SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 650 Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı Bulunuyor

0
Güncellendi - 2019-07-17 02:01:02
Malatya'da 650 Tescilli Taşınmaz Kültür Varlığı Bulunuyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ve ilçelerde tescil edilmiş 650 adet taşınmaz kültür varlığı bulunduğu bildirildi. Taşınmaz kültür varlığı açısından 170 eserle Arapgir en zengin ilçe olurken, Arapgir’i 113 eserle Battalgazi izliyor.  Üçüncü sırada 97 eserle Yeşilyurt ilçesi yer alıyor.

 Malatya Müze Müdürlüğü’nün son verilerine göre, dinsel veya kültürel yapı, sivil, askeri, idari ve arkeolojik SİT alanı olmak üzere Malatya’da toplamda tescil edilmiş 650 adet eser bulunuyor.

Bu eserlerin 191’ini dinsel –kültürel, 197’sini sivil, 28’ini idari, 34’ünü askeri ve 200’ünü de arkeolojik SİT alanları oluşturuyor.  Malatya’da tescilli taşınmaz kültür varlığı bakımından en zengin ilçeler Arapgir ve Battalgazi olurken, tescilli eser varlığı en az olan iki ilçe ise Doğanyol ve Kale. Bu ilçelerde 2’şer adet tescilli varlık bulunuyor. Bu ilçeleri 6 adet eserle Kuluncak ilçesi izliyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Eskimalatya Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    Ne yazık ki bunların hiç birinin tanıtımı yapılmıyor..vekillerimiz ne iş yapar anlamıyorum? Malatya da Selçuklu döneminden kalan bir ulu camii miz var ama ne yazık ki bunu ülkede bilen bile Yok..bunların tanıtımını yapmak vekillerin görevidir..konu ile pek alakalı olmayacak ama geçen Turgut Özal in mezarını ziyaret ettim..sonra Adnan Menderes in..Adnan Menderes in doğum yeri aydın diye yazıyor fakat Turgut Özal in doğum yeri yazmıyor sadece ölüm yeri yazıyor..bir şehir düşünün bu ülkenin tarihine damga vurmuş isimler yetistirsin ve bu kadar içine kapanık olsun.. nedendir anlamıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    keşke tescilli eserlerin tam listesini de yayınlasaydınız. çevremizde bildiğimiz eserlerin tescilli olup olmadıklarını öğrenir, tescili yapılmayan eserlerin tescil edilmesi için gerekli müracaatları yapardık
    0
    0
    Yanıtla