SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 174 Analiz Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:50:29
Malatya'da 174 Analiz Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Yüzey ve yeraltı sularında nitrat kirliliğinin izlenmesi ve bu kirliliğin önlenmesi için yürütülen proje kapsamında 11 ayda toplam 413 analiz yapıldığı ve suların sağlık açısından kriter dahilinde olduğu belirtildi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yürütülen proje kapsamında, tarımsal aktivitelerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi, su kaynakları, toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılması hedefleniyor. Nitrat direktifinin uygulanması için 2005 yılından bugüne kadar tarımsal alanlar içerisinde kalan yüzey ve yeraltı sularında belirlenen yaklaşık bin 750 adet su numunesi alma istasyonunda izleme yapılmaya başlandı. Bu izlemeleri desteklemek üzere, Nitrat Projesi’nin mal alımı bileşeni kapsamında alınan 20 adet mobil laboratuardan ilimizde bulunanı çalışmalarına devam ediyor.

Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Malatya’nın bağlı bulunduğu Bölge Müdürlüğü’nde Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren mobil laboratuar çalışmaları, 2013 Ocak ayından itibaren bölgede hizmet vermektedir. Bu kapsamda 11 aylık süre içerisinde Malatya’da 174, Elazığ’da 180, Erzincan’da 35 ve Tunceli’de 24 olmak üzere toplam 413 analiz yapılmıştır. Alınan su numunelerindeki nitrat değerinin sağlık açısından 50 miligram/litrenin altında olması Bakanlığımızca kriter olarak belirlenmiştir. Bölgemizden alınan numunelerin hiçbirinde bu kriterin üzerinde bir değere rastlanılmamış olup sularımız sağlık açısından kriter dahilindedir. Hava ve çevre şartları da göz önüne alınarak, bölgeyi kapsayan illerdeki analiz çalışmaları devam edecek” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız