SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da 8 Öğretmen PKK'dan Açığa Alındı

0
Güncellendi - 2016-09-09 21:13:54
Malatya'da 8 Öğretmen PKK'dan Açığa Alındı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da terör örgütü PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 8 öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde terör örgütü PKK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle 11 bin 500 öğretmenin açığa  alınmasını kararlaştırdı.

PKK bağlantısı iddiasıyla açığa alınan öğretmenler arasında Malatya’da görev yapan 8 öğretmenin de bulunduğu, ancak yapılacak olan inceleme sonucunda bu sayının artabileceği bildirildi.

EĞİTİM-İŞ'TEN TEPKİ..

Bu arada, Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara, terör örgütleriyle ilişkili oldukları gerekçesiyle 14 bin öğretmenin açığa alınacağı açıklaması ve ardından başlatılan uygulamaya tepki gösterdi ve şöyle dedi:

"Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütleriyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle Güneydoğu’daki 14 bin öğretmenin tedbir amaçlı açığa alınacağını açıklamasının ardından 11 bin 285 öğretmen açığa alınmıştır.

Bugün 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi fırsat görülerek bir tasfiye süreci başlatıldığı izlenmektedir. FETÖ’yü temizleme bahanesiyle girişilen uygulamalar, muhalifleri yok etme girişimlerine dönüşmektedir.

Kurulduğu günden bu yana Atatürk İlke ve Devrimlerini ulusun bölünmez bütünlüğünü savunan Eğitim-İş her türlü teröre karşıdır. Elbette teröristten öğretmen olmaz. Terör örgütüyle kimin ilişkisi varsa açığa alınıp görevden uzaklaştırılmalıdır. Ancak bu hukukun evrensel kuralları çerçevesinde yürütülecek soruşturmalar ve somut deliller üzerinden yapılmalıdır. Hiçbir soruşturma yapılmadan binlerce öğretmenin mesleğinin terör örgütü bahanesiyle elinden alınması kabul edilemez.

15 Temmuz darbe girişiminin, Siyasi İktidar tarafından polis devleti uygulamalarına, ideolojik tasfiye aracına ve kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik bir fırsata çevrilmesinin sonuna kadar karşısındayız.

Siyasi İktidarı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nı tekrar uyarıyoruz. Savunma hakkı tanınmaksızın kamu görevinden çıkarılanların itirazları dikkate alınarak durumları yeniden değerlendirilmeli, hakkında kesin, somut ve objektif deliller bulunmayan masum kamu görevlileri görevlerine iade edilmelidir. Olağanüstü hal KHK’ların amacı dışında, yasama organının yetkisinin gasp edilmesi saikiyle kullanılmasından da vazgeçilmelidir.

Eğitim-İş olarak, OHAL ilanını vatandaşlarına karşı değil, devlete karşı ilan ettiğini söyleyen, temel hak ve özgürlüklerin ihlal edilmeyeceğini garanti eden siyasal iktidarın, buna aykırı olacak; vatandaşlarının memuriyet güvencesini, hukuki güvenlik hakkını, adil yargılanma hakkını ihlal edecek, muhalif tüm unsurları susturacak uygulamalarına karşı duracağımızı hatırlatmak istiyoruz."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız