SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 74 Milyon Ödedik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:20:03
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Satoğlu, Malatya’da poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdiğini söyledi. Satoğlu, Malatya’da sigortalı alanın 163 bin dekara ulaştığını belirterek, üreticilere 74 milyon TL hasar ödemesi yaptıklarını bildirdi. Yıllara göre değişen iklim şartlarının tarımsal üretime verdiği zararlara değinen TARSİM Genel Müdürü Satoğlu “Üreticilerin mutlaka sigorta yapmaları konusunda bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor. TARSİM’in paydaşlarına bu konuda önemli görevler düşüyor” dedi.

TARSİM,  2014 yılı değerlendirmesini yapmak ve 2015 yılında hayata geçirilecek uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulunmak üzere Malatya’daki paydaşlarıyla bir araya geldi.

Mangal Vadisi’nde yapılan toplantıya TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan,  Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Adil Önal, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, ilçe ziraat odaları başkanları, tarım ve hayvancılıkla ilgili çeşitli birliklerin başkanları ve basın mensupları katıldı.

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Satoğlu, toplantıda, TARSİM’in kuruluşundan bu yana üretim, hasar ve poliçe bilgilerine ilişkin kısa bir sunum yaptı. 

“Poliçe sayısı yüzde 100 arttı”

TARSİM’in Malatya’ya ilişkin üretim ve hasar verilerini de açıklayan Genel Müdür Satoğlu, Malatya’da 2014 yılındaki poliçe sayısının bir önceki yıla göre yüzde yüz artış gösterdiğini söyledi. 15 bin adet poliçe yapıldığını söyleyen Satoğlu, sigortalı alanların 163 bin dekara ulaştığını kaydetti.  Sigortalı küçük ve büyükbaş hayvan sayısının da 10 bine ulaştığını aktaran Satoğlu, TARSİM’in 2007-2014 yılları arasında Malatya’da üreticinin bugüne kadar 82 milyon 171 bin TL pirim ödediğini buna karşılık TARSİM’in de 190 milyon 347 bin TL hasar ödemesi yaptığını söyledi. 2014 yılında ise Malatyalı üreticilerin ödediği 48 milyon TL prime karşılık, üreticiye 74 milyon hasar ödemesi yapıldığını bildiren Satoğlu “TARSİM’in primlerinin yüksek olduğuna dair zaman zaman şikayetler alıyoruz. Ancak bu primlerin düşmesi için bu havuzun büyümesi gerekiyor.  Malatyalı üreticimizin de bu bilinçle ürünlerini ve hayvanlarını sigortalatması konusunda siz değerli paydaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Sizlerden bu konuda ciddi destekler bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız