SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 3 Bin 800 İşletmeye 90 Milyon TL Kredi

0
Güncellendi - 2017-03-30 03:00:20
Malatya'da 3 Bin 800 İşletmeye 90 Milyon TL Kredi
A- A+ PAYLAŞ

KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, Malatya’da sıfır faizli krediden Malatya’da 3 bin 800 işletmenin almaya hak kazandığını ve bunun parasal tutarının 90 milyon TL olduğunu açıkladı. Seki şuanda bin 200 işletmenin 30 milyon TL krediyi kullandığını, kalan işletmelere ilişkin işlemlerin ise sürdüğünü kaydetti.

KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürü Murat Seki, sıfır faizli kredi uygulaması ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “KOSGEB  tarafından işletmelere,  KOBİ’lere dağıtılan sıfır faizli krediden Malatya’da yaklaşık olarak 3 bin 800 işletme almaya hak kazandı. Toplam Malatya’da yatırılan kredi hacmi 90 milyon TL. Bunun, 90 milyon TL karşılığında kredi faizi olarak bankalara ödenecek devlet desteği rakamı  ise yaklaşık 20 milyon TL civarında. Şuana kadar baktığımızda 3 bin 800 firmadan 3 bin 100 tanesi bankalara başvuruda bulundu.” dedi.

Seki, sıfır faizli almaya hak kazandığı halde halen başvura da bulunmayan işletmelerinde olduğunu belirterek, “Hali hazırda yaklaşık 700 işletmede halen bankalara başvuruda bulunmamış durumda. Bu işletmelere KOSGEB olarak hem mesaj atıyoruz, hem de işletmeleri bire bir arayarak bu konuda bilgilendirme yapıyoruz.” şeklinde bilgi verdi.

“30 MİLYON KREDİ KULLANILDI”

Seki şu bilgileri de paylaştı:

“Son dönemde kredisi onaylanan ve kredi almaya hak kazanan yaklaşık bin 200 işletmemiz var. Bunun kredi tutarı 30 milyon TL. Ama halen kredi süreci devam eden ve bankalara gitmeyen işletmelerimizde mevcut. Bu noktadan hareketle acilen işletmecilerimizin KOBİ’lerimizin bankalara gitmelerini, KOSGEB’deki işlemlerini tamamlamalarını, eğer KOSGEB veri tabanları yoksa,  kayıtlarını acilen yaptırmaları gerekmektedir. Biz bu konuda KOSGEB İl Müdürlüğü olarak hafta sonu da çalışıyoruz.  İşlemlerini tamamlamayan işletmelerimiz biran önce iş ve işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.”

“BANKA SİCİLİ SIKINTISI YAŞANIYOR”

Kredi almaya hak kazandığı halde kredisini almayan işletmelerin geçmiş dönem banka sicillerinden dolayı sıkıntılar yaşandığını da belirten Seki, “Geçmiş yıllardaki sicillerinden dolayı bankalardan kredi almakta zorlanan KOBİ’lerimizin de bu noktada hareketle,  başvurmadıkları diğer bankalara da başvurmalarını öneriyoruz. Yine geçmişinde önemli sıkıntısı olmayan KOBİ’lerimiz bu durumlarını KOSGEB’e bildirmelerini istiyoruz. Bu konuda bankalarla temas halindeyiz.”  şeklinde konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • sedat doğu (6 yıl önce)
    malatya kosgeb ve işkur tam anlamıyla yenilenmeli. Nerde işten anlamayan var hepsi sanki aynı yerde toplanmış gibi. Spekülasyon olması lazım. Başka illerle yer değiştirmeli çalışanlar. Hepsi kafasına göre takılıyor. Hele de danışmanlar ALLAH a emanet. Sayın vali umarım bir denetleme ekibi yollar bu iki kuruma.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    Isallah,bu,kredi,verilmesinde,torpil,olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    çok güzel .
    0
    0
    Yanıtla
  • ferhat (7 yıl önce)
    kendi adamlarına kredi veriyor kosgeb baskası basvurmaya gıdınce dıyorkı gunu gectı artık
    0
    0
    Yanıtla