SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 47 Bin 810 Kişi İş Arıyor'

0
Güncellendi - 2019-04-28 02:24:12
'Malatya'da 47 Bin 810 Kişi İş Arıyor'
A- A+ PAYLAŞ

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 2. Olağan toplantısı Vali Aydın Baruş başkanlığında salonunda düzenlendi.

Valilik 2 noluToplantı Salonunda Vali Aydın Baruş Başkanlığında yapılan toplantıya; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun,Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı İsmail Nacar, FKA Birim Başkanı Murat Bayazit, STK temsilcileri ve diğer ilgililer katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vahap Toman şu açıklamaları yaptı:

"Kurumumuza kayıtlı iş arayanların sayısı 2019 yıl Mart ayı itibarı ile 47.810 kişidir. TÜİK verilerine göre Malatya’nın da içerisinde yer aldığı düzey olan TRB1 bölgesinde işsiz sayısı 2018 yılı için 54.000’dir. İşsizlik oranı ise %8’dir. İl Müdürlüğümüzde kayıtlı iş arayanların %42,9’inin İlköğretim mezunları, ilköğretim mezunlarını sırasıyla %29,5 ile lise, %13,6 ile lisans ve %10,8 ile ön lisans mezunları takip etmektedir.

Kurumumuza kayıtlı 47.810 iş arayanların %96,5’i normal statüde iş arayanlardır. Engelli statüsünde iş arayanların oranı %2,8 iken, eski hükümlülerin oranı %0,7 olarak istatistiklere yansımaktadır.

Kurumumuza kayıtlı iş arayanların çok büyük bir kısmı genç işsizlerden oluşmaktadır. 15-24 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerin 14.072 kişi toplam işsizler içindeki oranı %29,4’tür. Erkeklerde işsizliğin en fazla görüldüğü yaş grubu %12,9 ile 20-24 yaş grubu olurken ikinci sırada %9 ile 25-29 yaş grubu gelmektedir. Kadınlarda en yüksek oranın görüldüğü yaş grubu %10,6 ile 20-24 yaş grubu olup ikinci sırada %9,1 ile 25-29 yaş grubu yer almaktadır.

2019 yılı Mart ayı itibariyle İl Müdürlüğümüzce özel sektörde 3731 kişi, kamu sektöründe 28 kişi olmak üzere toplam 3731 kişi işe yerleştirilmiştir.

2019 yılı Mart ayı itibariyle, İl Müdürlüğümüze toplam 1331 engelli, 329 eski hükümlü iş arayan başvurmuş olup, bu kişilerden ve daha önceden kayıtlı olan engellilerden 86 kişi işe yerleştirilmiştir. Engellilerde başvuranların % 79,5’i erkek ve % 20,5’i kadındır. Eski hükümlülerde ise başvuranlardan %1,9 ’ü kadın %98,1 ’si erkektir. Engelli çalıştırma zorunluluğu bulunan 50+ işçi istihdam eden işyerlerinde engelli kontenjan sayısı 937 iken söz konusu işyerlerinde 1047 engelli vatandaşımız çalışmaktadır. Hâlihazırda kontenjan doluluk oranı % 111,7’dir.

İl Müdürlüğümüzce 2019 yılı Mart ayında 313 İşbaşı Eğitim programı başlatılmış, 10 İstihdam Garantili, 3 Özel Politika ve 6 Girişimcilik olmak üzere 332 kurs ve program düzenlenmiş olup, bu projelerde toplam 1633 iş arayana mesleki eğitim verilmiştir.

2019 yılında 2.307 iş arayan TYP kapsamında istihdam edilmiştir.

İşsizlik Sigortası kapsamında 2019 yılı Mart ayı sonu itibariyle Kuruma başvuran 744 kişiden 427 si işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. 317 kişinin başvurusu işsizlik ödeneği hak etmemesi nedeni ile reddedilmiştir. Hali hazırda işsizlik ödeneği alan işsiz sayısı 4.375’dir."

2019 yılı Mart ayı itibariyle İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetlerinden faydalanan 35.367 kişidir şeklinde sunumuyla İŞKUR olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiği toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Her işsizin bir çekirdek ailesi olduğunu hesaplarsak, kabaca 50.000 işsiz var ise(çünkü her işsiz iş kur'a kayıtlı değil) 50.000 x 4 = 200.000 Kişi yapar, Malatya nüfusu 800.000 yani Malatya nüfusunun %25'i yapar. Bu insanlara yazık değil mi ? Bence insanlara odun,kömür, sosyal yardım paralarına iş kurmak ve bu işlerde insanlara iş vermek gerekir. Çokmu zor bunları yapmak, sokakta kime sorsan 100 tane fikir verir, ama hiçbir siyasetçimizin böyle bir derdi yok. Bu hesap ile düşünürsek Malatya'nın 4'de 1'i evine ekmek götüremiyor, ama haberleri izleyince her şey güllük gülistanlık, bari böyle konuşanları haber yapmayın, gerçekler ortada , bir an önce somut adımlar atılmalı, istihdam sorunu çözülmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    İşverenler fazla çalıştırıyor hangi meslek üzere iş yaptırıyorsa onun hilesini zorlan yaptırıyorlar yemek sektöründe et sektöründe inanılmaz hileler yaptırıyorlar .öncelikle işverenler genel anlamda görmemezlikten geliniyor işsizliğin nedenlerinden biri dürüst denetim işçiyi destekleyen korumanın sadece makamlara şikayet için gittiğimde yüzeysel olarak evet haklısın demekten öte olmuyor bu nedenler malatyada bazı işverenlerin işçileri köleden daha aşağı duruma soktu işçi dürüst hırsız değilse hakkını arıyorsa kesinlikle olmuyor işsizlik arttığı ve çözüm geçici olduğundan insanlar her kötü yola başvuruyor tarım il müdürlüğü (gıdadenetimcileri)işkur teftiş buna el atmalı yasal iş yapmayan her kimse elinden imkan alınıp bizlere bırakılmalı işsizliğe çözüm yapmak isterlerse çözüm çok yeterki istensin
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    1938.yapilan kurulan.seker sumer.tekel. Fabrikalari.kalsaydi.isizlik.oran 3000.binlere. Duserdi..malatyada.en.az.uretenile.calisani ile Esnaf.dahil.350.000.bin.insana.as.is.olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    Bu gün odanın önünde geçtim kocaman bir afiş Burası Malatya burada iş var.. Sadıkoğlu kaç istihdam sağladın burada iş varmış osb de yer açacaktın aç da bir kaç istihdam sağla afiş parası boşa gitmez bari. Seçim öncesi söyledikleri farklı yaptığın farklı yazık..Şeffaf oda nerede son 1 yılda osb de arsa verdiğin kişileri açıkla.Sen gelmeden işsizlik 25.000 dı.Şimdi 50.000
    0
    0
    Yanıtla
  • Özcan altuntas (4 yıl önce)
    Evet başarı isimlendirilmez buHepimizin başarısı inşallah devam edecektir.baskanimiza güvenimiz tamdır. Birde gençlerimizin işsizlik sorunlarini Çözecektir. Allah yar ve yardimcimiz Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (4 yıl önce)
    İşkur adam alacağına Vekiller liste veriyor bunun önüne geçmek lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (4 yıl önce)
    bunca işsizin durumu ne olacak iş kur dan kumar gibi kura çekmeyle 6 aylık birilerini çalıştırmayla işsizlik çözülmez bu 6 aylığına devlet kurumlarına işe yerleştirilenler 6 ay sonra ne yapacaklar yine işsiz kalacaklar bu 6 aylığına kura ile işe yerleştirilenler bari yerleştiği kurumda devamlı çalışsın o zaman işsiz sayısıda azalır.6 ay sonra işsiz sayısı yoksa yine yükselir.böyle 6 aylık çalıştırmayla istihdam olmaz istihdam sürekli çalışmayla olur
    0
    0
    Yanıtla
  • miroyevsu (4 yıl önce)
    hakediyo malatya uc cocugu unv mezunu issiz halen belediye seciminde iskura bi ayar cekmeyen partiye oy veren bi milletiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam 44 (4 yıl önce)
    Adamlara bak insanlarla resmen dalga geçiyorlar!rakam veriyorlar .bu insanlara rakamlar istatistik ler lazım değil! iş alanı açmanız üretim yapmanız : istihdam etmeniz ve ekmek alacakları bir kapı yaratmanız lazım.Bu kafayla gidilirse Malatya’mız işsiz kaynayacak..kendi gemisini kurtaran kaptan zihniyetinde gelen her yönetici.zannediyorki kendi başka gemide burası Türkiye burası ??Burası Malatya gemi batarsa herkes batar Cumhurbaşkanımzın ve Malatya’da adil plan her yöneticilerin ve bürokrat larınacil bir çözüm bulması ve iş alnı açması gerekir ????????
    0
    0
    Yanıtla
  • Adiyamanli muhammed (4 yıl önce)
    Bu sekil issizlik devam ederse genc nufusada göç etmek düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • İşsiz (4 yıl önce)
    Bilinmeyen bir sürü işsiz var. Sorsan hepsi felanca sınava hazırlanıyor yıllardır
    0
    0
    Yanıtla