SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'da AB Destekli Kurs

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği, İş - Kur ve İnönü Üniversitesi işbirliğile düzenlenen istihdam garantili kurslara 120 kişinin katıldığı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, " Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında Türkiye'de yaşanan, yüksek düzeydeki işsizliğin çözümüne yönelik olarak "Aktif İşgücü Programları Türkiye İş Kurumu'na (İŞKUR) Destek Projesi"nin finansman anlaşması 2003 yılının Kasım ayında imzalanmış ve program uygulanmaya başlanmıştır.

Bu uygulama kapsamında özel olarak geliştirilen Hibe Planı dahilinde 2005 yılı sonuna kadar toplam 32 milyon Euro Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve ilgili sosyal taraflarca geliştirilecek projelere hibe olarak verilmiştir"denildi.

"İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksekokulu tarafından İŞKUR aracılığı ile Avrupa Birliğine sunulan 'İmalat Sanayine Yönelik Üretim Personeli Yetiştirmek' adlı proje kabul edilmiştir. Bu proje kapsamında Malatya'da ikamet eden, 18-45 yaş arası 120 lise ve dengi okul mezunu işsiz kişiye imalat sanayine yönelik üretim sistemleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, bu kişilerin piyasa koşullarında iş yapabilme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunulmuştur.

Ocak 2005'te başlayan bu proje Kasım 2005'te bitmiştir. Projenin toplam bütçesi 268.390 EURO olup, Proje bütçesinin %90'lık kısmı Avrupa Birliği tarafından %10'luk kısmı da İnönü Üniversitesi tarafından finanse edilmiştir"şeklinde belirtilen açıklamada, kurs sonunda ise kursu tamamlayanların büyük bir kısmının Malatya'nın en büyük kuruluşlarından olan GAP Tekstil, TAHA Tekstil, Aslan Elektronik, Besel Tekstil gibi firmalarda işbaşı yaptırıldığı vurgulandı.

Kursun 40 hafta düzenlendiği, kursa katılan 120 kişi kursa devam ettikleri sürece haftada toplam 5 gün proje kapsamında eğitim aldıkları, kursa katılan 120 kişi yemek ve ulaşım giderleri dahil olmak üzere haftada 31,25 EURO harçlık verildiği belirtilirken, uygulamaların Malatya'nın önde gelen 5 büyük fabrikasında ilk etapda yapıldığı, ilerleyen dönemlerde ise 21 firmada uygulamalara devam edeceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız