SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 225 Lösemili Çocuk

A- A+ PAYLAŞ

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Malatya Şube Başkanı Cihan Öksüt, Malatya'da 225 lösemili (kan kanseri) çocuğun bulunduğuna dikkat çekerek, onlarla ilgilenilmesini istedi.

27 Mayıs-2 Haziran arasındaki günlerin "Lösemi Haftası" olması nedeniyle vakfın salonunda basın toplantısı düzenleyen Başkan Cihat Öksüt, lösemili çocuklara sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Öksüt, kan kanseri olarak bilinen hastalıkla mücadelede, psikolojik tedavinin hayati önem taşıdığına da işaret etti.

Malatya'da tedavi gören lösemili çocuk sayısının 225 olduğunu söyleyen Öksüt, "Sağlıklı bireyler olarak üzerimize düşeni yerine getirmemiz gerekiyor. Vatandaşlardan sadece maddi yardımda bulunmalarını değil, çocukların, kendilerini sahipsiz olarak görmemeleri için ilgi göstermelerini bekliyoruz" dedi. Cihat Öksüt, lösemili çocukların inanç ve ilgiyle ancak bu hastalığı atlatabildiklerine dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünsal Özgen ise, lösemi hastalığının günümüzde tedavisi mümkün olmayan bir hastalık olmaktan çıktığına dikkat çekerek, tedavilerdeki başarı oranının arttığını belirtti.

Özgen, tedavi gören çocuklar için manevi, fakir olan lösemili hasta yakınları için de maddi yardımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız