SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 16 Firma Maske Üretimini Sağlıyor"

0
Güncellendi - 2020-05-18 23:21:36
A- A+ PAYLAŞ

DEPREM SONRASI ÇALIŞMALAR... AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’mız maske üretimi konusunda önde gelen merkezlerden biri oldu” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve maske üreten fabrikaları ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

Malatya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 16 fabrika maske ihtiyacının giderilmesine büyük katkı sağlıyor. Malatya Milletvekili Öznur Çalık da maske üretimi konusunda önde gelen merkezler arasında yer alan fabrikaları ziyaret etti. Çalık, Baykanlar ve Taha Tekstil’i ziyaret ederek maske üretimi konusunda bilgi aldı ve çalışanlarla bir araya geldi.

Malatya’daki maske üretimi hakkında bilgi alan  Çalık, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın maske üretiminde önde gelen merkezlerden birisi olduğunu ifade etti.

Kovid-19 sürecinde maske üretimi yapan ve Türkiye’ye hizmet sunan firmaları ziyaret ettiklerini kaydeden Çalık, “Taha Tekstil’e, Vahap Küçük başta olmak üzere yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Kovid-19 sürecinde haftalık 40 milyon maske üreterek sağlığın korunmasını, tedbirin alınmasını sağlayan Taha Tekstil’e LC Waikiki’ye bütün milletimiz adına teşekkür ediyorum. Maske üretiminde en önemli merkezlerden bir tanesi Malatya. Cumhurbaşkanımızın davetiyle, ‘Biz bize yeteriz’ kampanyasıyla ‘herkes iyi olmayı hak ediyor’ deyip, LC Waikiki bütün vatandaşlarımızın ücretsiz maskeye erişmesi için Cumhurbaşkanımızın çağrısına ilk olarak ‘evet ben üretiyorum’ dedi.

Türkiye’de günlük 2 milyon maske üretmeye başladılar. Sonrasında alınan tedbirlerin sıklaştırılmasıyla birlikte Malatya ve onların tedarikçileri dahil olmak üzere üretimlerine daha da hız verdi. Vatandaşlarımızın maske takma oranı ve maske ihtiyacı yükseldikçe LC Waikiki ürettiği maske sayısını artırdı. Küçük ailesine, bu üretimi sağlayan bütün yöneticilerimize ve çalışan bütün kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz. Bugün iyileşme oranlarımız yükseldiyse, vaka sayımız azaldıysa en önemli sebebi takmış olduğumuz maskelerdir. Bunları ücretsiz milletimize ulaştırmaya vesile olan Taha tekstil ve çalışanlarına hassaten teşekkür ediyorum. Ayrıca, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve davetiyle Malatya organize sanayimizde diğer firmalarımızda ‘bizde varız’ dediler ve bu konuda Valimiz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, firmalarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çok ciddi bir üretim yapılmaya başlandı. Baykanlar tekstil günlük yaklaşık 100 bin civarında maske üreterek destek veriyor.

Tedarikçilerimizle birlikte 16 firmamız Malatya’mızdaki maske üretimini sağlıyorlar. Bu koordinasyonu sağlayan Valimiz ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Firmalarımızın o güçlü, milli ve yerli duruşu, ‘zor zamanda biz savaşta, mücadelede devletimizin, milletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız’ diyerek, direkt sorumluluk alıp, üretim yapanları canı gönülden kutluyorum. Özellikle çalışan arkadaşlarımızın sosyal mesafelerini korumaları, tedbirlerini almaları konusunda gösterdikleri hassasiyet, içeriye girerken günlük sık sık ateş ölçümlerinin yapılması ve firmalarımızda hiç vakaya rastlanmamış olması da firmalarımızın bu işi ne kadar ehemmiyetle, özenle yaptıklarının çok önemli bir göstergesidir” diye konuştu.

Milletvekili Çalık, vatandaşlara normalleşme sürecinde de kurallara uymaları çağrısında bulunarak, “Bir evde kalıyoruz, iki dışarıya çıkmak zorunda kalıyorsak mutlaka maskelerimizi takıyoruz, üç dışarıya çıktığımızda sosyal mesafeyi koruyoruz. Bu üçlüyü hiç unutmuyoruz. Normalleşme süreci başlamış olsa da tedbirler devam edecek. Ne zaman 10 Mart öncesine erişirsek o zaman bu üç kural ortadan kalkmış olacak. Normalleşme başladı ama maske, sosyal mesafe ve evde kalma tedbirlerimiz hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASI ÇALIŞMALAR..

 Çalık, ayrıca “Depremden en çok zarar gören Pütürge ilçemizde 85 Köyevi, 85 ahır, Cami ve Köy Konağı yapıyoruz projemizin ihalesi ise 28 Mayıs’ta. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimize de 200 köyevi, 75 ahırın ihalesini de 29 Mayıs’ta TOKİ tarafından yapılacak ve en kısa zamanda bitirilecek” dedi.

Milletvekili Çalık, depremden etkilenen vatandaşların ilk andan itibaren yanında olduklarını ve gerekli tüm adımları attıklarını söyledi. Çalık, “24 Ocak tarihinde çok büyük bir deprem yaşadık. 6.8 şiddetindeki depremin ilk anlarından itibaren Devletimiz ilgili tüm birimleriyle Malatya ve Elazığ'daki deprem bölgelerinde olup, hızla yaralarımızı sardı. Depremden 24 saat geçmeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Elazığ ve Doğanyol ilçemize ziyaret ederek gerekli talimatları verdi ve hemşehrilerimizin yanında oldu.

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ilk andan itibaren yanında olan hükümetimiz gereken tüm adımları atmaya devam etmektedir.”

Depremde zarar gören ilçelerin yaralarını sardıklarını ifade eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Battalgazi ilçemizde depremden zarar gören vatandaşlarımız için Gelincik Tepe’de Bin 500 konut yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde 1. ve 2. Etap konutlarının ihalesini gerçekleştirmiştik. Şimdi de 296 konutlu 3. Etap Konut ihalesini 21 Mayıs tarihinde yapacağız. Depremden en çok zarar gören Pütürge ilçemizde 85 Köyevi, 85 ahır, Cami ve Köy Konağı yapıyoruz projemizin ihalesi ise 28 Mayıs’ta. Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerimize de 200 köyevi, 75 ahırın ihalesini de 29 Mayıs’ta TOKİ tarafından yapılacak ve en kısa zamanda bitirilecektir. İlçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Depremin ilk anından itibaren vatandaşın yanında olduklarını dile getiren Çalık, “Depremden sonra ilk günden itibaren vatandaşlarımızla birlikte olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, depremin üzerinden 24 saat geçmeden Doğanyol’daydı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olmaktan dolayı bir kez daha gurur duyduk. Bütün bakanlıklarımız, kurum ve kuruluşlarımızla ilk saatten itibaren deprem bölgesindeydi. Yaşadığımız ağır deprem sonrasında da salgın hastalıkla karşı karşıya kaldık. Sağlık sistemimizde o kadar güçlüyüz ki 80 ülkeye daha yardımda bulunduk. Türkiye çok güçlü bir devlet ve gücünü de milletimizden almaktadır. Sağlıktan eğitime, ulaştırmadan çevre şehirciliğe kadar bir çok alanda hizmetlerimiz devam edecek. Deprem yaralarımızı saracak, salgın hastalığı ile dünyaya örnek olan mücadelemizi el birliğiyle atlatacağız. Yeter ki tedbirlerimizi alalım. Evden mecbur kalmadıkça çıkmayalım, maskelerimizi mutlaka takalım, sosyal mesafeyi de mutlaka koruyalım” ifadelerine yer verdi.

Çalık, açıklamasını, “Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrası vatandaşlarımızın yanında olan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza, Ticaret Bakanımıza ve Hükümetimizin tüm yetkililerine hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz” diyerek tamamladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Tıbbi maske, normal bir tişört gömlek dikilir gibi dikilmemeli. El değmeden otomatik olarak steril makinalarda üretilip paketlenmelidir. Maske üretmek için teknolojik bir şeye ihtiyaç ta yoktur. Sanki biz bu işi çok abarttık. Bu arada 2,5 aydır hala maskeye ulaşmış değilim. İnternetten talepte bulundum gelmedi. Çalıştığını işyerinden alacaksın dediler 2,5 aydır işyerine gitmiyorum. Eczaneden satınal dediler, eczaneye gittim yok dediler. Ancak maske bollluğu var memlekette. Ben maskeye ulaşamadıktan sonra. Bir garip sistem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Leandro (3 yıl önce)
    Bn fabrika sahibi olsam vallahi akp li vekilleri nizamiyeden iceri sokturmam
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 yıl önce)
    O firmalara akparti torpili olmadan kapısından girenmi var o fabrikalar devletim tüm desteklerinden yararlanıyor işçilerin yuzde 70 i adıyamanlı Malatyali yok denecek kadar az güzelim Malatya 2 buyuj belediye baskanı adıyamanlı Malatya nın çocuğu issizlikten memleketini terk ediyor o siyasiler eserleri ike öğünsünler Malatyalılar aç kendi memleketinde
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Sayın vekilim deprem den dolayı Yeşilyurt taki Ada apartman karı için ne yaptınız acaba apartman mühürlü kesin hasar raporları ortada yok kira yardımı kesildi kimse nın bilgisi yok Yeşilyurt Malatya nın ilçesi degilmi hiç ismi geçmiyor depremle ilgili konularda
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk Cengiz (3 yıl önce)
    Eski bir çalışanı olarak Baykanlar tekstil ve Sayın Erkan Baykana saygılarımı sunuyorum ... İşçinin kıymetini bilen işçisini ailesi gibi gören nadir firmalardan biri... Her zamanki gibi devletinin ve milletinin yanında durarak safını belli eden vatan sever bir isverendir .. Rabbim birini bin etsin İşleri Güçleri Rast gelsin İnşallah
    0
    0
    Yanıtla