SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 256 Hat Var!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:29
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Belediye Meclisi tarafından alınan kararla bazı mahallelere ek minibüs hattı verilmesi nedeniyle toplanan şoförler eylem yaptı. 

Elazığ’da çalışan minibüsçüler, Elazığ Belediye Meclisi tarafından bazı mahallelere ek minibüs hattı verilmesine karşı çıktı. İstasyon Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, kararın geri çekilmesini talep etti. Grup adına bir açıklama yapan Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Yılmaz, karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “Belediyemiz, Şoförler Odası’ndan herhangi bir görüş almadan bu konuyu meclise taşıdı. Diğer illere göre Malatya’da 256 minibüs hattı var nüfusu 750 bin Diyarbakır’da 300 minibüsçü var nüfusu 1 milyon 500 bin. İllere göre kıyaslanma yapıldığında en fazla minibüs sayısı Elazığ’da. Araç sayısı Elazığ’da yeterince fazla zaten. Elazığ halkı da biliyor ki böyle bir ihtiyaç yok. Tüm mahallelerimize hat veriliyor. Bu mahallelerden de kimseyle görüşülmemiş. Belediye başkanı bizimle bu konuyu görüşmeliydi” dedi.

Eyleme katılan minibüsçüler de araç sayısının fazla oluşu nedeniyle işlerinin iyi olmadığını ifade ederek, alınan bu kararın derhal geri çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. Minibüsçüler, kararın geri alınmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini hatırlatarak, “Gerekirse kontak bile kapatırız. Kimsenin bizi mağdur etmeye hakkı yok” şeklinde konuştu.

Minibüsçüler eylemin ardından araçlarıyla birlikte şehir turu attıktan sonra Elazığ Belediyesi binası önünde bir süre bekledi. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da minibüs temsilcilerini makam odasına çağırarak kendileriyle bir süre görüştükten sonra minibüsçüler belediye binasından ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız