SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 600'e Yakın Hasta Var"

0
Güncellendi - 2016-11-23 01:57:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, çölyak hastalarının yaşadığı sorunlar konuşuldu.

Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Gülay Özelçi, Gazi Özay ve Talha Şirinsoy ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri ve çölyak hastalarının Malatya’da yaşadığı sorunları dile getirdi. Ziyarette konuşan Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği Başkanı Serpil Karslıoğlu, derneğin faaliyetleri ve kuruluş amacı ile ilgili bilgiler vererek, “Malatya Çölyaklılarla Dayanışma Derneği olarak başkanımıza ziyarette bulunuyoruz. Bu derneğimizin amacı Çölyak hastalığını topluma duyurmak, farkındalık oluşturmak için buradayız. Bazı yiyecekleri yiyemiyoruz. Özellikle ekmek ve buğdayla yapılan ürünlerde gluten maddesi var. Sıkıntılarımız bu ürünleri tükettiğimiz zaman tekrar hastalanıyoruz. Bu hastalık çok yaygınlaştı. Malatya’da 600’e yakın Çölyak hastası var. Dışarıda bizlerinde faydalanacağı bir lokanta veya pastane bulunmuyor. Bizim hastalığımızın toplumda farkındalığını belirtmek istiyoruz. Artık tanı daha kolay konulabiliyor. Malatya’da Nisan ayında derneğimizin yönetimini oluşturduk” diyerek, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Teknolojinin gelişmesi, gelişen ve değişen dünya koşulları yeni hastalıkları da beraberinde getiriyor. Özellikle bu genetiği değiştirilmiş ürünler bu hastalıkların nüksetmesine sebebiyet veriyor. Bu hastalığa yakalanmış 600’e yakın insanımız bulunuyor. Bu rakam oldukça büyük bir rakam. Bu hastalığa yakalananlar gelişigüzel bir şekilde ekmek ve yemek yiyemiyor, lokanta ve pastanelerde sosyal ihtiyaçlardan yararlanamıyorlar.  Onlar daha perhizli bir yapı içerisinde beslenmek zorundalar. Sanıyorum ekmek bulmakta zorluklarla karşılaşıyorlar. Özellikle bu genetiği değiştirilmiş ürünler muhacenesinde market ve fırınlarda glutensiz ekmeklerde yok ya da zor bulunuyor. Belediye olarak bu konuda özellikle marketlerin uyarılması noktasında, hatta belirli pilot lokantaların oluşturulması noktasında görevli arkadaşlara bir talimat vereyim. Bir çalışma yapılsın. Ya da sizin hastalıklarınız kriterlerine göre lokanta veya kafelerin girişlerine bilgi amaçlı yazılar asılabilir. Özellikle bu tür hastalarımızın ihtiyaç duyduğu gıda maddelerini kendi marketlerinde bulundururlarsa ki bu sadece bu hastalar için değil, normalde sağlıklı insanlarında yemesi gereken ekmek budur. Netice de genetiği değiştirilmiş ürünler yerine hakikaten doğal yiyecekleri yemeleri kendi sağlıkları için gereklidir. Özellikle son yıllarda kanser vakalarının artması da yine GDO’lu ürünlerin tüketilmesinden kaynaklanabiliyor. Tabi özellikle bu konunun kamuoyunda dikkat çekmesi için gösterdiğiniz ilgi ve alaka çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bülten    

colyak1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız