SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 40 Bin Aile İşletmesi Var'

0
Güncellendi - 2017-01-02 16:06:43
'Malatya'da 40 Bin Aile İşletmesi Var'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya'da 40 bin civarında 1ile 4 baş arasında Küçük Aile işletmesi olduğunu belirterek, “Milli tarım projesi ile birlikte Malatya daki Küçük Aile işletmelerini 10 başa çıkarmak için start verdik” dedi.

Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Malatya'daki Küçük Aile işletmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Malatya'daki hayvan işletmelerinin yüzde 90’nın Küçük aile işletmesi olduğunu belirten Kurtoğlu,1-4 baş arasında olan bu işletmeleri 10 başa çıkarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Bu çalışmalar kapsamında ilçelerimize ziyaretler yaptıklarını ifade eden Kurtoğlu, “İlçelerimizin Belediye başkanları ile kaymakamlarıyla küçük aile işletmeleri ile ilgili görüşüp çalışmalar yapıyoruz. Üniversitemizin gıda bölümünün öngörülerinden faydalanarak Malatya'da üretilen soğuk süt zincirini ulusal bir düzeye çıkarıp satmak istiyoruz. Bunun ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Üretilen sütün bir laboratuvarda analiz edilerek ulusal standartlara çıkararak pazarlamak istiyoruz. Bunun içinde Malatya'da bulunan bütün ilçelerde süt toplama merkezlerinin kurulması gerekiyor. Malatya İli Süt Üreticileri Birliği olarak Fırat Kalkınma Ajansı ile çalışmalarımız var. Şuanda Yeşilyurt ilçemize 40 tonluk bir süt toplama merkezi kuracağız. Üretilen sütün Pazar sorunu olmayacak. Fakat Malatya'da ne yazık ki üretilen sütü üretici istediği değerde satamıyor. Sütünü pazarlayamıyor. Bununla ilgili yerel yöneticilerimiz milletvekillerimiz Malatya ile ilgili ciddi çalışmalar yapmak lazım. Köylerin boşalmaması için alt yapı çalışmalarını tamamlamak gerekir. Süt toplama merkezlerinin bir an önce kurulması ve üreticilerimizin köylerinde ürettiği sütü pazara suna bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız