar olur. Okul çalışanı diye salgına yakalanamayacak mı? Muhalefet edeyim derken suyunu çıkarıyorlar gerçekten..
    0
    0
    Yanıtla
  • Okul aile Birliği yonetimi (3 yıl önce)
    Özellikle taşra ve kırsaldaki okullar okullarını eğitim ve öğretime hazırlarken zorlandılar mali kaynakları yoktu dezenfektan alımı çöp ve atık malzeme kovalari, afişler , temizlik malzemeleri, kırtasiye ,ateş ölçüm cihazı vb bir çok giderleri oldu ,bakanlığın bir an önce ilkokul ve ortaokullarada liseler gibi bütçe vermesi gerekir bir okulun kırtasiye temizlik malzemesi onarım vb giderleri için yıllık en az 0n bin liraya ihtiyaçları vardır.ozellikle taşrada veliler okul aile birlikleri ne devletin parasal yönden destek verdiklerine inanıyorlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (3 yıl önce)
    Doğru haber söz konusu okullarda bir çok öğretmen ve idareci corona olmuş. Rabbim şifa versin İnşallah iyleşirler.
    0
    0
    Yanıtla