SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'da 60 Milyonluk Bütçe'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:07
'Malatya'da 60 Milyonluk Bütçe'
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Malatya'daki arazilerin verim artışını sağlamak için toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. 

Şahin, Darende ilçesinde Başdirek, Yeniköy, Karaoğuz köyleri ve Beybağı Mahallesi'ndeki toplulaştırmayla ilgili yürütülen çalışmaları inceledi. Çalışmalarla ilgili Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş'la görüşen Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü olarak Malatya'da yaklaşık 60 milyon liralık bir bütçeyle 150 bin hektara hizmet verdiklerini bildirdi. 

Toplulaştırma çalışması kapsamında sulama kanallarının kenarındaki parçalı arazilerin tümleştirilip bir araya getirilerek hepsinin yol ve su parseli olacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: 

''Ayrıca buralarda toprak analizlerini yaptırıyoruz. Hangi tür ürünler yetişebilir, hangisi verimli olabilir, hangi tarz yöntemler uygulanabilir, bunların hepsini bir rapor halinde çıkarıyoruz. Tarımsal alt yapıya yönelik çalışmalarını yapıyoruz. Ondan sonraki üretim boyutu bakanlığın diğer birimleriyle koordineli bir şekilde devam edecektir. Sulaması, imarı, alt yapısı, kadastrosu yapılmış, bütün sınırları düzeltilmiş bir parseldeki ürün oranı olmayana göre daha iyidir. Malatya'daki arazilerin verim artışını sağlamak için toplulaştırma ve alt yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz.'' 

Darende'de 4 köyde çalışmaları olduğunu anlatan Şahin, köylerde arazi toplulaştırma, tarla içi geliştirme projelerini uyguladıklarını söyledi. Projeler kapsamında Devlet Su İşleri ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, bir köyde kanalizasyon bir köyde de içme suyu projesi planladıklarını kaydetti. 

Şahin, ziyarette Somuncu Baba Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve ilçedeki turistik mekanları da gezdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız