SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 16 Yıl Sonra Avrupa Heyecanı

0
Güncellendi - 2019-05-26 03:08:20
Malatya'da 16 Yıl Sonra Avrupa Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Lig’de ikinci sezonunu geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, ligi beşinci sırada tamamlayarak, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak istiyor. Sarı kırmızılıların, ligdeki ikinci sezonunda UEFA Avrupa Ligi’ne çok yakın olması şehirde büyük heyecan yaşatıyor. Malatya temsilcisi, Pazar günü Yeni Malatya Stadyumu'nda Bursaspor ile oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, Avrupa hedefine ulaşmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın 57.Ziraat Türkiye Kupası’nı almasının ardından Spor Toto Süper Ligi beşinci sırada tamamlayacak olan takımın UEFA Avrupa Ligi’ne katılması kesinleşmişti.

Ligde geride kalan 33 haftada 13 galibiyet, 8 beraberlik, 12’de mağlubiyet ile 47 puan toplayan ve beşinci sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi temsil etmeye oldukça yakın. Sarı kırmızılılar, ligin son haftasında küme düşme hattının içerisinde yer alan Bursaspor’u sahasında yenerek, Avrupa biletini almak istiyor.

MALATYA FUTBOLUNUN YENİ UMUDU OLDU

Evkur Yeni Malatyaspor, 1986 yılında Malatya Belediyespor adıyla kuruldu. Şuan amatör küme futbol liginde mücadele eden Malatyaspor’un sorunlarla boğuşması ve borç batağında olması nedeniyle Malatya futbolunun yeni umudu olan Malatya Belediyespor’un adı Yeni Malatyaspor olarak değiştirildi.

Malatya Belediyespor iken turuncu yeşil olan takımın renkleri isim değişikliğiyle beraber Malatyaspor’un ilk renkleri olan sarı siyah olarak belirlenmiş, üçüncü renk olarak ise yıllardır Malatyaspor ile özdeşleşmiş kırmızı unutulmadı.

Yeni Malatyaspor 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013 -2014 sezonlarında TFF 2. Lig’de mücadele etti.

2014-2015 sezonunda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla birinci tamamlayan Yeni Malatyaspor, şampiyon olarak Spor Toto 1. Lige yükseldi.

2015-2016 sezonunda Spor Toto 1. Lig’de ilk sezonunda sıkıntılı bir süreç geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, sezonu 43 puanla 11’inci sırada tamamladı. 2016-2017 sezonunda Spor Toto 1.Lig’de 61 puan toplayan sarı kırmızılılar, Sivasspor’un 1 puan gerisinde sezonu 2’inci sırada tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig’e yükseldi.

2017-2018 sezonunda tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Evkur Yeni Malatyaspor, ilk sezonda 43 puanla 10’uncu sırada yer aldı. Sarı kırmızılılar, bu sezon ise 5’inci sırada yer almak için son maçına çıkacak.

ŞEHİRDE BÜYÜK HEYECAN VAR

Malatyaspor, 2002-2003 sezonunda 52 puanla ligi 5’nci sırada tamamlayarak Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil etti. İsviçre’nin Basel ekibine Malatya’da oynanan karşılaşmada 2-0 yenilen sarı kırmızılılar, ikinci maçta rakibini İsviçre’de 2-1 yenmesine karşın elendi. Malatya şehri, 16 yıl sonra bir kez daha Avrupa’ya gitmenin hayalini kuruyor.

Malatyaspor’un amatör lige düşmesinin ardından Malatya futbolunun umudu olan Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig’deki ikinci sezonunda Avrupa’ya gitmek için elinden büyük bir avantajı bulunduruyor.

Sarı kırmızılılar, 33 yıllık tarihlerinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi’ne katılmak için kritik Bursaspor maçına hazırlanırken, şehirde ise büyük bir heyecan hakim.

Takıma iyi ve kötü gününde sonuna kadar destek veren taraftarlar, ikinci sezonunda Evkur Yeni Malatyaspor’u UEFA Avrupa Ligi’nde görmek istiyor.

Vize işlemlerine başladıklarını ifade eden taraftarlar, 16 yıl aradan sonra yeniden UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmenin hayalini kuruyor

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: 25 Eylül 2003'de UEFA Kupası 1. turunda Malatya İnönü Stadı'nda oynanan,  konuk takımın Murat ve Hakan Yakın kardeşlerin attığı gollerle 2-0 galip geldiği Malatyaspor- Basel maçından.. Malatyaspor, bu maçın 15 Ekim 2003'te İsviçre'de oynanan rövanşında, 90 dakikayı Celalettin'in golleriyle 2-0 önde bitirmiş, gümüş gol uygulamasının olduğu o dönemde, uzatmanın ilk yarısında yediği golle durum 2-1'e gelince elenmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Harun (4 yıl önce)
    Osmanlı 600 yıl dünyaya hükmetmiş kendine hayrı yoktu derken . İzmir'de olsun 10. Yıl marşı da Osmanlı mehteran da .Akem düşüncelerin çok çarpık .bu konuda bile ayrımcılık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akem (4 yıl önce)
    Izmir marşıyla kutluyalim osmanlı 'nın kendine hayrı yoktu eyyup rumuzlu kardeş yada onuncu yıl marşı da olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir (4 yıl önce)
    Ben de bu maçta tam da konfetilerin atıldığı, resimde ki yerden izlemiştim. Şimdi gurbetteyiz. 16 yıl geçmiş, vay be. InsAllah herşey çok güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (4 yıl önce)
    Malatyadaki maçtaydım çok harika duyguydu yine aynı heyecanı Osmanlı marşlarıyla kutlarız inşaallah
    0
    0
    Yanıtla