SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 621 Milyon Tahsilat

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:17
Malatya'da 621 Milyon Tahsilat
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, grup müdürleri ve çalışanlarıyla birlikte, Vali Vasip Şahin’i ziyaret etti. 

24. Vergi Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali Vasip Şahin, verginin önemine değinerek, “Vergi; devlet olmanın, toplumu bir nizam ve müreffeh bir şekilde yaşatmanın en temel araçlarından birisidir. Şehirdeki ve kırsaldaki hizmetleriniz, kısacası her şeyiniz vergi gelirlerine esas itibariyle bağlıdır. Dolayısıyla biz vatandaş olarak vergi verirken, kendimize hizmet ediyoruz. Kendi çocuklarımıza ve geleceğimize hizmet etmiş oluyoruz. Ve bir başkasının hakkını, kendisine tekrar vergi ödeyerek teslim etmiş oluyoruz. Yani toplumun size sağlamış olduğu imkanlardan istifadeyle, elde ettiğiniz kazancın bir kısmını topluma vermeniz, zaten o toplumda yaşıyor olmanın bir mükellefiyetidir” dedi.

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan ise, vergi bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, “Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu görev ve hizmetlerin; vaktinde ve mükemmel bir şekilde yapılabilmesi için, vergilerin zamanında ödenmesi büyük önem taşıyor. Her yıl bunu tekraren mükelleflerimize hatırlatmak amacıyla etkinlikler düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Özkan, Malatya’da 2012 yılında mükellef sayısının yükseldiğini de kaydederek, “2012 yılı içerisinde Malatya genelinde yüzde 11’lik artışla 621 milyon TL vergi tahsilatı yapılmıştır. 786 milyon TL tahakkukumuz gerçekleşmiştir. Tahakkuk tahsilat oranımız yüzde 78 olmuştur. Mükellef sayımız 29 bin 850 idi. 2012 yılı sonunda 31 bin 950’ye yükseldi” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız