SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 190 Kişi Korumada"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:57
A- A+ PAYLAŞ

2013 yılının ilk 11 ayını kapsayan asayiş ve emniyet uygulamaları konusunda basını bilgilendirme toplantısı yapıldı. Malatya Polisevi'nde Vali Vasip Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz,  Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Akyol ile emniyet ve jandarmada ilgili birimlerin yetkilileri ve basın mensupları katıldı. 

"Uyum İçinde Çalışıldı"

2013 yılında kolluk kuvvetlerinin tam bir uyum içinde çalıştığını söyleyerek sözlerine başlayan Vali Şahin, " Bizim görevimiz, her türlü kanunsuz eylemi önlemektir. Bu görev dahilinde zor kullanma yetkisi de bazı zamanlar kullanılıyor. Bu nedenle insanların temel hak ve özgürlüklerinin gözetilmesi gerekiyor. Meslek içi eğitimlerle bu konuda da personel iyi duruma getirilmiştir." dedi. 

"İşkenceye Sıfır Tolerans"

İşkenceye sıfır tolerans gösterildiğini söyleyen Vali Şahin, " Adli ve idari tedbirler ile ilgili uygulamalar için alınan tedbir ve çalışmalarda; suçluya çabuk ulaşma imkânı  elde edildi. Emniyet müdürlüğü yaklaşık bin metrekarelik coğrafi alandan sorumlu olurken, 504 bin kişi de sorumluluk alanlarında bulunmaktadır. Jandarma ise yaklaşık 11 bin 600 metrekarelik sorumluluk alanına sahipken, burada da 258 bin kişiye emniyet ve asayiş hizmeti götürülmektedir. Son yönetmelikler ile jandarma sorumluluk alanına giren bazı yerleşim birimleri de polis sorumluluğuna geçmiştir. Yüzdelik oranlara baktığımızda ise jandarma, Malatya ili için coğrafi alan bazında yüzde 89'luk kısımdan sorumludur. Emniyet ise yüzde 11'lik bir coğrafi alandan sorumludur. Bunu yanında nüfus dağılımına göre bakacak olursak, jandarma bölgesinde Malatya nüfusunun yüzde 27'lik kısmı yer alırken, emniyet bölgesinde ise nüfusun yüzde 73'lük kısmı yer almaktadır." ifadelerini kullandı.  Vali Şahin, basın mensuplarının sorusu üzerine de Malatya'da çoğu kadın 190 kişinin koruma altında olduğunu da söyledi. 

"Kış Lastiği Kullanımı Yüzde 90.."

Bir çok konuda 2012 yılına göre daha iyi durumda olduklarını ifade eden Vali Vasip Şahin, " Çoğu kalemde önemli iyileşme var. " dedi. Vali Şahin, trafik konusuna da değinerek, "Sürücüler kış şartlarına uygun araç ve gereçleri hazırlamak zorundalar. Özellikle kış lastiği kullanma konusuna dikkat çekmek istiyorum. Bu konuda Malatya'da geçen hafta yaptığımız uygulamalarda, sürücülerin yüzde 90 oranında bu kurala uyduklarını tespit ettik. Yüzde 10'luk kısmında bu uygulamaya uymaları gerekmektedir. " dedi. 

Vali Vasip Şahin'in konuşmasının ardından Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Sinan İbrahimoğlu, Jandarma'ya bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Binbaşı Selahattin Zobalı, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Ali Sevinç, Emniyet Asayiş Şube Müdürü Şahin Çalık ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Müslüm Kahraman, 2013 yılında yaptıkları çalışmalar ile 2012 yılana göre kıyaslamaları paylaştılar. 

EMNİYETİN SORUMLULUK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Şahin Çalık,  asayiş suçları ile mücadelede uygulanan yöntemler ve alınan tedbirleri konusuna değinerek şu bilgileri verdi; 

“GPS Sistemi ile yönetme yönlendirme projesi başlatılmıştır.

Personelin daha etkin ve verimli çalıştırılmasını sağlamak amacıyla “Performans (Puan) Sistemi” ne geçilmiştir.Teknik ve fiziki takip destekli planlı ve projeli çalışmalara dayalı operasyonlara ağırlık verilmiştir.

Suç Analiz Merkezi projesine veri girişi yapılarak olaylarının zaman ve mekan bakımından analizleri yapılmak suretiyle olayların yoğun olduğu bölgelerde ve saatlerde uygulamalar arttırılmıştır.

Şüpheliye ulaşmanın merkezi olan Olay Yeri İnceleme Laboratuvarı kurulmuş ve geliştirilmiştir.

Yaya devriyeler görevlendirilmiştir.

Dolandırıcılık olaylarına karşı 6 billboard noktasına, Bütün banka ATM’leri ve telefon kulübelerine toplam 5000 afiş ve broşür dağıtımı yapılmıştır.

Dilencilik yapmak sureti ile çevreye rahatsızlık veren şahıslar üzerinde yapılan denetimler sonucunda 2013 yılının ilk 11 ayında 635 kişi zabıta ekiplerine teslim edilmiştir.

Ayrıca vatandaşların bilinçlendirilmesi için 200 adet afiş ve 15.000 adet broşür dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Önleyici hizmet görevini en üst seviyeye çıkarmak için hızlı hareket ve yüksek manevra kabiliyetine sahip;

2 olan Yunus Timi sayısı 5’e çıkarılmıştır. 12 olan Resmi Ekip sayısı 17’ye çıkarılmıştır.

Sosyal Projeler; Deniz Yıldızı Projesi,  Çocuklar Yanmasın Projesi, Okyanusa Düşen Damlalar Projesi

Fuhuş ve İnsan Ticareti

İnsan ticareti operasyonları hakkında da bilgi veren Çalık, “13.11.2012 günü Şube Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen operasyon neticesinde; 9 şüpheli şahıs tutuklanmış olup, 9 mağdur bayanın ise ifadeleri alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Çalık, kasten adam öldürme ve suç örgütü operasyonları hakkında şu bilgileri verdi: “22.04.2013 tarihinde şube müdürlüğümüzce yapılan operasyonda; 7 şüpheli şahıs tutuklanmış olup, ceza evine gönderilmiştir.28.05.2013 günü eş zamanlı olarak 8 ayrı adrese yapılan operasyonda; 8 şüpheli tutuklanmış, 1 şahısa ise adli kontrol verilerek serbest bırakılmıştır." dedi. 

Çalık daha sonra şu bilgilere paylaştı; 

27.09.2013 günü Şube Müdürlüğümüz tarafından; Malatya, Elazığ, Gaziantep, Iğdır ve Kars illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon neticesinde; 9 şüpheli şahıs tutuklanmış, 4 şüpheli şahıs adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. 12’si yabancı toplam 25 mağdur bayan suç örgütünün elinden kurtarılmıştır.

Hırsızlık, Örgüt Kurma ve Çete Operasyonları

04.10.2013 tarihinde ilimiz genelinde 7 ayrı adrese yapılan operasyonla; 7 şüpheli şahıs tutuklanmış, 1 şüpheli şahıs adli kontrol ile serbest bırakılmıştır. Yapılan asayiş çalışmaları neticesinde ;Evden, İş yerinden, Otodan Hırsızlık ve Yankesicilik olaylarında 2013 yılı 11 aylık dönemde 316 kişi yakalanarak, adli makamlara sevk edilmiştir.

Tedbirlerin Suçlara Yansıması 

Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde Kişilere Karşı Suçlarda 2013 yılında yüzde 14, Mala Karşı işlenen suçlarda ise yüzde 27 düşüş gerçekleşmiştir.

Vatandaşlarımızın kendilerini huzur ve güven içerisinde hissedebilmeleri için ilimizin güvenlik stratejileri belirlenerek suçla mücadelede planlı ve projeli operasyonlar yapılmaktadır. Yapılan operasyonlar neticesinde ilimizin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olarak kalmasının sağlanması için 365 gün 24 saat büyük bir özveri ile polisimiz görev yapmaktadır. Suçla mücadelede projeli operasyonlar değil ayın zamanda yapılan sosyal projelerle de vatandaşlarımızın güvenlik unsuruna katkısını arttırmak ve polis-halk işbirliğini hedeflemekteyiz. İlimiz, diğer iller ile kıyaslandığında suç oranlarının çok düşük olduğu görülmektedir. Şehrin günlük yaşantısına da bakıldığında ilimizde halkın özellikle yaz aylarında gece geç saatlere kadar çocukları ile bayanlı grupların tek başlarına güven içerisinde park, bahçe, AVM gibi yerlerde zaman geçirdiği görülmektedir. Yukarıda belirtilen ve uygulanan projeler ile Malatya ilimizin diğer illere de örnek teşkil edecek Asayiş yönünden güvenli ve huzurlu bir şehir olarak kalmasının sağlanması için polisimiz 7/24 çalışmaktadır.”

"2 Yılda 3.7 ton Esrar Ele Geçirildi"

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Erol Keskin ise Malatya’da emniyet güçleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda 2 yıllık sürede 3 ton 713 kilo esrar ele geçirildiğini söyledi. 

Keskin çalışmalar ile ilgili olarak şu bilgileri paylaştı; 

2012 ve 2013 yıllarında, esrar maddesi yakalamaları artan bir grafik izlemiş olup 2 yıl içerisinde, müdahale edilen 274 olay kapsamında 574 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır. Nitekim bu yakalamalar neticesinde 2012 yılında 1 ton 129 kg esrar yakalamasına karşılık 2013 yılında yüzde 129’luk bir artışla 2 bin 584 kg esrar maddesi ele geçirilmiştir. Böylelikle 2 yıllık sürede 3 ton 713 kg esrar maddesinin yakalanması sağlanmıştır. Bu yakalamalarla insanımızı geri dönülemez bir bağımlılık sürecine sokan suç organizasyonlarının faaliyetlerine büyük bir sekte vurulmuş olup gerek Malatya ilimizde gerekse hedef illerdeki binlerce insanımızın uyuşturucu ile zehirlenmesinin önüne geçilmiştir.

Avrupa ülkelerine sevk edilmek üzere ilimiz güzergahı üzerinden batı bölgelerine ulaştırılmaya çalışan eroin ve sentetik uyarıcı üretiminde kullanılan kimyasal maddelerle ilgili olarak yol uygulamalarında başarılı sonuçlar alınmıştır. Yapılan kontroller neticesinde 2012 yılında ülkemizde bugüne kadar yapılan en büyük yakalama olarak kayıtlara geçen 80 kg metamfetamin maddesi ele geçirilmiştir. Bunun yanı sıra yapılan iki ayrı yakalamada ise 99 kg eroin maddesi ele geçirilmiştir” 

Sokak Satıcılarına Yapılan Operasyonlar

Erol Keskin, sokak satıcıları ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda ise; "İlimizde faaliyet gösteren öğlence merkezleri ve civarında yapılan uyuşturucu madde satışları ile ilgili olarak 2012 yılında başlatılan planlı çalışma 12.06.2013 tarihinde operasyona dönüştürülmüştür. Bu operasyon kapsamında; 53 ayrı uyuşturucu madde satışı delillendirilerek, 33 kg 752 gram esrar maddesi ele geçirilmiş, torbacı olarak adlandırılan 29 şüpheli yakalanmış ve bu şahıslardan (25)’i tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir.

Madde Bağımlılığını Önleme Faaliyetleri

Bağımlılık ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen eğitim ve faaliyetlerden bahseden Keskin, "Faaliyetler 2012 ve 2013 yıllarında artan bir ivme sürdürülmüş, lise ve üniversite öğrencileri, öğrenci velileri, öğretmenlerimiz, silah altında bulunan er ve erbaşlar ile kamu kurumlarında çalışan memurlara yönelik pek çok seminer faaliyeti icra edilmiştir. Diğer taraftan yazılı ve görsel medyada yayınlanmak üzere yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla ilgili basınla gerekli paylaşımlarda bulunulmuştur. " ifadelerini kullandı. 

Kaçakçılık ve Mali Suçlar

Kaçakçılık faaliyetlerine yönelik çalışmaların ülke ekonomisine, çevre ve insan sağlığına zarar verdiğini söyleyen Keskin, "Narkotik suçlarla mücadele esaslarına paralel olarak ilimiz bağlantı kara yollarında yol kontrolleri ve il içindeki operasyonel nitelikli çalışmalar aynı şekilde aralıksız olarak sürdürülmektedir. Son dönemlerde özellikle tütün mamüllerinin kaçakçılığının ön plana çıktığı görülmektedir. Ülke ekonomisi ve insan sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturan bu kaçakçılık suçuyla mücadeleye öncelik verilmektedir. Diğer taraftan mali suçlar içerisinde farklı bir yeri olan rüşvet ve kamu kurumlarını hedef alan yolsuzluk ve diğer adli nitelikli usulsüzlüklerle ilgili adli makamların talimatları doğrultusunda gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Örnek verilecek olursa;

Yasa dışı kürtaj ve rüşvet soruşturması kapsamında 01.01.2013 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Kamu ve özel sağlık sektöründe çalışan 14 sağlık çalışanı olmak üzere gözaltına alman toplam 19 şahıstan 4’ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir. " dedi. 

Organize Suçlar İle Mücadele

Keskin sözlerini şöyle sürdürdü; "Ekonomik ve sosyal hayatı tehdit eden, devletin vatandaşı nezdinde itibarına ve güvenilirliğine yönelik tereddütler oluşturan organize suç faaliyetleri ile mücadele büyük önem arz etmektedir. Bu suç türlerinin toplumda yaygınlaşması adalet duygusunu sarsmakta ve devlet otoritesine zarar vermektedir. Bu nitelemelere uygun olarak ilimiz merkezli olmak üzere pek çok ilde faaliyet gösteren silahlı bir suç örgütünün faaliyetleri tespit edilmiş ve delillendirme faaliyetlerinin tamamlanması ile birlikte 26.03.2013 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyon kapsamında 51 şahıs yakalanarak göz altına alınmış, mahkemeye sevk edilen 18 şahıs tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir. Ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden tehdit eden, insan hayatına ve yaşadığımız çevreye, kültürel dokumuza zarar veren kaçakçılık ve organize suç faaliyetlerine yönelik çalışmalar artan bir kararlılıkla sürdürülecektir. Bu başarının elde edilmesinde ve devam etmesinde katkısı bulunan Malatya halkımızdan aynı desteğinin artarak devam etmesi beklenmektedir.”

Trafik Konusundaki Çalışmalar

Malatya Trafik Denetleme Şube Müdürü Müslüm Kahraman  ise yaptığı konuşmada; emniyet müdürlüğünün sorumluluk alanına giren bölgedeki trafik kazalarında yüzde 17’lik bir azalış olduğu söyledi. 

2013 yılındaki trafik kazalarında 28 kişinin hayatını kaybettiği belirten Kahraman şu bilgileri paylaştı; 

"2013 yılı 11 aylık dönemde; İlimiz genelinde 3 İl merkezi, 5 İlçe Merkezi, 12 Bölge Trafik sorumluluk sahasında olmak üzere toplam 20 ölümlü kaza meydana gelmiş olup bu kazalarda 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yine 646 il merkezi, 133 ilçe merkezi ve 316 Bölge Trafik sahasında olmak üzere toplam bin 95 yaralamalı kaza meydana gelmiş ve bu kazalarda da 2 bin 124 vatandaşımız yaralanmıştır. Geçen yılın aynı dönemine oranla İlimiz genelinde ölümlü kaza sayısında yüzde 17 azalma sağlanmıştır. Kaza istatistiklerine göre İlimiz ülke sıralamasında 39. sırada yer almaktadır.

İlimizde Trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları en aza indirmek maksadıyla trafikte sürücü ve yaya konumunda bulunan vatandaşlarımıza belirli bir plan dahilinde «Sürücü ve Yayaların Trafikte Karşılaştığı Riskler» konulu eğitim seminerleri düzenlenmiştir. İlimiz merkezinde 2012 yılında 7 bin 784 yaya ve sürücüye trafik eğitimi verilirken 2013 yılında ise yüzde 51 oranında artış sağlanarak bu sayının 11 bin 784’e ulaştığı görülmüştür.

2013 yılı Kasım ayı sonu itibarıyla İlimizde 112 bin 941 ’i İl merkezi 16 bin 568’i ilçelerde olmak üzere toplam 129 bin 509 tescilli araç bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 06-23-34 gibi yabancı plakalı araçları da dikkate alacak olursak ortalama 140 bin kadar araç İlimiz trafiğinde seyretmektedir. Araç yoğunluğuna göre İlimiz Türkiye sıralamasında 32.sırada yer almaktadır. Yine 2013 Yılı Kasım ayı sonu itibarıyla tescil bürolarımızca toplam 252 bin 841 sürücü belgesi tanzim edilmiştir. İlimizde şehir içinde 480 km. Bölge Trafik sorumluluk alanında 549 km kara yolu bulunmaktadır. İlimizde hali hazırda toplam 4 bin 396 araçlık 75 otopark mevcut olup parkmetre uygulanan cadde ve sokak sayısı ise 36’dır. Bunun yansıması olarak alt yapı çalışmalarının da etkisiyle İlimizde trafik yoğunluğu her geçen gün artış göstermektedir.

Trafik yoğunluğu ile ilgili olarak İl Trafik Komisyonunca yaya ve araç trafiğinin yoğun olarak gözlendiği özellikle İnönü, Atatürk ve Akpınar caddelerine ağır tonajlı araçların kontrolsüz bir şekilde girişlerinin engellenmesi, bunun yanında esnaflara malzeme getiren firmalara sahip araçların yük indirme-bindirme saatlerinin mesai saatleri içerisinde 09:00 -11:00 arası trafik yoğunluğunun en az olduğu, mesai saati sonrasında yaz ve kış saati uygulamasına göre düzenleme yapılmıştır. Ayrıca, müşteri ve personel servislerinin taşıt trafiğine etkisi gözlenmiş, bu tür araçların İnönü ve Atatürk caddesine girişleri engellenmiştir.

2918 KTK’nun ek-16. Md. doğrultusunda trafiğin merkezden denetlenmesi amacıyla Malatya Belediye Başkanlığı ve Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu protokol çalışmaları kapsamında 27 noktada kırmızı ışık ihlali, 4 noktada hız ihlali ve 6 noktada park yasağı ihlaline yönelik TEDES sisteminin kurulması çalışmalarına başlanılmış, 2 ayrı noktada kırmızı ışık ihlalleri tespiti test amaçlı kurulmuştur.

Vatandaşlarımızın trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Müdürlüğümüzce 2013 yılı içerisinde mevcut trafik tedbirleri daha etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde yeniden Google map haritası üzerinden veri girişi ile planlanarak uygulamaya konulmuş ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. 2012 Yılı 11 aylık dönemde İlimiz merkezinde 42 bin 569, Bölge trafik sorumluluk sahasında ise 142 bin 282 araç kontrol edilirken, 2013 yılı aynı döneminde ise İl merkezinde 56 bin 341, Bölge Trafik sahasında ise 188 bin 726 olmak üzere toplam 245 bin 067 araç kontrol edilmiştir. Kontrol edilen araç sayısında önceki döneme oranla yüzde 32 oranında artış olduğu görülmüştür.” 

Kahraman, ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 21'lik kısmının motosiklet kazalarının oluşturduğunu söyleyerek; “ 2012 yılı 11 aylık dönemde 929 motosiklet kontrolü yapılırken 2013 yılında bu sayı yüzde 109 artırılarak bin 944 olarak gerçekleştirilmiştir. İlimizde 244 Fahri Trafik Müfettişi mevcut olup 2013 yılında Fahri Trafik Müfettişlerince de bin 642 sürücüye çeşitli kural ihlallerinden dolayı tutanak tanzim edilmiştir. Okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalman trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yönelik olarak İlimizde Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapılması Valiliğimiz Başkanlığında Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi arasında protokol imzalanmış olup, en kısa sürede hayata geçirilecektir. İlimizde planlı olarak yürütülen faaliyetler ülkemizde takdirle karşılanmış olup, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) başkanlığında ülkemizde hayata geçirilen 26 ili kapsayan “Trafik Güvenliği Projesi”ne Malatya İli de dahil edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

JANDARMA SORUMLULUK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR

Toplantıda söz alan Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Binbaşı Selahattin Zobalı ise; 2013 yılında bir önceki yıla göre  toz esrar yakalamada yüzde 392'lik bir artış olduğunu söyledi. Uyuşturucu maddelerin genellikle şehirler arası güzergahlarda ele geçirildiğini belirten Binbaşı Zobalı,  Malatya'da 1 olan narkotik köpek sayısının 3’e çıktığını belirtti. 

Gümrük kaçağı sigaralar konusunda da istatistik bilgilerine değinen Binbaşı Zobalı; " 2012’de 58 bin paket, 2013’de ise 152 bin paket kaçak sigara ele geçirilerek, yüzde 162 artış görüldü." ifadelerini kullandı. 

Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Sinan İbrahimoğlu ise konuşmasında; "Topluma karşı işlenen suçlar 2012’de 41 iken, 2013’de 52 oldu. Aileye karşı işlenen suçlar 2012’de 32 iken, 2013’de 47 oldu. Kamu idaresi güvenliğine karşı işlenen suçlar 2012’de 2 iken, 2013’de 7’ye çıktı. Cezaevlerinde ise 2012’de 68, 2013’de ise 92 olay meydana geldi. Geçen yıl Jandarma bölgesinde 301 kaza meydana gelirken, bu yıl bu rakam 281’e düştü. Trafik denetlemesi konusunda geçen yıl 42 bin araç denetlenip, bin 274’üne 321 bin lira, bu yıl ise 89 bin araç denetlenip, bin 332’sine 418 bin lira ceza kesildiği." dedi. Binbaşı İbrahimoğlu, "Olayların aydınlatma oranlarının da yüzde 97 olduğuna dikkat çekti." diyerek sözlerini tamamladı. 

 Jandarma sorumluluk bölgesinde, 7 ayrı noktada Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kuruldu. Kale İlçesi, Organize, Kürecik, Sürgü, Erkenek, Balaban ve Cumhuriyet Jandarma Komutanlığı’na PTS sistemi kurulduğu belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız