SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 156 Dilenci Varmış

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:54
Malatya'da 156 Dilenci Varmış
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, Malatya'da 2012 Mart ayından beri yürütülen "Dilenciliğin Önlenmesi Projesi" ile ilgili olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

"Kentlerin önemli bir sorunu haline gelen dilencilik; çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek fark etmeksizin insanları sokağa iten, onları sokaklarda birçok risk ve tehlikelere karşı savunmasız bırakan, çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmalarına ve alın teri kavramının yerini kolay para kazanma arayışının almasına neden olan toplumsal bir sorundur. Tüm bu olumsuzluklarının yanı sıra; aslında gerçek ihtiyaç sahibi olmayan dilenciler, yardım yapma düşüncesindeki insanlar ile gerçek ihtiyaç sahiplerinin arasına girerek yardımların amacına ulaşmasına engel olmaktadır.

Bu bakımdan 2012 yılı mart ayından bu yana, Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Malatya Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttükleri "Dilenciliğin Önlenmesi Projesi” kapsamında çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında yapılan çalışmalar ve sonuçları şu şekildedir:

Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş ekipler ve Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından dilencilerin kimlik tespitleri yapılmaktadır. Belediye zabıta ekipleri tarafından kayıt altına alınarak Kabahatler Kanunu'na göre haklarında cezai işlem uygulanmakta ve üzerlerinden çıkan paralara el konulmaktadır. Ayrıca çocuklarını dilendirdiği anlaşılan aileler hakkında da Türk Ceza Kanunu’na göre aile yükümlülüğünü yerine getirmemekten adli işlem yapılmaktadır. Haklarında işlem yapılan dilenciler daha sonra ikametlerinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince ziyaret edilmekte ve dilencilik yapmalarının nedenleri tespit edilerek bu nedenlerin giderilmesine yönelik ilgili kurum-kuruluşlarla çalışmalar yürütülmektedir.

2012 yılı içerisinde Belediye ekipleri ve Asayiş Şube Müdürlüğümüz tarafından kayıt altına alınan dilencilere yönelik yapılan işlemler:

İlimizde şu ana kadar 156 dilencinin tespiti yapılmış,

92 dilenci hakkında Kabahatler Kanunu’ndan toplam 142 defa işlem yapılarak, her birine 82 TL olmak üzere 11.644 TL ceza yazılmış,

43 dilenci, toplamda 85 kez dilenirken yakalanmış üzerlerinden çıkan toplam 7.040 TL'ye el konmuş,

16 Çocuk dilenci ve seyyar satıcının ailesi, TCK madde 233'e göre Aile Yükümlülüğünü Yerine Getirmemekten Adliye'ye sevk edilmiştir.

Huzurlu ve güvenli bir toplum için "Dilencilik" olgusu ile mücadelemiz; basın yayın kuruluşları, halkımız ve kurumlarımızın da destekleriyle kararlılıkla devam edecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız