SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 8 Ayda 10 Kilo Aldım"

0
Güncellendi - 2016-05-11 23:37:12
A- A+ PAYLAŞ

Malatya yöresine ait özel lezzetler, İstanbul'da usta şeflerce lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Malatya’dan gelen usta şeflerin sunumuyla, Malatya mutfağında yer alan kağıt kebabı, aya köfteli kulak çorbası, etli killor köftesi, geleli kebabı, kayısı tatlısı gibi lezzetler Grand Hyatt Otel’de lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. İki gün boyunca misafirlerin beğenisine sunulacak lezzet sunumuna, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven ve Malatya İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç’ta katıldı.

Sunum öncesinde bir konuşma yapan Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven, “Malatya çok özel, güzel ve çok zengin çeşitli yemekleriyle, Türkiye’nin önemli mutfaklarından bir tanesi. Dünyanın birçok ülkesi ve yerinde birçok lezzeti tatmış bir insan

olarak, dünyanın en lezzetli yöresi neresi diyecek olursanız Antep, Urfa, Maraş, Hatay, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Malatya’dır. Ama Malatya hak ettiği yerde mi derseniz evet değil. Çok özel yemekleri var. Yaklaşık 8 aydır Malatya’da görev yapıyorum ve 10 kilo aldım. 92 kiloyla geldim ve şuanda 102 kiloyum. Çok güzel bir mutfağı var. Tek eksiğimiz tanıtım. Bu gibi faaliyetlerin artması gerekiyor Malatya mutfağının lezzetlerinin bilinmesi açısından. İnşallah bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız valilik olarak” dedi.

İstanbul- iha

MALATYA YÖRESİNE AİT ÖZEL LEZZETLER, USTA ŞEFLERİN SUNUMUYLA LEZZET TUTKUNLARININ BEĞENİSİNE SUNULDU. SUNUM ÖNCESİNDE BİR KONUŞMA YAPAN MALATYA VALİ VEKİLİ BÜLENT GÜVEN, “MALATYA ÇOK ÖZEL, GÜZEL VE ÇOK ZENGİN ÇEŞİTLİ YEMEKLERİYLE, TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ MUTFAKLARINDAN BİR TANESİ. DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİ VE YERİNDE BİRÇOK LEZZETİ TATMIŞ BİR İNSAN OLARAK, DÜNYANIN EN LEZZETLİ YÖRESİ NERESİ DİYECEK OLURSANIZ ANTEP, URFA, MARAŞ, HATAY, ADANA, MERSİN, DİYARBAKIR VE MALATYA’DIR. AMA MALATYA HAK ETTİĞİ YERDE Mİ DERSENİZ EVET DEĞİL. ÇOK ÖZEL YEMEKLERİ VAR. YAKLAŞIK 8 AYDIR MALATYA’DA GÖREV YAPIYORUM VE 10 KİLO ALDIM. 92 KİLOYLA GELDİM VE ŞUANDA 102 KİLOYUM. ÇOK GÜZEL BİR MUTFAĞI VAR. TEK EKSİĞİMİZ TANITIM. BU GİBİ FAALİYETLERİN ARTMASI GEREKİYOR MALATYA MUTFAĞININ LEZZETLERİNİN BİLİNMESİ AÇISINDAN. İNŞALLAH BU KONUDA ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ VALİLİK OLARAK” DEDİ. (MURAT SOLAK/İSTANBUL-İHA)

MALATYA YÖRESİNE AİT ÖZEL LEZZETLER, USTA ŞEFLERİN SUNUMUYLA LEZZET TUTKUNLARININ BEĞENİSİNE SUNULDU. (MURAT SOLAK/İSTANBUL-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huseyin (7 yıl önce)
    cokkk guzel amaa cok yagli beee millet 60 yasina girmeden damarlari degistirtiriyor kalp krizinden giden haddi hesabi yok. lezzeti korumaya calisarak birazda saglik yonunu dusunmenin zamani geldi sanirim ne dersiniz?
    0
    0
    Yanıtla