SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 32 Milyon TL Ödendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:44:56
Malatya'da 32 Milyon TL Ödendi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Eylül ayı sonuna kadar poliçe sayısının 3 milyon adedi geçtiğini ve 450 bin adedin üzerindeki hasar dosyası için 990 milyon TL civarında hasar ödemesi yapıldığını, hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 150 milyon TL’lik hasar ödemesi daha gerçekleştirileceğini söyledi.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın ve Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde Malatya ilinde 32 milyon TL’lik hasar ödemesi yapılarak, üreticilerin mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi. Hiçbir kar amacı gütmeyen Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde, sistem’in başlangıcından, Eylül ayı sonuna kadar poliçe sayısının 3 milyon adedi geçtiğini belirten Kadak, 450 bin adedin üzerindeki hasar dosyası için 990 milyon TL civarında hasar ödemesi yapıldığını, hasar tespiti yapılmış dosyalar için önümüzdeki günlerde 150 milyon TL’lik hasar ödemesi daha gerçekleştirileceğini söyledi.

Ziyarette, TARSİM yetkilileri tarafından Devlet Destekli Tarım Sigortaları sistemi ile ilgili değişiklikler hakkında bilgiler verildi. 21 Ekim 2013 tarihinde Malatya ilinde başlatılan Hasar Ödeme-Çek verme ve bilgilendirme toplantılarına devam edildiği, yıl sonuna kadar yurt genelindeki çok sayıdaki noktada Bilgilendirme ve Temsili Hasar Ödeme/Çek Verme Toplantıları gerçekleştirileceği bildirildi.

Görüşmede, TARSİM’in 2013 yılında çeşitli illerde hasar ödemesi almış üreticilerle buluşarak, onların mutluluklarını paylaştığı ifade edildi. Toplantılar çerçevesinde, Sistem hakkında bilgi verilerek, konuya ilişkin sorular yanıtlanarak ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız